Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, galan99 napisał:

Bardzo dobrze kobiety z miasta po pracy czas wolny ,  sobota niedziela odpoczynek nad wodą , przy grillu ze znajomymi .

Kobieta ze wsi oborowo - polowa - tylko się patrzy jak inne piękne życie mają .

Czas niewolnictwa mija , kto chce niech  ryje ile chce i 24 godzin na dobę .

Ja nie umiem kisnac w łóżku do 12. Zresztą moje dziecko wstaje całe życie jak nie trzeba o 5 albo 6.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

W Polsce tym bardziej za marne grosze każą pracować , zawsze wymówka , bo nie ma ceny nie mogę zapłacić .

To niech sam tyra jak ,nie nie może zapłacić .

Ukraina u mnie w tym roku od 22zl do nawet 60zl na godzinę , zależy jak kto zbiera i jaka akurat truskawka jest zbierana. Do tego nocleg za darmo i podstawowe wyżywienie tak samo w pakiecie.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Ukraina u mnie w tym roku od 22zl do nawet 60zl na godzinę , zależy jak kto zbiera i jaka akurat truskawka jest zbierana. 

Tylko ty tak przedstawiasz . 

zaś inny tylko płaczą że nie stać ich na pracowników .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Ukraina u mnie w tym roku od 22zl do nawet 60zl na godzinę , zależy jak kto zbiera i jaka akurat truskawka jest zbierana. 

Tylko ty tak przedstawiasz . 

zaś inny tylko płaczą że nie stać ich na pracowników .

Jak masz towar to stać na pracownika , a jak wielkie G uprawiasz to płaczesz że cię nie stać ... Niby tylko 2.7 od łubianki a jednak da się zarobić ...

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

W Polsce tym bardziej za marne grosze każą pracować , zawsze wymówka , bo nie ma ceny nie mogę zapłacić .

To niech sam tyra jak ,nie nie może zapłacić .

Trzeba tylko zauważyć jak wolniejszy jest rozwój tych gospodarstw hitlerowcow I jak jest dostosowany sprzęt w rolnictwie. 

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Wyglądają smakowicie. Gratuluje.

Czuć piniądz. U Geslerowej w restauracji po 28zł sztuka.

Jadłam paczki u niej po 24 szału nie było. Kto pierwszy ten lepszy zostało 27 sztuk

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Stary chłop, a gadżetów namontował w landińcu. Zawsze to wygodniej, obracać się nie trzeba będzie co chwila. 

IMG_20240608_102535.jpg

Byś lepiej wymienił łożyska u mnie w pralce.

• Haha 4
Opublikowano
6465 napisał:

Byś lepiej wymienił łożyska u mnie w pralce.

uwaga wymieniam: łożysko w bębnie, łożysko z tyłu przy krzyżaku, dwa łożyska na silniku. i to chyba wszystkie wymieniłem.

HF86 napisał:

Myślisz że z tej suszy bele zaraz za prasą będą ginąc?

a wiadomo... lepiej dmuchać na zimne. choć w przypadku dzisiejszego sianka to lepiej podmuchać na mokre.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

No i Radka 

a biedaków z mopsu?

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Po 1.5 zł za kg?

po 2000 zł za kg 😂

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Też tak myślę. 

Mógł jeszcze krów zwiększyć, by się nie odprostowala i nie rozglądała jak inne żyją 🤭

Taki błąd popełnić...

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ja obiecałem że zlikwiduje mleczne i zlikwidowałem. Choć nie powiem pomagała doić razem z moją mamą jak byłem w pracy. Choć urodzona w mieście i jedyne zwierzęta z jakim miała styczność to chomik i pies. Teraz mamy tylko psa 

A u nas rwanie to na akord czy na godziny?

Czyli zubożała przy Tobie. Nie chcesz chomika w dobrej cenie kupić dla żony?

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Przecież to Twoje hektary. Możesz oddać w dzierżawe i żyć z mężem tylko  z etatu.

Ty dobry doradca jesteś, jak ja 😁

Opublikowano
11 godzin temu, Uziu92 napisał:

jeszcze myślę dobry tydzień roboty przy tym będzie, ale już ręce czują, najgorzej było to postawić do pionu i skręcić...

No parę kilo jest. Za gotową i z firmą pewnie 50 tys byś musiał dołożyć.

Opublikowano
52 minuty temu, HF86 napisał:

Trzeba tylko zauważyć jak wolniejszy jest rozwój tych gospodarstw hitlerowcow I jak jest dostosowany sprzęt w rolnictwie. 

Czy wolniejszy? Tam jak mają usługę pod ręką to pierdziela sprzęt trzymać na godzinę w roku a u nas nie będzie byle uja prosił i ma swój 

42 minuty temu, HF86 napisał:

Myślisz że z tej suszy bele zaraz za prasą będą ginąc?

Na mysiańcu już komuś ukradli

5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Tylko Ty byś doradził żeby brać kredyty, kupować hektary, maszyny bo kto się nie rozwija ten się cofa 😀.

Ale to jak w okolicy gdzieś, jak daleko to odrazu sprzedać albo oddać w dzierżawę 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

@chloporobotnik

Ile tej rzodkwi melioracyjną na ha się sieje? 

W necie ok 8 kg nie za mało? 

Jak to rozsiać taką ilość? 

Ma być na poplon na sztukę czy żeby coś urosło? Jak na sztukę to tyle starczy. Jak żeby coś było to przed ziemniakami po przed plonie sieje 25kg rzodki i 100 kg owsa na ha

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

Taki błąd popełnić...

Czyli zubożała przy Tobie. Nie chcesz chomika w dobrej cenie kupić dla żony?

Ty dobry doradca jesteś, jak ja 😁

Nie nie. Darmozjad to nawet nie zaszczeka.

4 minuty temu, pedro2 napisał:

Somsiadki gach golfem 4 wyrywa krzaki  i stare śliwki piąty dzień, pas pękł, golf w pomidorach i burakach zaparkował. Jeszcze się zakopał. 

Kara za moje nerwy

Jedź gacha wyciągnij 😆

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

Ma być na poplon na sztukę czy żeby coś urosło? Jak na sztukę to tyle starczy. Jak żeby coś było to przed ziemniakami po przed plonie sieje 25kg rzodki i 100 kg owsa na ha

Na P0plon bezpiniedzowy taki dla uzyznienia P0la

P0 jęczmieniu ozimym i P0tem pszenżyto ozime

Opublikowano
55 minut temu, Bananek napisał:

uwaga wymieniam: łożysko w bębnie, łożysko z tyłu przy krzyżaku, dwa łożyska na silniku. i to chyba wszystkie wymieniłem.

A tak na serio dużo z tym roboty?

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Na P0plon bezpiniedzowy taki dla uzyznienia P0la

P0 jęczmieniu ozimym i P0tem pszenżyto ozime

A w ten eko schemat to ile czasu poplon musi być na polu? Po jęczmieniu jak byś zasiał początek lipca to może by się dało go zlikwidować przed siewem pszenżyta?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v