Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Strzelać do wszystkiego to może nie ale rolników to Rudy potrafił pałować więc  chyba potrafią rozwiać problem na granicy 🤔, więc Ale za strzelanie ostrzegawcze w powietrze to konsekwencji nie powinno być 

Najsłynniejszy zgazowany dziadek to od nas z grupy 🤭

Aby tylko stusek szybciutko za ziarko wypłacił to na sierpień będziemy przygotowani 🤭

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

jak byś sprawy wzią we własne ,,rece,, to dawno by było po sprawie 🤭

Mógł przy okazji zapytać faceta jak to się robi, bo sam to zabiera się jak pies do jeża.

4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Strzelać do wszystkiego to może nie ale rolników to Rudy potrafił pałować więc  chyba potrafią rozwiać problem na granicy 🤔,  Ale za strzelanie ostrzegawcze w powietrze to konsekwencji nie powinno być 

To jest pojebany kraj. Do własnych obywateli to można strzelać, pałować, gazować i polewać wodą a do ba dy dzikusów z nożami już nie.🤦

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Qwazi napisał:

Takie nawoływanie to domena ludzi, którzy nigdy w podobnej sytuacji nie byli, nic na ten temat nie wiedzą i nawet nie chcą wiedzieć. Żeby nie było, to jestem za tym, żeby żołnierz używał broni, bo po to mu ją ojczyzna dała. Ale, żeby używał jej zgodnie z zasadami i przeznaczeniem, był do tego właściwie przygotowany i czuł na plecach wsparcie przełożonych i państwa, kiedy już dojdzie do tego użycia. Co z tych elementów u nas kuleje🤔🤷...

Jak  tam rządzą ludzie którzy nie powinni się tam nigdy znaleźć, to nic z tego nie będzie. 

Jak jeden u nas kiedyś opowiadał, że ostrzał artyleryjski przeprowadzali zakładając ładunki na cele. Celność za***ista, generalicja zadowolona, a potem popijawa w przyjemnej atmosferze. To zdaje się trwa cały czas. Takie profesjonalne służby mundurowe.  

Teraz sobie jakoś nie jestem w stanie wyobrazić by im dać bardziej swobodne pozwolenie na użycie broni. Żołnierze najniższego szczebla to ofiary tego systemu. Jednak nie oszukujmy się. Jak wyższe dowództwo przewaliło gdzieś fundusze i zasoby, to ci też nie są wyszkoleni odpowiednio. Masakra która właśnie daje o sobie znać. Może to i w sumie dobrze. Może chociaż częściowo ktoś się w końcu obudzi.  

Edytowane przez Leszy
  • Like 1
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

jak byś sprawy wzią we własne ,,rece,, to dawno by było po sprawie 🤭

Nie wiem ,nie opłaca się dla kilku sztuk trzymać kontenera i robić kursów 

nic się nie opłaca...🤭

Opublikowano

https://www.facebook.com/share/v/DBovh3yjPcAEqJEt/

2 minuty temu, Leszy napisał:

Jak  tam rządzą ludzie którzy nie powinni się tam nigdy znaleźć, to nic z tego nie będzie. 

Jak jeden u nas kiedyś opowiadał, że ostrzał artyleryjski przeprowadzali zakładając ładunki na cele. Celność za***ista, generalicja zadowolona, a potem popijawa w przyjemnej atmosferze. To zdaje się trwa cały czas. Takie profesjonalne służby mundurowe.  

Od siebie mogę Ci powiedzieć, że np w policji takich klocków z wyszkoleniem strzeleckim czy taktyki lub technik interwencyjnych nie ma. Bywają różne, ale tak to nie. Są pewne granice. Ale policjant od żołnierza różni się tym że jest na "froncie" cały czas, a żołnierz tylko w czasie wojny. Więc w czasie pokoju w armii są cuda, bo nikt nie liczy, że może być konflikt zbrojny. A jak się to wydarzy, to wojsko jest równie zaskoczone, jak drogowcy zimą. Więcej się nie będę na ten temat rozpisywał, a też widziałem parę filmików z granicy...

Opublikowano

dziś do wojska trafiają przypadkowi ludzie ....nie mają odpowiedniego przeszkolenia i wysyłają ich na granicę i tam poprostu wychodzi w sytuacji krytycznej że panikują itp....ponoc jest nagranie że oddali wiele strzałów w płot i w kierunku ludzi w sytuacji gdzie już nie było żadnego zagrożenia dla ich życia i zdrowia ....to nie jest kwestia strzałów ostrzegawczych tylko przekroczenia uprawnień ....ja bym ich nie bronił w ciemno .....choć kwestia aresztu i skucia kajdankami to jest wielka przesada .

• Like 3
Opublikowano
10 minut temu, Bogdan_ja napisał:

dziś do wojska trafiają przypadkowi ludzie ....nie mają odpowiedniego przeszkolenia i wysyłają ich na granicę i tam poprostu wychodzi w sytuacji krytycznej że panikują itp....ponoc jest nagranie że oddali wiele strzałów w płot i w kierunku ludzi w sytuacji gdzie już nie było żadnego zagrożenia dla ich życia i zdrowia ....to nie jest kwestia strzałów ostrzegawczych tylko przekroczenia uprawnień ....ja bym ich nie bronił w ciemno .....choć kwestia aresztu i skucia kajdankami to jest wielka przesada .

Wychodzi brak służby zasadniczej .

W panice sami się wystrzelają .

Opublikowano
7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Dyskutujcie sobie, a ja biorę się do roboty 

inbound7402809562847938013.jpg

Rogi sobie dopraw, bedziesz wyglądał jak diabeł 😉...

5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Dokładnie tak. Najczęściej idą tam po to żeby w stabilnych warunkach zatrudnienia posłużyć do emerytury. Większość to ludzie, którzy niewiele potrafią lub nic.

A w kwestii zatrzymania i aresztu to dość często się zdarza przesada w naszym kraju. Najpierw człowieka zatrzymują z pompą, potem stosują tymczasowe aresztowanie, potem ten człowiek się buja po sądach, a na końcu się może okazać, że jest niewinny. Ale zanim się to okaże, to już go ludzie kilka razy skazali bo zatrzymany z pompą, wyprowadzony w kajdankach, więc na pewno winny. A przesłanki do zatrzymania z art. 247 kpk to już tak...na boczku i...może niekoniecznie...

7 minut temu, galan99 napisał:

Wychodzi brak służby zasadniczej .

W panice sami się wystrzelają .

Wychodzi brak szkolenia. Mogłaby być i służba zawodowa, ale wtedy żołnierz, jako zawodowiec, ma zapier...ć na poligonach, strzelnicach i salach gimnastycznych, w czasie pokoju, bo za to mu ojczyzna płaci. Po to, że jak dojdzie do tego, że jego umiejętności będą potrzebne, to ma je posiadać na najwyższym poziomie. Wówczas jego jedynym stresem ma być sama sytuacja, w jakiej się znajdzie (a i do opanowania tego stresu też ma być przygotowany). On nie ma myśleć, co ma robić i jak. Ręce nie mają mu się trząść, kiedy się zastanawia jak zmienić magazynek. To ma mieć "we krwi". Ma sposób profesjonalny wykonywać, tak samo profesjonalne, polecenia i rozkazy. A na czym polega szkolenie w naszej armii, to se już odpowiedzieć sami. Ja miałem nieprzyjemność widzieć...

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Jakich rolników , prowokatorów od Dudy z Solidarności, póki tylko rolnicy strajkowali to był spokój, przyjechało bydło z Solidarności i zaczęły się problemy... A teraz to bydło jest na listach do europarlamentu...

Ale grunt że jest hasło rudy i pałował 🤷 

Nigdy nie zrozumiem jak można być fanatykiem polityków 🤔

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Zgadza się. Chcą legalnie do nas to są do tego przeznaczone miejsca. Tylko trzeba mieć papiery.

dokładnie , u nas sporo osób zza wschodniej granicy sie pojawiło a przy okazji много красивых девушек

Opublikowano

Pisiory umiało to lepiej rozegrać. Już 2 lata temu były takie numery. Kolega co służył na granicy widział jak dziewczyna wygarneła cały magazynek w krzaki bo niby coś się ruszało ale wtedy wywalano z wojska i spraw uciszono. To nie był jedyny przypadek. Teraz w kajdanki jak bandytów i to najgorszych. Nawet jak aresztowano Giertycha to udawał że mdleje i nie robiono takich cyrków.

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ale grunt że jest hasło rudy i pałował 🤷 

Nigdy nie zrozumiem jak można być fanatykiem polityków 🤔

Nie ma znaczenia. Chodzi o różnice jak traktuje się własnych obywateli a jak dzikusów.

Opublikowano
24 minuty temu, konteno napisał:

dokładnie , u nas sporo osób zza wschodniej granicy sie pojawiło a przy okazji много красивых девушек

Daj Pan spokój 🤦‍♂️

Toć to jeszcze bardziej roszczeniowe jak nasze madki lambadziary 🤣

• Haha 2
Opublikowano

Eh chłopaki te Ukrainki to są trochę zacofane i podporządkowane mężczyznom. Wam trzeba kobiet które z batem będą stały nad wami

Eh chłopaki te Ukrainki to są trochę zacofane i podporządkowane mężczyznom. Wam trzeba kobiet które z batem będą stały nad wami

• Haha 7
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v