Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał:

Ciekawe jak grubość ścianki tam jest🤔

Lepiej nie wiedzieć 😁 

Oczy zamknąć i do przodu 

1 godzinę temu, HF86 napisał:

Ech się zachocielo życia ziarkowca 🫨

Kombinuj, usypuj, by wincyj wlazło. Jeszcze bydło nie sprzedane, a już trzeba na korytarz sypac. 

Ech stusek się nie wypłaci 😁

Też do obory sypię. 

Ale u mnie już w starej tylko stoją na luzie pod dopłaty 

Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Matko Boska

Bezprawie tuska jest ogromne

IMG_20240717_135900.jpg

zapas mocy i dociążenie na ramie zrobiło swoje

4 godziny temu, Bananek napisał:

Ale żem się pięknego jęczmienia jarego dorobił w tym roku. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Przewiduję zbiór pługiem. 

IMG_20240717_143457.jpg

Dobrze, że suszy nie ma to pięknie wybujał

żeby kto miał bydło blisko na łące to na wypasienie byś oddał

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Kosi kosi łapki 

IMG_20240717_180330.jpg

Patrz @jacus  na Podlasiu jakie kombajny majom a ty myślał że cepem na klepisku tłuką

@Rolnik1973 📢📢📢📢📢 coś dla ciebie 🔥🔥🔥

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/pieniadze/pomoc-dla-rolnikow/pomoc-suszowa-2024-ruszyla-aplikacja-suszowa-mozna-skladac-wnioski-2514973

Edytowane przez marulekk
  • Thanks 1
Opublikowano
Andpol napisał:

Świeżutki olej z własnych nasion rzepaku wyprodukowany w Masłomęczu. Opakowań zbrakło ale rodzinka już w drodze ze Słupska to wieczorem będą🙂

IMG_20240717_092417.jpg

czym wyciskasz i jak to się robi podgrzewasz ten rzepak jakos

Opublikowano
28 minut temu, 6465 napisał:

Fura młoda a kumin przytkany. Kominiarz potrzebny na gwałt.

IMG_20240717_193920.jpg

U mnie pomaga zdjęcie klemy a potem jazda dwa biegi niżej na ryczącym silniku🤭

Nawet rada mechanika trójka i gaz w podłogę, niech wypala

Opublikowano
2 godziny temu, Michal2399 napisał:

Zgadzam się każdy ma swoje życie i ma prawo zrobić z nim co chce i kiedy. W sumie te 70 lat to i tak dużo 🫡

ale jak mundurówka to nie najgorsza emerytura chyba ,  jak zdrowie jest i sprawy rodzinne nie najgorzej to i nie wiadomo po co

mój ojciec to na mocnym rauszu często przez większość życia gadał że ma dość życia w biedzie ale kto by przypuszczał ,gwałtowne pogorszenie zdrowia psychicznego to w miesiąc , półtora nastąpiło a faszerowanie mocnymi lekami i obserwacja lekarzy na oddziale zamkniętym nic nie dały 

mnie też to samo chyba męczy bo coraz większe zmęczenie i rozczarowanie życiem czuję , sprawy sercowe nie wypaliły bo przerosło to mnie pod wieloma względami jeśli chodzi o moje możliwości 

kto wie czy po prostu nie czekam na swoją kolej , jestem teraz w wieku swojej matki kiedy wychodziła za mąż 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Matko Boska

Bezprawie tuska jest ogromne

Chyba Bomet i jego słynna marchewkowa jakość ... A ostrzegałem wczoraj że jak się tanio kupuje to się dwa razy kupuje ...

jak zobaczyłem to zdjęcie od razu mi się przypomniał Twój wpis

Opublikowano
Agrest napisał:

28 minut temu, 6465 napisał:

Fura młoda a kumin przytkany. Kominiarz potrzebny na gwałt.

U mnie pomaga zdjęcie klemy a potem jazda dwa biegi niżej na ryczącym silniku🤭

Nawet rada mechanika trójka i gaz w podłogę, niech wypala

znajomy x3 tak robił 😁 do miasta i spowrotem na 3 biegu 🤪🤣

Bananek napisał:

no i dożyłkii

🙆‍♂️🤦 daj spokój 🤪

Tomasz0611 napisał:

@slawek74 chciałeś opryskiwacz do truskawek to masz, przeproś za porównanie do krakowskiego ciecia ... 

IMG_20240717_184817.jpg

a za co mam przepraszać 🤔😁

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, slawek74 napisał:

a za co mam przepraszać 🤔😁

Czyli jesteś zwykły frajer, dobrze wiedzieć ... Za porównanie do podkrakowskiego kłamcy

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 godziny temu, malaczarna napisał:

Ja jestem córka rybaka. Ilona ładne imię ale nie moje.

Wiem, że nie Twoje. Też uważam, że ładne. Jednak Rudi śpiewał, że córka rybaka to Ilona🙆...więc możesz być Ilona😎 i będzie się zgadzać z tym co sama napisałaś...

Opublikowano
Przed chwilą, Buszmen11 napisał:

Gdzie dożynki. Drugi dzień kombajn w polu. Jeszcze 10 minut deszczu ojebało i stanie. Dobrze że dwie wsie dalej nic to chociaż łubin skończyłem

ch*j z dożynkami kiedyś chodziła cała wieś, teraz jedynie śmietanka towarzyska z gminy i przydupasy wójta

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Co ...zfrajerzyl, bo nie wiem?

Mówił, że kłamię, że nie mam opryskiwacza z nadmuchem do truskawek, porównał mnie do podkrakowskiego ciecia-notorycznego kłamcy. Powiedziałem, że ja mu pokażę opryskiwacz, tylko niech mnie wtedy przeprosi, ale jak widać ktoś zfrajerzył ...

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Mówił, że kłamię, że nie mam opryskiwacza

A wiesz...

Też zauważyłem że czarujesz...

...dopłaty do zboża....nie mogłeś dostać już wcześniej.. 

Albo pomyłka, albo...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v