Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Pigmei napisał:

2 lata temu w wydziale komunikacji byłem wymienić stary dowód, ten czerwony jeszcze wydany przez Wójta Gminy bo miejsca na stemple przeglądu już nie było, mimo że go w systemie WK  nie mieli to bez problemu go wprowadzili. OC cały czas  było opłacane.

kiedyś, jak kazali wymieniać książeczkowe prawa jazdy na plastiki, poszedł sobie ojciec żeby wymienić, szukają, sprawdzają, nie ma pana w żadnym rejestrze, dopiero jak im powiedział że prawo jazdy robił na początku lat 60 to znaleźli w papierowym archiwum

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Jak Zetora kupowałem to fabryka dała trójkąt taki składany i gaśnice , cały czas jeździ a dodatkowo normalny trójkąt na stałe przekręciłem, kamizelka też cały czas lezy bo tak jak Grześ pisze to na skupie się przydaje

Się wzięło się popsuło a mogłem Ryśka posłuchać i nie robić dzisiaj poleżeć na tapczanie

17041935438053308812291285744696.jpg

Burtę się otwiera tylna... 

Opublikowano
5 minut temu, Pigmei napisał:

Kuzyn niedawno kupił  starą osobówkę tak do jazdy do pracy, dupowato dogadał sie ze sprzedającym  w sprawie wypowiedzenia OC czego skutkiem było 12 dni  przerwy w opłacaniu OC. Efekt 8000 zł kary do zapłaty,  2x tyle co auto warte .

W tym roku będzie jeszcze więcej.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, bratrolnika napisał:

kiedyś, jak kazali wymieniać książeczkowe prawa jazdy na plastiki, poszedł sobie ojciec żeby wymienić, szukają, sprawdzają, nie ma pana w żadnym rejestrze, dopiero jak im powiedział że prawo jazdy robił na początku lat 60 to znaleźli w papierowym archiwum

u mnie też pewnie dogrzebali się w archiwum  ale  nowy dowód otrzymałem z innymi danymi przyczepy

Było Przyczepa wywrotka  marka ----,  ( produkcja w zakładach remontowych wiec nie było producenta ale  zgodna ze specyfikacją d 45M 😁) , typ D 35m ładowność 4,5T

Jest Przyczepa ciężarowa  rolnicza, marka Autosan model D 35 M ładowność 3,5T

Nadal ma czarne  tłoczone tablice

Edytowane przez Pigmei
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Funkcjonariusze byli innego zdania, dlatego i ja pytam jak jest naprawdę. Trójkąt Zbyszku jaki masz taki rolniczy i gdzie zamontowany? 

Trzeba mieć gaśnicę, trójkąt, nie mylić z tym dla pojazdów wolnobieżnych, ten ma być jak sam ciągnik, jeżeli z przyczepą to na przyczepie, kamizelki w ciągnikach nie mam, ale może i ma być.

• Thanks 1
Opublikowano
kizak napisał:

no dobra ,kupujesz coś tam by naremontować ,i masz czas miesiąc by zarejestrować  ,no ale jeśli nie zdążysz zrobić ,problem z częściami itd ,więc przeglądu nie będzie ,to jak tego rempa zarejestrować bez przeglądu

jest jakaś opcja zgłoszenie szwagier z rok tak z przyczepą zrobił i w grudniu zarejestrował...

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

18 minut temu, slawek74 napisał:

już się wyspałeś 🤔🤭

Mikołaj mnie obudził.

Z brodą i workami....😆

weź je wytrzep to jeszcze bycka na karmisz 🤭😁🧔‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Ciekawe czy w sklepie mają naklejki trójkąty?

Nie bardzo mam miejsce na klasyczny trójkąt.

Se bym na tylną szybę pyknął.

A zaraz pojadę i zapytam

Też wstawiam za tylną szybę jak już, ale raz mi się przyczepili że tam nie ma być.

Opublikowano
Desperado napisał:

Apteczka tylko nieobowiązkowa.

jakiś czas temu wujo jak kosił bizonem to dostał krwotoku z nosa nie mógł go wytamować od tamtego czasu mam w każdym pojeździe apteczkę nie dla służb a dla siebie

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tak przeglądam ogłoszenia tych trójkątów naklejek...i przy żadnym nie ma że jest certyfikat. Przy sztywnych wspominają o tym.

Czyżby naklejane były nieodpowiednie??

Mam te naklejane na rozsiewaczu i siewniku zestawie uprawowo siewnym, ale nawet nie wiem czy mają jaki certyfikat, później sprawdzę.

Opublikowano
Desperado napisał:

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Ciekawe czy w sklepie mają naklejki trójkąty?

Nie bardzo mam miejsce na klasyczny trójkąt.

Se bym na tylną szybę pyknął.

A zaraz pojadę i zapytam

Też wstawiam za tylną szybę jak już, ale raz mi się przyczepili że tam nie ma być.

w moim ciągniku jest specjialny uchwyt na trójkąt wewnatrz...

12Pafnucy napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

weź je wytrzep to jeszcze bycka na karmisz 🤭😁🧔♂️

Nic nie będę trzepał...🙆‍♂️

Tusek przyciśnie to POtrzepiesz 😁

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

jakiś czas temu wujo jak kosił bizonem to dostał krwotoku z nosa nie mógł go wytamować od tamtego czasu mam w każdym pojeździe apteczkę nie dla służb a dla siebie

A to jak mówisz, mam też w ciągnikach, ale nie żądają, na kombajnie nie mam, ale może trzeba wsadzić do kabiny i spokój będzie.

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Mam te naklejane na rozsiewaczu i siewniku zestawie uprawowo siewnym, ale nawet nie wiem czy mają jaki certyfikat, później sprawdzę.

Jak byś mógł to by było lux.

Raczej naklejka nie spełnia wymogów trójkątnej tabliczki.

Wolę mieć taki jak potrzeba.

Opublikowano
53 minuty temu, wojtal24 napisał:

jeżeli są metalowe tłoczone zostają tak ślubna mówiła a ona się zna na tym

Zapytaj czy da radę jeszcze zgłosić sprzedaż pojazdu przez internet,czy trzeba osobiście iść do WK?

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Zapytaj czy da radę jeszcze zgłosić sprzedaż pojazdu przez internet,czy trzeba osobiście iść do WK?

W mObywatel jest taka opcja, ale ja przez to jeszcze nie zgłaszałem.

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

O widzisz.

Faktycznie jest w opisie.

Dzięki .

Zamawiam

A gdzie to będziesz naklejał?

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Aleś mi przypomniał, 4 mija miesiąc a ja deutza nie zgłosiłem 😬

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

pół roku temu zgłosiłem przez internet

trzeba mieć tylko skan lub zdjęcie umowy

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v