Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko po co to, obniżyć podatki tym co pracują i sobie spokojnie poradzą, a patusy nie dostaną .... Zamiast rozdawać kase za nic trzeba było premiować pracowitość  ...

W zasadzie o to chodzi, że bez pracy nie ma kołaczy. A komuniści to wszystko wywracają do góry nogami, czy się stoi czy się leży.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Masz dzieci? pobierałeś 500+

Nigdy nie pobierałem i pobierał nie będę. 

Patol jarek nie potrafił w ustawie zastrzec że są to pieniądze na utrzymanie dziecka i teraz jest to bonus dla mamusi po rozwodzie, bo ojciec w alimentach musi pokryć ponad 50 % utrzymania dziecka. 

800 plus nie jest w tym ujęte. 

Trzaskam alimenty każdego miesiąca regularnie. 

Opiekuję się młodą prawie w połowie, kupuję jej wszystko, ale żeby w tym sądowym kuwidolku otrzymać opiekę naprzemienną to potrzeba zgodę mamusi. 

Jak myślisz, zgoda jest?

• Sad 3
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

W zasadzie o to chodzi, że bez pracy nie ma kołaczy. A komuniści to wszystko wywracają do góry nogami, czy się stoi czy się leży.

Darmowe przedszkole jak pracuje dwoje rodziców, płatne jak tylko jedno, bo jak Karyna nie pracuje to niech się opiekuje dzieciakiem, takich rzeczy trzeba a nie 800+ nie ważne czy się stoi czy się leży ...

• Like 2
Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

remonty systemu energetycznego

U mnie widać... jakieś 2-3 lata temu praktycznie całą gmina dostała nową sieć przesyłową 

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Nigdy nie pobierałem i pobierał nie będę. 

Patol jarek nie potrafił w ustawie zastrzec że są to pieniądze na utrzymanie dziecka i teraz jest to bonus dla mamusi po rozwodzie, bo ojciec w alimentach musi pokryć ponad 50 % utrzymania dziecka. 

800 plus nie jest w tym ujęte. 

Trzaskam alimenty każdego miesiąca regularnie. 

Opiekuję się młodą prawie w połowie, kupuję jej wszystko, ale żeby w tym sądowym kuwidolku otrzymać opiekę naprzemienną to potrzeba zgodę mamusi. 

Jak myślisz, zgoda jest?

Szkoda słów. Teraz baby są poyebane a polskie sądy zrobiły z ojców chodzące bankomaty gdzie facet napierdala alimenty zamiast na dziecko to na nieroba.

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Pewnie że tak, ale lepiej zarabiać na siebie, nie na kogoś 

Tylko z ciekawości...

Czemu te pieniądze złe?

Różnica jest taka że 800+ w dużej mierze idzie na inwestycję w młode pokolenie, korepetycje, pomoce naukowe, możliwości dojazdu do lepszych szkół. Te 13 i 14 emerytury to na rozwój raczej nie idą bo beneficjentą już za późno. To raczej kupowanie elektoratu 

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał:

800 plus idzie też dla nie patusow i jest inwestowane w dzieci, mieszkania itp. więc te pieniądze nie są w całości stracone. Gorzej z 13 i 14 dla emerytów. 

Niech sobie każdy inwestuję swoje zarobione pieniądze i będzie spokój. 

My przejadamy lub rozwijamy to co Emeryci wytworzyli. 

Akurat wysokość rent, zwłaszcza krusowskich jest nadzwyczaj uwłaczająca. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 6465 napisał:

Różnica jest taka że 800+ w dużej mierze idzie na inwestycję w młode pokolenie, korepetycje, pomoce naukowe, możliwości dojazdu do lepszych szkół.

Może i u Ciebie tak jest, u mnie za miedzą idzie w inwestycje w Czerwoną Kartkę, papierosy i browary z Biedronki ... Dlaczego nie dopisano że rodzic musi mieć udokumentowane że wydaje to rzeczywiście na dzieci ? Że to są pieniądze na pomoce naukowe, bilety do muzeum, korepetycje itp itd ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

Niech sobie każdy inwestuję swoje zarobione pieniądze i będzie spokój. 

I to powinna być myśl przewodnia. 

Czyli co do kosy nie myślałem, że tyle możliwości wyboru jest. Reasumując - zamknąć oczy i brać co się nawinie?

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

11 godzin temu, Agrest napisał: Belka zayebał oszczędności, Tusk pewno gorszy nie będzie. Deficyt za***rdala jak śnieżna lawina, jakoś pieniądze za***ać musi A jak PiS swoją hiperinflacja ojebal naród z 1/3 oszczędności przez 2 lata to było dobrze ??

a le Ty ślepy 🤦 ani pis ani po to wyżej pociągają za sznurki...

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Czyli co do kosy nie myślałem, że tyle możliwości wyboru jest. Reasumując - zamknąć oczy i brać co się nawinie?

Zależy czego oczekujesz, jak tylko tego że będzie kosić to tak, jak szukasz komfortu, mniejszych drgań itp to trzeba poszukać 

Opublikowano

Może i u Ciebie tak jest, u mnie za miedzą idzie w inwestycje w Czerwoną Kartkę, papierosy i browary z Biedronki ... Dlaczego nie dopisano że rodzic musi mieć udokumentowane że wydaje to rzeczywiście na dzieci ? Że to są pieniądze na pomoce naukowe, bilety do muzeum, korepetycje itp itd ...

Kto by pomyślał, że w Polsce A taka patologia jest, a na korepetycje to bałwany chodzą 

Opublikowano

Zależy czego oczekujesz, jak tylko tego że będzie kosić to tak, jak szukasz komfortu, mniejszych drgań itp to trzeba poszukać 

Ma mieć mocy więcej niż obecna Stiga i być tak samo długowieczne - komfort mnie nie interesuje.

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Kto by pomyślał, że w Polsce A taka patologia jest, a na korepetycje to bałwany chodzą 

Ale nie musza to być korepetycje, niech to będą rzeczywiście pieniądze na rozwój tych dzieci a nie np na alkohol dla tatusia ...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ma mieć mocy więcej niż obecna Stiga i być tak samo długowieczne - komfort mnie nie interesuje.

To przy 15l rocznie każda będzie długowieczna ... Coś jak samochód przy 3000km rocznie, jeżeli go rdza nie zje to będzie wieczny ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v