Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@pedro2 jakimś cudem dodzwoniłem si edo swejej agencji , pani chciała u siebie ten duplikat  kolczyka wklepać i bład na czerwono jej wyskakuje co u mnie i rozzkłada rece szkoda że nie nogi :D i mówi że błąd systemu do tej sztuki i koniec ona tu nic niemoże zrobić, ja pier**le

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

Od razu zaznacz, że nie życzysz sobie, żeby monitoring zarządzany przez kogoś innego obejmował Twoją własność 

Dalszy sąsiad jak założył kamery to cała posesja dookoła obwieszona tabliczkami i ma nieruchome kamery po rogach skierowane do siebie, gdzie po sąsiedzku ma łąki.

A dzisiaj się przyjrzałem to ta yebana się obraca. 20metrow od mojej chałupy.

To trzeba mieć łeb, nie było złodziejstwa dopóki się nie sprowadzili i synek nie dorósł. Opyrdolił pół wsi, a ona  kamery zakłada 🤦

Nie mam zamiaru się pieklić bo jak pójdę do nich to lont krótki u mnie 😁

Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

jeśli montujesz na swoim i nagrywasz tylko swoją posesję to niczego nie musisz wywieszać ....Jesli już za płot posesji  czyli ulica chodnik to musi być informacja ....przestrzeń publiczna jest dostępna dla wszystkich i można nagrywać ale nie oznacza to że można publikować ...prywatny monitoring nie może obejmować bez zgody  posesji sąsiada ...jest to nielegalne ...

Niby tak Bogdan, ale znam sprawę, gdzie sąd uznał powództwo o naruszenie dóbr osobistych, tylko dlatego, że człowiek wszedł na teren objęty monitoringiem, a nie było tabliczki. Sąd argumentował, że wizerunek został tym samym zarejestrowany wbrew woli tego człowieka, gdyż, jeśli taka tabliczka byłaby uwidoczniona, a człowiek nie zgadzałby się na zarejestrowanie jego wizerunku, możliwym jest, że zwyczajnie by tam nie wszedł. I to było na terenie prywatnym, a nawet w domu. Zięć założył monitoring, a kłócił się z teściową i ta mu założyła sprawę. Sąd wręcz mu nakazał zamontowanie tabliczek, mimo, że ta baba wiedziała, że ten monitoring tam jest i wcale temu nie zaprzeczała, że wie. Właśnie w tym wyroku sąd powoływał się na tą domniemaną zgodę. Zgody takiej nie wymaga się od osób piastujących funkcje publiczne

Opublikowano
6 minut temu, marulekk napisał:

@pedro2 jakimś cudem dodzwoniłem si edo swejej agencji , pani chciała u siebie ten duplikat  kolczyka wklepać i bład na czerwono jej wyskakuje co u mnie i rozzkłada rece szkoda że nie nogi :D i mówi że błąd systemu do tej sztuki i koniec ona tu nic niemoże zrobić, ja pier**le

Oba zgubione?

Opublikowano (edytowane)

bo nagrywanie a publikowanie wizerunku to dwie różne sprawy ....w przestrzeni publicznej można nagrywać ale nie publikować w internecie przykładowo czyjś wizerunek bez jego zgody 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Dalszy sąsiad jak założył kamery to cała posesja dookoła obwieszona tabliczkami i ma nieruchome kamery po rogach skierowane do siebie, gdzie po sąsiedzku ma łąki.

To trzeba mieć łeb, nie było złodziejstwa dopóki się nie sprowadzili i synek nie dorósł. Opyrdolił pół wsi, a ona  kamery zakłada 🤦

Nic tylko współczuć sąsiadki 

Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

bo nagrywanie a publikowanie wizerunku to dwie różne sprawy 

To też. A wizerunek tej baby nie został nigdzie opublikowany. Co do osób publicznych to na publikację powinna być zgoda, na nagrywanie nie

Opublikowano

Ogólnie ona nie jest konfliktowa tylko wiesz jak to patologia 6 dzieci 3 ojców, ćpanie i k**estwo. Spokojna fajna wieś, a odkąd się sprowadzili to ura bura policja, przeszukania.

Z tą kamerą to też myślę, że z niewiedzy bardziej aniżeli specjalnie. Ale kurła no nie odpuszczę 

8 minut temu, Qwazi napisał:

Nic tylko współczuć sąsiadki 

Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

Oba zgubione?

Jeden na szczęście 

16 minut temu, Agrest napisał:

A co? Krył byś... Po rozmowie telefonicznej?🤭

Zależy czy jałówka czy krowa 😜

Opublikowano
37 minut temu, marulekk napisał:

Jeden na szczęście

Phi 😎 

Niekiedy pół ma i idzie. Jeden jest git. 

40 minut temu, Qwazi napisał:

Jak myślisz, że z niewiedzy, to z nią najpierw pogadaj

Boję się, że się odpalę, a nie chce się kłócić bo potem w głowie siedzi. 

Opublikowano
20 minut temu, 12Pafnucy napisał:

@Agrest Twój ładniejszy.... owies?🤔 

Deszcz podratowal jeszcze.

Nawet tak w kolano jest.

Tu od samego brzegu prawie wyginął.

IMG_20240606_105327.jpg

I owies I Kuga moje brzydsze😜

Gratulejszyn.

Najładniejsza wersja👍

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

obawia się żeby własny synek jej nie opierdolił 🤭

Opublikowano

Przecie wiechuje to jak zimowy.

Chyba że jak mój siany zimą 16 lutego🤭

20240602_180916.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v