Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
45 minut temu, galan99 napisał:

Bardzo dobrze kobiety z miasta po pracy czas wolny ,  sobota niedziela odpoczynek nad wodą , przy grillu ze znajomymi .

Kobieta ze wsi oborowo - polowa - tylko się patrzy jak inne piękne życie mają .

Czas niewolnictwa mija , kto chce niech  ryje ile chce i 24 godzin na dobę .

Ja nie umiem kisnac w łóżku do 12. Zresztą moje dziecko wstaje całe życie jak nie trzeba o 5 albo 6.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

W Polsce tym bardziej za marne grosze każą pracować , zawsze wymówka , bo nie ma ceny nie mogę zapłacić .

To niech sam tyra jak ,nie nie może zapłacić .

Ukraina u mnie w tym roku od 22zl do nawet 60zl na godzinę , zależy jak kto zbiera i jaka akurat truskawka jest zbierana. Do tego nocleg za darmo i podstawowe wyżywienie tak samo w pakiecie.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Ukraina u mnie w tym roku od 22zl do nawet 60zl na godzinę , zależy jak kto zbiera i jaka akurat truskawka jest zbierana. 

Tylko ty tak przedstawiasz . 

zaś inny tylko płaczą że nie stać ich na pracowników .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Ukraina u mnie w tym roku od 22zl do nawet 60zl na godzinę , zależy jak kto zbiera i jaka akurat truskawka jest zbierana. 

Tylko ty tak przedstawiasz . 

zaś inny tylko płaczą że nie stać ich na pracowników .

Jak masz towar to stać na pracownika , a jak wielkie G uprawiasz to płaczesz że cię nie stać ... Niby tylko 2.7 od łubianki a jednak da się zarobić ...

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

W Polsce tym bardziej za marne grosze każą pracować , zawsze wymówka , bo nie ma ceny nie mogę zapłacić .

To niech sam tyra jak ,nie nie może zapłacić .

Trzeba tylko zauważyć jak wolniejszy jest rozwój tych gospodarstw hitlerowcow I jak jest dostosowany sprzęt w rolnictwie. 

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Wyglądają smakowicie. Gratuluje.

Czuć piniądz. U Geslerowej w restauracji po 28zł sztuka.

Jadłam paczki u niej po 24 szału nie było. Kto pierwszy ten lepszy zostało 27 sztuk

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Stary chłop, a gadżetów namontował w landińcu. Zawsze to wygodniej, obracać się nie trzeba będzie co chwila. 

IMG_20240608_102535.jpg

Byś lepiej wymienił łożyska u mnie w pralce.

• Haha 4
Opublikowano
6465 napisał:

Byś lepiej wymienił łożyska u mnie w pralce.

uwaga wymieniam: łożysko w bębnie, łożysko z tyłu przy krzyżaku, dwa łożyska na silniku. i to chyba wszystkie wymieniłem.

HF86 napisał:

Myślisz że z tej suszy bele zaraz za prasą będą ginąc?

a wiadomo... lepiej dmuchać na zimne. choć w przypadku dzisiejszego sianka to lepiej podmuchać na mokre.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

No i Radka 

a biedaków z mopsu?

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Po 1.5 zł za kg?

po 2000 zł za kg 😂

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Też tak myślę. 

Mógł jeszcze krów zwiększyć, by się nie odprostowala i nie rozglądała jak inne żyją 🤭

Taki błąd popełnić...

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ja obiecałem że zlikwiduje mleczne i zlikwidowałem. Choć nie powiem pomagała doić razem z moją mamą jak byłem w pracy. Choć urodzona w mieście i jedyne zwierzęta z jakim miała styczność to chomik i pies. Teraz mamy tylko psa 

A u nas rwanie to na akord czy na godziny?

Czyli zubożała przy Tobie. Nie chcesz chomika w dobrej cenie kupić dla żony?

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Przecież to Twoje hektary. Możesz oddać w dzierżawe i żyć z mężem tylko  z etatu.

Ty dobry doradca jesteś, jak ja 😁

Opublikowano
11 godzin temu, Uziu92 napisał:

jeszcze myślę dobry tydzień roboty przy tym będzie, ale już ręce czują, najgorzej było to postawić do pionu i skręcić...

No parę kilo jest. Za gotową i z firmą pewnie 50 tys byś musiał dołożyć.

Opublikowano
52 minuty temu, HF86 napisał:

Trzeba tylko zauważyć jak wolniejszy jest rozwój tych gospodarstw hitlerowcow I jak jest dostosowany sprzęt w rolnictwie. 

Czy wolniejszy? Tam jak mają usługę pod ręką to pierdziela sprzęt trzymać na godzinę w roku a u nas nie będzie byle uja prosił i ma swój 

42 minuty temu, HF86 napisał:

Myślisz że z tej suszy bele zaraz za prasą będą ginąc?

Na mysiańcu już komuś ukradli

5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Tylko Ty byś doradził żeby brać kredyty, kupować hektary, maszyny bo kto się nie rozwija ten się cofa 😀.

Ale to jak w okolicy gdzieś, jak daleko to odrazu sprzedać albo oddać w dzierżawę 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

@chloporobotnik

Ile tej rzodkwi melioracyjną na ha się sieje? 

W necie ok 8 kg nie za mało? 

Jak to rozsiać taką ilość? 

Ma być na poplon na sztukę czy żeby coś urosło? Jak na sztukę to tyle starczy. Jak żeby coś było to przed ziemniakami po przed plonie sieje 25kg rzodki i 100 kg owsa na ha

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

Taki błąd popełnić...

Czyli zubożała przy Tobie. Nie chcesz chomika w dobrej cenie kupić dla żony?

Ty dobry doradca jesteś, jak ja 😁

Nie nie. Darmozjad to nawet nie zaszczeka.

4 minuty temu, pedro2 napisał:

Somsiadki gach golfem 4 wyrywa krzaki  i stare śliwki piąty dzień, pas pękł, golf w pomidorach i burakach zaparkował. Jeszcze się zakopał. 

Kara za moje nerwy

Jedź gacha wyciągnij 😆

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

Ma być na poplon na sztukę czy żeby coś urosło? Jak na sztukę to tyle starczy. Jak żeby coś było to przed ziemniakami po przed plonie sieje 25kg rzodki i 100 kg owsa na ha

Na P0plon bezpiniedzowy taki dla uzyznienia P0la

P0 jęczmieniu ozimym i P0tem pszenżyto ozime

Opublikowano
55 minut temu, Bananek napisał:

uwaga wymieniam: łożysko w bębnie, łożysko z tyłu przy krzyżaku, dwa łożyska na silniku. i to chyba wszystkie wymieniłem.

A tak na serio dużo z tym roboty?

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Na P0plon bezpiniedzowy taki dla uzyznienia P0la

P0 jęczmieniu ozimym i P0tem pszenżyto ozime

A w ten eko schemat to ile czasu poplon musi być na polu? Po jęczmieniu jak byś zasiał początek lipca to może by się dało go zlikwidować przed siewem pszenżyta?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v