Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6465 napisał:

To nie ta sama. Ta u mnie  to mała czarna w łóżku pita, albo na huśtawce.

Czym i jak  smarujecie przekładnie kątową w podkaszarce? 

twardy smar. wepchnij go strzykawką (dużą) po wykręceniu śrubki

HF86 napisał:

Naszła chmura i burczy. 

oddawaj.

no nic, trza skończyć filma oglądać i nogę zarzucić na motor. może by się na lody wybrał do powiatu

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

oddawaj.

A właśnie dobrze że jesteś. Czemu pralka zaczęła głośno chodzić szczególnie podczas wirowania. Kiedyś tylko był szum a teraz to warczy jak chiński skuter.

Opublikowano
6465 napisał:

oddawaj.

A właśnie dobrze że jesteś. Czemu pralka zaczęła głośno chodzić szczególnie podczas wirowania. Kiedyś tylko był szum a teraz to warczy jak chiński skuter.

zapytaj żonę, czy w którymś staniku nie straciła fiszbiny

ewentualnie grzałka obrosła kamieniem i ociera o bęben

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bananek napisał:

Mówi że  raczej nie ale pewności nie ma.

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Myślisz żeby wyciągnąć grzałkę czy najpierw szukać czy coś nie wpadło? Może jaki wkręt z mojej kieszeni🤔

5 minut temu, Bananek napisał:

ewentualnie grzałka obrosła kamieniem i ociera o bęben

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła...

Nie wiem jak to się stanęło.

Opublikowano
6465 napisał:

Myślisz żeby wyciągnąć grzałkę czy najpierw szukać czy coś nie wpadło? Może jaki wkręt z mojej kieszeni🤔

mogło coś wpaść jeśli warczy podczas wirowania. bo kończące się łożyska charakterystycznie szumią. tzn wyją. pęknięty krzyżak wydaje swoisty trzask

Opublikowano

mogło coś wpaść jeśli warczy podczas wirowania. bo kończące się łożyska charakterystycznie szumią. tzn wyją. pęknięty krzyżak wydaje swoisty trzask

A tam to dostać się trzeba wyjmując grzałkę czy jakoś inaczej idzie się dostać?

Opublikowano

Jaja normalnie, szła mała mocna burza i zdechła kilka km przed 😁

Na zachód od Białegostoku się utworzyły fajne, ale widzę, że miną o włos od północy. 

To już będzie koniec wszystkiego. Jeszcze qq ładna, ale dostała herbicyd i ma tydzień palić to też hvj ja weźmie 

Opublikowano

O kilometr pewnie minęła. 

Widziałem ścianę deszczu, a do mnie ani kropli. 

Sezon biwakowy w pełni. Dzieciakom i w domu zabawa 

Opublikowano
31 minut temu, 6465 napisał:

Zacznij od wyczyszczenia filtra odpływowego. Raz u mnie wpadł tam jakiś metalowy śmieć i wydawało odgłosy jakby miała zaraz się rozpaść.

• Thanks 1
Opublikowano
44 minuty temu, 6465 napisał:

Mówi że  raczej nie ale pewności nie ma.

Ty sprawdź a nie się będziesz pytał

27 minut temu, HF86 napisał:

O kilometr pewnie minęła. 

Widziałem ścianę deszczu, a do mnie ani kropli. 

Sezon biwakowy w pełni. Dzieciakom i w domu zabawa 

U mnie 1,5mm w 3 podejściach

Opublikowano

Ale kolos za podwórkiem się utworzył. Poszło na północ, teraz druga ją goni. 

Mnie omija. Ale nie mam żalu bo ładnie popadało.

Opublikowano
31 minut temu, 6465 napisał:

Zakręciłem bębnem to tak jak by buczy i szybko hamuje. Może i łożysko 

Może przeciwwaga uszkodzona... się oderwała. To jest taki kamień. Miałem taki przypadek. Wtedy hałas jest bardziej chaotyczny niż przy łożysku

• Thanks 1
Opublikowano
46 minut temu, 6465 napisał:

A tam to dostać się trzeba wyjmując grzałkę czy jakoś inaczej idzie się dostać?

masz ładowaną z góry czy z boku ? te plastikowe progi ściągasz i zaglądasz pod bęben na grzałke 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

mała czarna pita, w łóżku...... 

🤔 No teraz jest ok, a co ty z nią w tym łóżku to już nie wnikam 😉

1 godzinę temu, Bananek napisał:

no i się spłoszyła

Że niby moja wina 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v