Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Miałeś wcześniej info czy tak wyrywkowo?

niby mówił że próbował się do mnie dodzwonić dzień wcześniej ale na jakiś stary nie aktualny nr 😛😛 kierowca od mleka jedynie wspominał o możliwej kontroli 

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Przyczepa claasa chyba trzeci sezon jeździ na resorze od poloneza 

Masz przyczepe Claasa? A zawsze piszesz, że dziad jesteś. Taki z ciebie dziad jak z Ryśka nierób. Pewnie największy bamber biznesmen w okolicy.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

ale ten na lemieszu dolnym 😛

No toż na dolnym z P0loneza

1 godzinę temu, marulekk napisał:

Już zaczyna smalić, a mnie czeka wycieczka na łąkę siano przewrócić  🫤

@Rolnik1973 jak ty wytrzymujesz w tym Ursusie ? Kurzy niesamowicie to pozamykasz się w kabinie ale wtedy jak w piekarniku słońce grzeje

No ale to wtedy nierówna orka jest jak ty tak na raty robisz

Normalnie

Szyberdach otwarty i boczne okna i nawiew i nie jest źle i bez kurzu

Aby tylnia szyba zamknięta bo wtedy idzie kurz

Opublikowano
17 minut temu, radekz200 napisał:

niby mówił że próbował się do mnie dodzwonić dzień wcześniej ale na jakiś stary nie aktualny nr 😛😛 kierowca od mleka jedynie wspominał o możliwej kontroli 

Znaczy Cię ktoś pod...bał. I to z mleczarni, skoro kierowca wiedział. Nawet mogli Was pod...ać kilku, kilkunastu, bądź więcej...

Ja miałem jesienią zeszłego roku kontrolę, to na 7 dni przed się kontaktowali

Opublikowano
31 minut temu, 6465 napisał:

Niedługo będziemy zazdrościć Piotrkowi pszczelarzowi że ma wywalone na wszystkie dopłaty i w d*pie ma kontrole.

Się chłopak wiedział jak ustawić to ma 😉

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Się chłopak wiedział jak ustawić to ma 😉

Dokładnie. Trzeba było się uczyć.

Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

A gdzie on pisze że to jego 

Dlatego moja wypowiedź była w formie pytania. Poza tym wymckneło mu się kiedyś, że ma własną działalność. Coś on tu ściemnia.

Opublikowano
52 minuty temu, 6465 napisał:

Niedługo będziemy zazdrościć Piotrkowi pszczelarzowi że ma wywalone na wszystkie dopłaty i w d*pie ma kontrole.

Ano mam. Jak sobie sam nie wypracujesz to nie masz, a poleganie na ich zapomogach to... Jak się ma kręcić to i bez tego będzie a jeśli ktoś przeliczy, że warto się dla dopłat płaszczyć to może je traktować jako dodatkowy grosz.

No i zdecydował się ja na auto, po niedzieli wyprawa na salon.

Opublikowano
34 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Dokładnie. Trzeba było się uczyć.

Dlatego moja wypowiedź była w formie pytania. Poza tym wymckneło mu się kiedyś, że ma własną działalność. Coś on tu ściemnia.

Nie wierz we wszystko co przeczytasz... 

15 minut temu, 6465 napisał:

I 250zl poszło.

17250106674037756905098424760599.jpg

Całe koło czy opona? Mam taką jedną 

12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ano mam. Jak sobie sam nie wypracujesz to nie masz, a poleganie na ich zapomogach to... Jak się ma kręcić to i bez tego będzie a jeśli ktoś przeliczy, że warto się dla dopłat płaszczyć to może je traktować jako dodatkowy grosz.

No i zdecydował się ja na auto, po niedzieli wyprawa na salon.

Jaki model?

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Masz przyczepe Claasa? A zawsze piszesz, że dziad jesteś. Taki z ciebie dziad jak z Ryśka nierób. Pewnie największy bamber biznesmen w okolicy.

To nie moja przyczepa. Chłopaków wtedy poratowalem resorem to bez tulejki założony bo akurat otwór pasował na sworzeń

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v