Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Też nie brzydkie.

Ostatnie deszcze im pomogly.

To z ogrodu. Najbardziej ...rokujące krzaki kopię.

Szkoda że w polu fotki nie zrobiłem

Nowe u mnie ,Michalina, dobrze się zapowiadają.

I już też spore pod krzakiem

Opublikowano
31 minut temu, Michal2399 napisał:

drógiej

A ty nie miałeś wcześniej nicku luki jakiś tam? Bo styl podobny, tylko byków nie robiłeś jak on- aż do tej pory😂 Oczywiście mogę się mylić😗

Opublikowano
konteno napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

taką blokadę zdejmuje się po podłączeniu do komputera. tzn nie blokadę, a hard reset telefonu.

ale to androida od "0"trzeba wgrywać na telefon pewnie 

nie. ale ja nie pcham w to rąk

Opublikowano
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Byś podrzucił na jutrzejszy obiad.

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Niestety dalej Vinetę i Bellarosę sadzę. Dla siebie i paru kilka rządek Tajfuna. Wygląda na to, że zbieranie będzie przyjemne bo drobnicy nie ma.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, 12Pafnucy napisał:
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

@12Pafnucy Denar na dzisiejszy i jutrzejszy obiad, sadzony jakoś 8 czy 9 kwietnia, przedplon pszenica, nawożenie - poplon, parę rozrzutników gnoja i 100kg/ha Polifoski 8. 

20240622_124135.jpg

A moje takie.

Lord i Impala 

W połowie kwietnia jakiś posadzone..

IMG_20240622_124538.jpg

A to moje takie. Wczoraj dziewczyny przytargały dwie sztuki😱...Lord- sadzone 6 maja, jak dobrze pamiętam, nawożenie w przeliczeniu na ha 130 kg fosforanu i 130 kg soli. Deszczu licho, bo pierwszy dostały dopiero ostatniego maja😔

IMG_20240622_144012_195.jpg

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Chyba już czas nową kupić 

Agregat talerzowy 

Za 3t to nie nakupi

Handlujesz odrazu czy magazynujesz? Po ile jęczmień z tegorocznych zbiorów? A to miało być do Ryśka @Rolnik1973

Edytowane przez 6465
Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ty masz żmijkę do zboża? Jak to w pracy się spisuje przy zrzucaniu z jakiejś taczki typu wóz? Chodzi mi o tą bez kosza.

No ułatwia robotę.

Super sprawa.

Jednak najlepiej jak jakiś wózek jest, bo ręcznie samemu gdzieś przestawić, to ciężko.

I chyba lepiej brać taka z silnikiem prosto w rurę, nie z paskiem. Tam jakaś przekładnia.

Mi bardzo ułatwia robotę.

Dumam co by jeszcze druga kupić, nawet krótsza, łatwiej gdzieś w zakamarki jedna za drugą.

Opublikowano
Desperado napisał:

8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ty masz żmijkę do zboża? Jak to w pracy się spisuje przy zrzucaniu z jakiejś taczki typu wóz? Chodzi mi o tą bez kosza.

I to jest ta Polska A.   xD

🙋‍♂️ bo miodu nie dostaniesz 🤭😁

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Z młodym gorzej bo tematów nie ma.

@12Pafnucy Denar na dzisiejszy i jutrzejszy obiad, sadzony jakoś 8 czy 9 kwietnia, przedplon pszenica, nawożenie - poplon, parę rozrzutników gnoja i 100kg/ha Polifoski 8. 

20240622_124135.jpg

Ale duże. Moje mini są dopiero deszcz je uratował teraz w czerwcu

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

O. A ten znowu 🤭 

Zwal tego tura może trochę lepiej będzie 

d*pa tam, jak już przyczepa siadzie to czy jest tur czy nie ma, bez różnicy. Ona i tak konkretnie na tył ciśnie tym bardziej że teraz wiele za osią towaru nie było 🤷

7 minut temu, 6465 napisał:

Przodek by się tej babce przydał. Albo 1614

1014 by wystarczyło, bo sam przód bez turbo to nie porozumienie w tym ciągniku 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Desperado napisał:

I to jest ta Polska A.   xD

Uruchom w końcu myślenie. Co mi da przyczepa, kosztująca krocie przy koszeniu kilku kawałków w dodatku różnych zbóż.

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No ułatwia robotę.

Super sprawa.

Jednak najlepiej jak jakiś wózek jest, bo ręcznie samemu gdzieś przestawić, to ciężko.

I chyba lepiej brać taka z silnikiem prosto w rurę, nie z paskiem. Tam jakaś przekładnia.

Mi bardzo ułatwia robotę.

Dumam co by jeszcze druga kupić, nawet krótsza, łatwiej gdzieś w zakamarki jedna za drugą.

Podwieszona w stodole by była i wózek by więcej przeszkadzał chyba. Taka 3-4 metrowa.

3 minuty temu, malaczarna napisał:

Ale duże. Moje mini są dopiero deszcz je uratował teraz w czerwcu

Na piachu to nie dziwota.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, slawek74 napisał:

🙋‍♂️ bo miodu nie dostaniesz 🤭😁

Miodem to ja bym go zasypał. Myśli że ja naprawdę chcę jego miód albo królika. xD

Edytowane przez Desperado
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v