Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Pamiętam że Braciak jak miał z 4-5 lat to miał oborę z pudełka, a w ogródku przy domu pasły się na łańcuchach krokodyl i pluszowy miś, bo figurek krów nie miał 

Ja w piaskownicy miałem zrobiona wiatę i oborę, deski na szalunki poskładałem, z pola od sąsiada gliny naniosłem, trochę żwiru, wody i "beton" był 🤣 a zbrojenie z badyli bylicy 🤭 

Deminimis zaległe z zeszłego roku przelali 👌 

• Like 3
Opublikowano
37 minut temu, slawek74 napisał:

a fajerką z pogrzebaczem który umiał się bawić 🤔

Wyprowadzałeś ją na spacer?  Fajerka to pies a pogrzebacz smycza 🤔

• Haha 3
Opublikowano
gregor1284 napisał:

12 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No nie widziałem takiej zabawy. W telewizji tylko.

Tak to w wojnę często....się czterech pancernych naogladalo...

Zresztą ja od zawsze rowery miałem, to wolałem na kółkach niż z kółkiem latać.

Rowerem produkcji wschodniej pod ramą się przemieszczałeś?

ja tak marki ,,ural,, damka była ukraina...

Opublikowano

Ja miałem 2 ciągniki na peda... Jeden z turem. Szopę z desek i drewnianych skrzynek, stodole z tuneliku foliowego potem ze starych drzwi. Z maszyn to przyczepka, beczkowóz. Pług że starego siewnika do warzyw. Kurła piękne czasy 🥲

Opublikowano

Z ramą to była ukraina

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Ja miałem 2 ciągniki na peda... Jeden z turem. Szopę z desek i drewnianych skrzynek, stodole z tuneliku foliowego potem ze starych drzwi. Z maszyn to przyczepka, beczkowóz. Pług że starego siewnika do warzyw. Kurła piękne czasy 🥲

Ano. Wtedy jeszcze pedały można było nazywać pedałami...

• Like 1
Opublikowano

Ja rower marki Ukraina dostałem na komunie, bo to jedyne, co można było wówczas kupić. Służył z 15 lat, potem ojciec nim bańki z mlekiem do skupu woził, tzn prowadzał z bańkami. I zegarek elektroniczny z melodyjkami.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, PAN88 napisał:

Jakbyś  koło mnie mieszkał. Wapno  czy do lasu chciałeś  jechać?

Nie mondra o tym pisać bardzo nie mondra 

FB_IMG_1704614698501.jpg

W lesie robotę spaprało to białe gówno ale i tak byliśmy.

@Qwazi i spółka Najlepszego z okazji Imienin 🥃

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Tych chorób psychicznych teraz nawymyslali że sam nie wiem 

FB_IMG_1705663179282.jpg

Odczep się od miasta w którym się urodziłem

Opublikowano
10 godzin temu, kizak napisał:

,,Błądzisz ,synu błądzisz '' . To i policjant ten z drogi to darmozjad ,i żołnierz w czasie pokoju także ,i ten co odśnieża też ,bo śnieg i tak zginie  ,I elektryk jak nie ma wichury i nie ma wyjazdu ,i strażak jak nie ma ,,wyjazdu''  .  Mówisz długo żyję i mało wiem ,to prawda ,bo ,,im więcej wiem to wiem że mniej wiem ''  . Popytaj miastowych co sądzą o krusie ,co sądzą o dopłatach ,o pieniądzach na restrukturyzację rolnictwa ,o dopłatach na paliwo ,o suszowym .  Ty jesteś w temacie to wiesz trochę o co chodzi ,a oni biorą wiedzę z informacji w mediach ,tak jak Ty wypowiadasz się o stanie duchownym , tak oni gotowi Cię zachlastać za te pieniądze . Ale czy wszyscy miastowi tak na rolnika sadzą ,otóż nie ,jak trochu oczy przetworzy to trochę informacji złapie niezależnych .  Robisz nagonkę na kościół ,Jako instytucję ......

Może i błądzę, ale najbardziej są w błędzie ci którzy porównują zawód jakim jest policjant, strażak, czy inny elektryk z księdzem, który nie jest zawodem, tylko powołaniem.

Pokaż no mi w którym temacie, poście robię nagonkę na kościół?

Opublikowano

A jakoś tak ,że powinni za robotę się wziąć  .   Może i ja za bardzo gloryfikuję księży ,ale to chyba z racji tej że szanuję ich za to ,czego ja nie potrafię,. Ksiądz tak jak i sołtys ,niezbyt wdzięczny dla ludzi ,,zawód''  ,ale bez nich Pioter bramy nie otworzy .

Opublikowano
12 minut temu, jacor73 napisał:

Może i błądzę, ale najbardziej są w błędzie ci którzy porównują zawód jakim jest policjant, strażak, czy inny elektryk z księdzem, który nie jest zawodem, tylko powołaniem.

Pokaż no mi w którym temacie, poście robię nagonkę na kościół?

No te powołanie to trochę nad wyraz. Ksiądz młody taki był jak byliśmy w gimnazjum to wprost powiedział że on jest z biednej rodziny a pieniądze lubi i temu został księdzem. 

3 minuty temu, kizak napisał:

A jakoś tak ,że powinni za robotę się wziąć  .   Może i ja za bardzo gloryfikuję księży ,ale to chyba z racji tej że szanuję ich za to ,czego ja nie potrafię,. Ksiądz tak jak i sołtys ,niezbyt wdzięczny dla ludzi ,,zawód''  ,ale bez nich Pioter bramy nie otworzy .

Pjoter to bramę tylko otwiera jak ktoś po kurczaki albo jajka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v