Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

Toć to można się zmęczyć, a nawet się spocić. 🙉

Daj spokój. Młode dziewczyny a aż to się przelewa 

5 minut temu, jahooo napisał:

chyba na takie 9d0c9b36-bbb3-44cb-aade-3ef393a459f1_i-w

Też to mi się z tymi pożal się Boże motocyklistami na tych choperach z silnikiem co to w kosiarce większy kojarzy 

• Haha 3
Opublikowano
13 minut temu, konteno napisał:

somsiad wczoraj wode grzał dzieciom do kąpieli to nawet gorzej jak w piecu bo yebało plastikami 

A to lepiej olejem 🤔

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, gregor1284 napisał:

To ja się może namyśle sprzedać do tego czasu 

Jeszcze żeś bunkra nie odebrał. 

Musik z Kurpiok ami interesów będzie trzeba zaprzestać 😒

Opublikowano
1 godzinę temu, leszek1000 napisał:

IMG20240417101316.jpg\

@radekz200 Jakoś leci, nikogo jeszcze nie poznałem, ale w tej branży wiele kobiet mnie odwiedza, więc nigdy nie wiadomo. Mleko chyba po 1,84zł, ale co roku coś się kupuje. A co u ciebie 

Masz rację nie ma co na siłe szukać kobiety jak się znajdzie to tak ale nie na siłę szukać .👍 Masz też rację ,że w naszej branży ciężej jest w znalezieniu dziewczyny. A odwiedzają to Cię po to żeby Ci wcisnąć jakiś towar i mieć z tego zysk czyli .Z reguły to tak jest że ci co jeżdżą po wioskach i napraszają do zakupu czegoś to przeważnie chcą cię w uja zrobić 😏

A nie myślą na pewno o tym żeby się z tobą ożenić choć wyjątki się zdarzają.

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, HF86 napisał:

A to lepiej olejem 🤔

w USA piece na to dopuszczone i dostepne w handlu , ludzie ani kropelki nie rozlewają przy wymianach olejów

https://www-interstateenergyinc-com.translate.goog/waste-oil-benefits?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=rq

no i pozostaje kwestia zawartości cząstek stałych w dymie , w spalaniu paliw ciekłych czy gazowych jest mniejsza ich emisja do atmosfery w porównaniu z paliwami stałymi 

no i somsiad pali cały rok a ja tylko zimą albo jak jest mróz albo kilka stopni na + wczesną wiosną 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

w USA piece na to dopuszczone i dostepne w handlu , ludzie ani kropelki nie rozlewają przy wymianach olejów

https://www-interstateenergyinc-com.translate.goog/waste-oil-benefits?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=rq

no i pozostaje kwestia zawartości cząstek stałych w dymie , w spalaniu paliw ciekłych czy gazowych jest mniejsza ich emisja do atmosfery w porównaniu z paliwami stałymi 

to wpadaj po olej, nie będę go obserwował 😛

Opublikowano
1 godzinę temu, WitekRolnik napisał:

Bo dzisiejsza młodzież to jest tak delikatna, że głowa mała, a przede wszystkim nie wiedzą co to ciężka praca i krótko mówiąc wymiękają na robocie, a jak to mawiał mój śp dziadek taki 20 latek to na uju powinien dwa wiadra nosić, trzeba być twardym a nie miękkim. Wiadomo wszystko z głową ale nie ma miękkiej gry

No wiesz jak człowiek młody to myśli, że świat zwojuje i zapierdziela nie ile trzeba, tylko ile się tylko da, później dopiero z biegiem czasu nabiera tej mądrości i zmienia nastawienie do tematu.

Zresztą w młodym wieku to nie tylko Ty jeden taki narwany do roboty, czasem to aż za grubo ta robota wejdzie

Ale też trzeba przemyśleć po uj tak się zapracowywać czy będzie komu to oddać i czy ktoś po nas zechce to przejąć czy też roztwoni wszystko w uj na co my tak pracowaliśmy🤔 .Trzeba robić ale odpoczynek też potrzeby. Wszystkiego się i tak nie zdobędzie a na koniec i tak każdy dostanie po równo.😔

Opublikowano

IMG20240417101316.jpg\

@radekz200 Jakoś leci, nikogo jeszcze nie poznałem, ale w tej branży wiele kobiet mnie odwiedza, więc nigdy nie wiadomo. Mleko chyba po 1,84zł, ale co roku coś się kupuje. A co u ciebie 

u mnie stara bieda 😛😛 ile takie cacko i co tam masz z przodu podpięte ?

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

@Agrest Sławek coś Ty zrobił z tego ciapka 😎🤗😉

To już standard u jabcoków.

Bodaj za 2-3 tys kupujesz zestaw do sterowania

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Zapomniałem Wam pokazać jakiego elektryka sobie mój młody wczoraj kupił. 

IMG_20240817_074341.jpg

przód też ma amortyzację ?

IMG20240417101316.jpg\

a to ciebie kiedyś pomyliłem z @Leszy 

przepraszam obu za faux paxa 

Opublikowano
39 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła, na co mnie było ten bobik na poplon siać, było gorczycy kupić... Franciszek "Sznycelek" siał z półtora tygodnia po mnie poplon i gorczyca prawie pod kolana... 

Kurna, bobik to siew na 8-10cm długie wschody, masa wody potrzebna, wysokie mtn więc drogi zasiew I wyskoczy pojedynczy badyl z paroma liśćmi.

Już Rysiek miał taki pomysł i chyba mu go z głowy wybiłem.

Ja dziś ostatni międzyplon ozimy wysiałem i płytko przykryłem. Ale warunki koszmarne.

20240817_125007.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Qrła u was też tam grzeje?

Oj grzeje ...Ale kolega z Af podjechał to pogadali w cieniu, WSKę obejrzeli, oranżadę wypili , sliwkę swoją zjedli 🤠

Coś dudni na południu, nie u Ciebie tam ?

17239052193075568835437982382872.jpg

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Kurna, bobik to siew na 8-10cm długie wschody, masa wody potrzebna, wysokie mtn więc drogi zasiew I wyskoczy pojedynczy badyl z paroma liśćmi.

Już Rysiek miał taki pomysł i chyba mu go z głowy wybiłem.

Ja dziś ostatni międzyplon ozimy wysiałem i płytko przykryłem. Ale warunki koszmarne.

20240817_125007.jpg

Ale ponoć wartość dużo lepsza niż z gorczycy. A faktem jest, że jest dosyć sucho jak na mój rejon. Próbowałem już wszystkiego - gorczyca, gryka, facelia, mieszanka słonecznika, grochu, łubinu, nie miałem tylko rzodkwi oleistej i właśnie bobiku. Siew rozsiewaczem na podorywkę i kultywator z wałkiem. Posiany razem z łubinem ale łubinu mało wyszło. Tam gdzie posiany po facelii to fajnie bo dużo facelii odbiło. Po jęczmieniu klapa.

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Radar pokazuje że coś se idzie...

Głośniej grzmi...

Padało ? Mogło by polać i u mnie jeszcze. Sławek ladny motor koło mnie znalazł.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale ponoć wartość dużo lepsza niż z gorczycy. A faktem jest, że jest dosyć sucho jak na mój rejon. Próbowałem już wszystkiego - gorczyca, gryka, facelia, mieszanka słonecznika, grochu, łubinu, nie miałem tylko rzodkwi oleistej i właśnie bobiku. Siew rozsiewaczem na podorywkę i kultywator z wałkiem. Posiany razem z łubinem ale łubinu mało wyszło. Tam gdzie posiany po facelii to fajnie bo dużo facelii odbiło. Po jęczmieniu klapa.

Ja tam nie sieje poplonów jeszcze w taką suszę to wogóle nie powschodzi

Opublikowano
2 minuty temu, Michal2399 napisał:

Ja tam nie sieje poplonów jeszcze w taką suszę to wogóle nie powschodzi

Ty jesteś w ogóle nie powiem jaki... 

Odkąd zacząłem dawać co roku obornik i sieję poplony to plon ziarna zwiększył się o 1/3 w stosunku do tego co było wcześniej. Pomimo mniejszego nawożenia z worka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v