Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chłopaki a jakbym takiego kupił, chyba już nie było by wstydu na strajk jechać 😅https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-16245-zetor-16245-turbo-CID757-IDZGUXw.html

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

u mnie też jeszcze nie pryskane i zielska mało co...

Jutro chyba trzeba pryskać bo dziś trochę popadało podczas burzy 🌧️

Opublikowano
15 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ludzie no nie było pryskane 

jak orane na wiosnę , dobrze uprawione na wiór to faktycznie nie bedzie długo widać ziela większego od QQ póki sucho

• Like 1
Opublikowano

Jakieś 1,5 cm ziemia nasiąkła pod spodem suchy piasek ,ale i tak trzeba jutro pryskać to kukurydzę na więcej opadów raczej nie ma co już liczyć 🤔🤢

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, superfarmer02 napisał:

Kupiłeś w końcu jakaś przetrzasarkę? 

Tak...tylko się dotychczasowy właściciel z nią rozstać nie może🤭, więc tymczasem zajumałem bratu...możesz mi hyboba sprzedać 🤷 

IMG_20240530_172205_104.jpg

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
57 minut temu, DANDYS napisał:

chłopaki a jakbym takiego kupił, chyba już nie było by wstydu na strajk jechać 😅https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-16245-zetor-16245-turbo-CID757-IDZGUXw.html

Nawet nie żartuj tyle pieniędzy za takiego rupcia.

• Like 1
Opublikowano

od rana sie chmura ,ale deszczu brak..

8 godzin temu, Leszy napisał:

Komasacji żeście się tam opierali jak u jacusia w Galicji?

u nas byla komasacja...4,32 w 17 kawalkach w dwoch wojewodztwach, 5 wsiach. 

z ojcowizy zostalo mi ze 40 arow. w jednym miejscu z metr po dlugosci.

wlasnie wczoraj na tym kawalku ojcowizny znalazlem zab od brony 😂.

8 godzin temu, Łolek napisał:

W Boże ciało to chyba jedynie siano do zbioru może być usprawiedliwieniem, reszta może poczekać 

mlodzi sasiedzi dom remontuja..

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

od rana sie chmura ,ale deszczu brak..

u nas byla komasacja...4,32 w 17 kawalkach w dwoch wojewodztwach, 5 wsiach. 

z ojcowizy zostalo mi ze 40 arow. w jednym miejscu z metr po dlugosci.

wlasnie wczoraj na tym kawalku ojcowizny znalazlem zab od brony 😂.

mlodzi sasiedzi dom remontuja..

A niech robią ich sprawa 

Opublikowano

Kukurydza 

20240530_190805.jpg

Owies 

Uprawa bezorkowa 

agrolift bt 2.5

Agromasz au36

Euromasz 2.5

Stegsted 2.5

I fergusony🤣

20240530_191310.jpg

Siew ostatni kwiecień przed wieczorem

Npk 0 kg

Czysta ekologia

Pole po pryzmie kukurydzy 🤭

Kiedyś chciałem iść do szkoły ogrodniczej

Ojciec mówił że ze mnie taki ogrodnik jak i rolnik 

Ciekawe czy miał rację 

20240530_192418.jpg

20240530_192305.jpg

Ogórki 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v