Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Co ten chłop sypie z ręki , jakiś dopalacz?

Koks , krowy po 50l dają a byki 800 w rok 

5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

😂😂😂 W Polsce B na Podlasiu to takie w co drugiej wiosce gdzie chowają krowy, tyle że u nas to raczej same Fendty a nie niebieskie taczkowozy.

Gdzie my Polska B my to xyz

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał:

😂😂😂 W Polsce B na Podlasiu to takie w co drugiej wiosce gdzie chowają krowy, tyle że u nas to raczej same Fendty a nie niebieskie taczkowozy.

Jest jakaś mapa z podziałem Polski?

Przed chwilą, HF86 napisał:

Soli do smaku 😁

Kukurydze kiedyś też soliłem jako konserwant miała się tak nie psuć, tylko się wiader na dźwigałem a efekt  średni był 

Opublikowano

Tego oszołoma to nawet nie czytam 

3 minuty temu, Buszmen11 napisał:

Nie wiesz jaki podział placek wprowadził? On jest z A, a im dalej to...

Przed chwilą, Leszy napisał:

Np. z podziałem na województwa, powiaty, gminy 😶🙃

Jedyny prawdziwy podział 

10 minut temu, Łolek napisał:

Koks , krowy po 50l dają 

Marek to już byś z nami nie chciał gadać 😛

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Tego oszołoma to nawet nie czytam 

Jedyny prawdziwy podział 

Marek to już byś z nami nie chciał gadać 😛

Mnie pieniądze nie zmienią 

To konserwant z kenovitaminu 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
23 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Jaka cena mleka takie i ciągniki

U was na Podlasiu na fenda się przesiedli też nie z fenda 

Robili nh, df, mf, a nawet i zmieniali jd

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Jaka cena mleka takie i ciągniki

U was na Podlasiu na fenda się przesiedli też nie z fenda 

Robili nh, df, mf, a nawet i zmieniali jd

Ja to nie mieszkam na Podlasiu tylko w Podlaskim i to nie codziennie. Wszystkiego tu jest. Ogólnie różne mają ale firmy usługowe bazują na Fendcie to fakt.

Opublikowano
28 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Co ten chłop sypie z ręki , jakiś dopalacz?

Kokainę 

U nas też się sypie

Drogie dziadostwo, i ciężko kupić 

Najciężej dostać pozwolenie, ta sama droga co medyczna marihuana

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Marek do kukurydzy też się nadaje 🤔

3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Ja to nie mieszkam na Podlasiu tylko w Podlaskim i to nie codziennie. Wszystkiego tu jest. Ogólnie różne mają ale firmy usługowe bazują na Fendcie to fakt.

🙆

inbound1739919757527216144.png

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

🙆

Skąd żeś wziął screena z Jacusiowego telefonu🤔🫣🤭...i jakiś taki łaskawy ten obrazek dla nas czyli łódzkiego 😱...

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Na zielono jest Panie

IMG_20240524_115940_823.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@DANDYS, wiem, że nie siejesz tego w tym sezonie, ale tyle lat z Tobą konkurowałem, że znów postanowiłem Cię przywołać przy takiej okazji. 

10 dni od siewu. Bezorkowo, bezdeszczowo (no, max 7 litrów spadło w ciągu tych 10 dni), beznawozowo (jeśli chodzi o sztuczne) 

No i co ważne, źródło tegorocznego zakupu materiału siewnego zupełnie inne niż zawsze. (Te ze sklepu 500 zł za jednostkę, moje kosztowały 175 zł za jednostkę) Jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać? 

Odmiany:

- codizouk 

- kokuna 

- ułan

- jakiś LG

IMG_20240524_132503.jpg

IMG_20240524_132521.jpg

Edytowane przez Bananek
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał:

Skąd żeś wziął screena z Jacusiowego telefonu🤔🫣🤭...i jakiś taki łaskawy ten obrazek dla nas czyli łódzkiego 😱...

Na zielono jest Panie

czemu siano zbierata?

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

8 minut temu, Łolek napisał:

3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

🙆

tylko gdzie cycuś mieszka 🙆‍♂️🤦

Opublikowano
radekz200 napisał:

15 minut temu, Qwazi napisał:

Na zielono jest Panie

czemu siano zbierata?

trochę przyspali 🤭

Opublikowano
27 minut temu, Qwazi napisał:

Na zielono jest Panie

Za suche to będzie się psuło .

Opublikowano
58 minut temu, gregor1284 napisał:

@Rolnik1973 jedziesz?

Screenshot_20240524_131036_TikTok.jpg

Uderzył się w pierś i przeciwko sobie wzywa na marsz 😉

40 minut temu, Qwazi napisał:

Na zielono jest Panie

Ale zobacz gdzie leży placka morga 😛

Opublikowano
35 minut temu, Bananek napisał:

@DANDYS, wiem, że nie siejesz tego w tym sezonie, ale tyle lat z Tobą konkurowałem, że znów postanowiłem Cię przywołać przy takiej okazji. 

10 dni od siewu. Bezorkowo, bezdeszczowo (no, max 7 litrów spadło w ciągu tych 10 dni), beznawozowo (jeśli chodzi o sztuczne) 

No i co ważne, źródło tegorocznego zakupu materiału siewnego zupełnie inne niż zawsze. (Te ze sklepu 500 zł za jednostkę, moje kosztowały 175 zł za jednostkę) Jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać? 

Odmiany:

- codizouk 

- kokuna 

- ułan

- jakiś LG

IMG_20240524_132503.jpg

IMG_20240524_132521.jpg

Od kilku lat sieje głównie kupione na kg, nieraz jakaś jednostkę wezmę "oryginalnej" zależy czy zadzwonią. 

W tym roku mam Pioneer 8834, 260 zł wyszedł hektar a siałem 110 tysięcy 

Opublikowano
42 minuty temu, radekz200 napisał:

czemu siano zbierata?

40 minut temu, slawek74 napisał:

trochę przyspali 🤭

30 minut temu, Michal2399 napisał:

Za suche to będzie się psuło .

Nie jest za suche, ani nie przyspalim. 2-3 godz od skoszenia jest w pryzmie. 31° i wiatr i na wierzchu dosycha w pryzmie w oczach 

Może będzieta wiedzieć kto powiedział: "ja mam czterech braci, a mój brat trzech"?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v