Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, marulekk napisał:

Pochwalcie się ile do waszych fyndów drzwi kosztują bo do Zetora w sklepie oryginalne 400 zł na dzień dzisiejszy 🤠

trzeba PObić żeby wiedzieć a nikt tego specjalnie robić nie będzie 

9 minut temu, MonteChristo napisał:

Co to za radło?

szwabskie

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To agregat talerzowy na głęboko, takiej ziemi nie ma sensu ruszać głębiej niż na 10-15cm.

Jeden przepłon taki mam to się orze bo w całym kawałku to z 15% tego piachu, ale jakby całe pole takie było to agregat talerzowy albo scierniskowca głębiej puścić i wystarczy.

Orać to sobie nie musisz jak masz co roku inną grupę roślin. Już widzę jak posieje Rysiu pszenżyto po jęczmieniu bez orki. Co innego jak siejesz coś w czym zabiegiem na chwasta zwalczysz przedplon. 

Edytowane przez Popier96
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Rzepaki posiali bezorkowo, jakaś masakra z samosiewami po tych zachodnich kombajnach, toż to łąka.

Mam Ci pokazać jak mi owies wykosił? 😉. Będą wracać powoli do orki, bo co roku będzie mniej skutecznych śor. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Rzepaki posiali bezorkowo, jakaś masakra z samosiewami po tych zachodnich kombajnach, toż to łąka.

To jedno, a drugie to jakaś głupia mania że ma być uprawa ścierniska jak najdokladniej zrobiona żeby ziemia czarna była zamiast jak najpłycej aby tylko wzbudzić kiełkowanie tego co posiał kombajn, bo zawsze coś posieje ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Jakoś się P0pruje

IMG_20240829_171556.jpg

IMG_20240829_170025.jpg

Tfusek będzie musiał dać rentę na astmę po takiej robocie 

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Jak dla mnie ok, ale akumulatory lipa. 

Szybko zdychają? 

Mam przy smarownicy to działa na razie.

Temu wziąłem te body. 

Opublikowano
59 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Zmartwię cię, te "jesienne" są raczej niesmaczne ...

Tej. Sadzonek brak dla somsiada złodzieja,gdzie polecasz zamówić? Tych pojemników do truskawek mogę Ci ogarnąć, był wczoraj za handlem właściciel firmy w której to produkują 

1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

W obecnych czasach nie ma czegoś takiego jak sumienie

Ja jestem staromodny i mam takie coś 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tej. Sadzonek brak dla somsiada złodzieja,gdzie polecasz zamówić?

Teraz to będzie problem, bo na frigo zdecydowanie za późno, zielone trzeba wcześniej zamawiać. Zależy jeszcze jaka odmiana, Rumbę zieloną może u Niewczasa by jeszcze się udało dostać.

Teraz to albo zamówić frigo do sadzenia na wiosnę albo szukać szczęścia po Januszexach z OLX, ale tam odmiana nie pewna ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 godziny temu, marulekk napisał:

Oczywiście jak zawsze wszędzie u nas w rejonie stefaniuk musi być

Nawet u mnie na dożynkach gminnych był,a dlaczego? Bo jego żona była wcześniej jakimś naczelnikiem w gminie(nagle nowe stanowisko się utworzyło i patrzcie, Stefaniuka żona na to miejsce),no ale dostała się do powiatu chyba jakoś tak to już jej tu nie ma 

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja jestem staromodny i mam takie coś 

mnie też często gryzie za sporo wydarzeń z przeszłości 

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Bo biorą od hektara i ogień, a jeżeli kosi u siebie że jest tak samo to albo nie umie ustawić kombajnu albo z przyzwyczajenia u siebie też robi na odpier**l.

Sąsiad za miedzą ma po rzepaku zielono że ziemi nie widać ale 2 lata temu na tym samym polu tym samym kombajnem  miał fajnie czysto.

2 godziny temu, marulekk napisał:

Operacja się udała przeszczep się przyjął, 

To co czas jakoś gównoburze zacząć 😸

Pochwalcie się ile do waszych fyndów drzwi kosztują bo do Zetora w sklepie oryginalne 400 zł na dzień dzisiejszy 🤠

17249438000991831529854725994453.jpg

Do mojego dziadka Fendta 615 tylna szyba 199zł. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v