Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Po 8 lat sołtysowania masz dodatek do emerytury 366zł (Na tą chwile). Radny u mnie w gminie ma 1tys za pojawienie się na sesji raz w miesiącu, miejski 3 tys a powiatowy 4700.

300 gmina Augustów 

700 radny 

Funkcyjny jeszcze nawet 60 zł potrafi się dochapac 

5 minut temu, malaczarna napisał:

Moja meduza się sypie. Coś mąż puszczał chyba chcę taką z salonu... Jest sens nowa kosiarka na 2.5 ha łąki? 

Jest trochę tych nowek na programy brane. 

Można coś wybrać, albo po jakich dziadkach zakupić. 

Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał:

300 gmina Augustów 

700 radny 

Funkcyjny jeszcze nawet 60 zł potrafi się dochapac 

Jest trochę tych nowek na programy brane. 

Można coś wybrać, albo po jakich dziadkach zakupić. 

Za gotówkę. Nie chcę używki. Żeby z 30 i 60 latala

Opublikowano
radekz200 napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

nie chcę žle wròźyć dle jak chcesz sprzedać to cena na pół....🤦

kurła miałem jednego napalonego kupca ale powiedziałem że muszę najpierw sam wykosić 

i to był błąd...

Opublikowano
26 minut temu, GRZES1545 napisał:

A to taki rarytas i kokosy być sołtysem czy radnym? Mnie namawiali i nie chce.

Jakbyś pochodził za podatkiem to byś się czegoś dowiedział może gdzie jakie pole do sprzedania 

Opublikowano

Wow, mamy to. 4 balony za miliard dolarów  w amerykańskim kredycie. To pewno w 2 mld się zmieścimy🤣

Opublikowano
Andpol napisał:

Ponad miesiąc temu za pogrzeb w rodzinie organista 200zł przytulił za pogrzeb.

nie gadaj.

Łolek napisał:

Ale kasa Michaś kasa 😉

ale jak widać co niektórym bardziej pachnie ta kasa z sesji. (kurde, przecież mnie też) co by nie gadać, za pogrzebowe kupiłem sobie Yamahę niedawno. choć powiem szczerze, że swojej ciężko zarobionej gotówki nie wydałbym na klawisze w takiej ilości. ta jakoś inaczej przechodzi przez palce. może dlatego, że ta rzecz będzie służyła nie tylko mi, ale też ludziom. na moje zachcianki jest pula wpływająca ze szkoły. 😉 a pieniądze z gospodarstwa..... chciałoby się zapytać: gdzie one?

Rolnik1973 napisał:

Na co ci tyle pieniędzy?

lepiej mieć niż nie mieć

Opublikowano
42 minuty temu, malaczarna napisał:

Moja meduza się sypie. Coś mąż puszczał chyba chcę taką z salonu... Jest sens nowa kosiarka na 2.5 ha łąki? 

Kto bogatemu zabroni. 

Wesprzyj tuska.

Prędzej do zagłady doprowadzi

Opublikowano
34 minuty temu, MonteChristo napisał:

Jakbyś pochodził za podatkiem to byś się czegoś dowiedział może gdzie jakie pole do sprzedania 

Teraz większość płaci przez internet albo w gminie. To już nie te lata...a pole to powoli w dupe kole. Czasy dobre się kończą dla rolnictwa🤔

11 minut temu, pedro2 napisał:

Kto bogatemu zabroni. 

Wesprzyj tuska.

Prędzej do zagłady doprowadzi

Kupi bez faktury to i taniej będzie i tfuska nie wesprze😎

Opublikowano
Andpol napisał:

11 minut temu, Bananek napisał:

nie gadaj.

znaczy się mało czy dużo?

ty mi powiedz, bo ja akurat stawki znam z kilku sąsiednich diecezji (prócz mojej)

MonteChristo napisał:

jakbym musiał chodzić za podatkiem to byłaby to moja króciutka kadencja. uważam to za uwłaczające, żeby chodzić po domach i liczyć, że ktoś łaskawie zapłaci. rozumiem, jeśli nie ma innej drogi do uiszczenia wpłaty (choćby przelew internetowy) ale nie w tych czasach takie upokorzenie.

Opublikowano (edytowane)

pogoda wujowa i niestabilna-ale padac dalej nie chce

10 godzin temu, Strongman napisał:

Dobrze się nie dzieje,nawet te krzyże chcą usuwać a przecież był cud nad wisłą Co Maryja się ukazała i bolszewiki uciekali w strachu na froncie w czasie pierwszej wojny światowej ,nic ludzie pamięci nie mają ani honoru.

Gdyby nie te sprawy to juz dawno Polska by nie istniała a oni tak teraz dzień kują, tylko tej uni się przypodobać a to samo zło.

cos piles ?? czy brak jakielkolwiek wiedzy i ciemnota wychodzi ??

a gdzie byla maryja jak szli na warszawe ?? 

3 godziny temu, Leszy napisał:

Teraz to już troszkę nadinterpretowałeś te wydarzenia podczas bitwy warszawskiej....  

troszke ...🤣 to nazwyklejsze urojenia chorych glow..

3 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Coś tam było. Pradziadek mi to samo mówił, ale jako dzieciak brałem to za bajki. Nie wiem.

to sie poducz.. naprawde wierzysz w jakies objawienia ?? 

3 godziny temu, Leszy napisał:

Same stwierdzenie "Cud na Wisłą" było używane początkowo przez przeciwników Piłsudskiego i całego dowództwa Polskiego.  

wlasnie endecja-taki dzsiejszy pis do potegi-to wymyslila zeby zdyskredytowac pilsudskiego ..

to nie byl zaden cud-to byla doskonale przeprowadzona akcja-za to autor oczywiscie zostalo opowiednio nagrodzony... ...........

3 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Siedzieć powinien skoro żonę bił🤨

ale on byl wpis- chyba nawet jeszcze jest..

3 godziny temu, Strongman napisał:

No ale jak to nie rozumiem.

ty naprawde wierzysz w zabobony i inne cuda ???

3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Kupa śmiechu?

A biedroń jak matce lany poniedziałek robił to nie?

a jak richard czarnecki junior "szwagra" z nozemi ganial to co bylo ??

3 godziny temu, Strongman napisał:

Moje pradziadki jeździli do cara bo car kościoły zamykal,każdemu było na renke żeby pognać te towarzystwo.

bo wy prawoslawni jestescie z dziada pradziada

tam zamykano koscioly gdzie wczesniej byly cerkwie i dla kasy i wladzy szlachta je w koscioly zamienila..

3 godziny temu, kizak napisał:

Dziadek wtedy walczył w obronie Warszawy i został ranny .     Wytłumaczcie mi jak to możliwe że ludzie z 3 zaborow ,co byli zmobilizowani ,do siebie strzelali przecież ,i ni z tego ni z owego się dogadali ,armię stworzyli ,wyposażyli za jakąś kasę a Polski nie bylo ,i k**wa zrobili w 18 roku Polskę ,by za 3 lata ruskiego wygonić hen na ukrainę ,Zrobili coś z niczego . Do tej pory srali że mur pe ,aż tu nagle cacy ,i jeszcze wzmocnić ,czyżby Tuska  pani w bląd fryzurze  natchnęła ?  Czyżby boi się o swoją.... ,a jak polacy coś zrobią to zrobią i ona będzie bezpieczna za czyjąś kasę .      Ja rozumiem że polityk nie ma prawa wszystkiego mówic a sprawy najważniejsze rozgrywają się poza oczami w kuluarach ,bo tak trzeba  ,ale co tu k**wa się dzieje . U nas mówi się ,,świni w oczy szczyj  to mówi że ciepły deszcz pada''

to dzieki milosciwie nam panujacemu cesarzowi franiszkowi jozefowi... gdyby nie on polska bylaby inna  a ukrainy nie byloby wcale...

wszelkie struktury wojskowe i polityczne bylu w c-k gotowe,wystarczylo je rozszerzyc na inne zabory..

polacy mogli robic bez zadnego problemu kariere w c-k armi i to oni stanowili trzon odrodzonego wojska polskiego.

3 godziny temu, kizak napisał:

Pewnie tu pisałem jak mój wet pokazywal zdjęcia z białoruskiego gospodarstwa gdzie pracowal . Budynek obory po wyjściu krów lśnił jakby byl nowo postawiony  ,tam unia powinna się uczyć  . 

to zupelnie jak u nas w pgr-ze w latach 80..

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Cóż, a armia czerwona to wtedy była jakaś potęga? Trzy lata po rewolucji w kraju ta naprawdę feudalnym, który praktycznie przegrał I wojnę z Niemcami. Jeszcze do tego w trakcie wojny domowej.  Nie była to przygotowana starannie inwazja, ale operacja prowadzona w trakcie wojny polsko-bolszewickiej.  Oni byli tak samo "silni" jak my wtedy. Mieliśmy formacja działające już w czasie I wojny. Sama armia Hallera liczyła 70 tyś żołnierzy którzy weszli do Polski podczas wojny z bolszewikami.  Nie była to taka nadzwyczajna przewaga. 

Co do tego mury z Białorusią. Wielu tak się oburzało, że ludzie obalili referendum, ze Tusk migrantów nawpuszcza. Jak nie wpuszcza, to też źle..... 

grobowiec rodzinny hallerow jest 10 metrow od dziadkow moje zony.

jest tam tez symboliczna mogila jego krewnego ktory zginal w katyniu..

rosja wygrala I wojne-teoretycznie.

to polska zaczela na wschodzie to napierdalanke-zupelnie jak gruzini parenascie lat temu..

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Nic. Trzeba się ich narzecza uczyć, bo będziemy musieli pewnie ziemniaki w ich kołchozach zbierać i krowy tam doić..... 

ja niemiecki znam ,austriacka ziemie uprawialem ,austriackie krowy pasalem , przygotowany jestem 🤣

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

to ja remontuj-takich kosiarek juz nie ma.chco i czesci zamiennie juz nie te..

51 minut temu, malaczarna napisał:

Za gotówkę. Nie chcę używki. Żeby z 30 i 60 latala

serdecznie odradzam.. to badziew.. 

jesli jej nie rozwalisz to i tak rdza ja zje  wpare lat..

na tyle hektarow to szkoda kasy wywalac- to tylko w polsce tak jest ze nikt nie liczy prawdziwych kosztow maszyn.

na tyle ha to ile wynajem uslugi cie wyjdzie ?? 

Edytowane przez jacus
Opublikowano
38 minut temu, Agrest napisał:

Wow, mamy to. 4 balony za miliard dolarów  w amerykańskim kredycie. To pewno w 2 mld się zmieścimy🤣

Zapewne Ursula poprosiła dona aby pilnował kiedy do nas ruski wleci, będzie miała czas na spakowanie i na Malediwy 😎

Opublikowano
25 minut temu, Bananek napisał:

nie gadaj.

ale jak widać co niektórym bardziej pachnie ta kasa z sesji. (kurde, przecież mnie też) co by nie gadać, za pogrzebowe kupiłem sobie Yamahę niedawno. choć powiem szczerze, że swojej ciężko zarobionej gotówki nie wydałbym na klawisze w takiej ilości. ta jakoś inaczej przechodzi przez palce. może dlatego, że ta rzecz będzie służyła nie tylko mi, ale też ludziom. na moje zachcianki jest pula wpływająca ze szkoły. 😉 a pieniądze z gospodarstwa..... chciałoby się zapytać: gdzie one?

lepiej mieć niż nie mieć

Znasz mnie i wiesz że to był żart. Ja nie liczę cudzych pieniędzy, bo nic samo nie przychodzi, na każdą złotówkę czy ty czy ja musimy zapracować, a szkoły były otwarte dla wszystkich każdy może zarabiać 

Opublikowano
41 minut temu, Agrest napisał:

A tyle co upaincom wcisnęliśmy, jeszcze dudu z jarkiem w dupe całowali za wzięcie, toto darmo było 🤔

Nakłady na armię zwiększone, bo urwa wojak nawet sobie nie posprząta, ani ugotuje. 

Trzeba katering i firmę sprzątającą do koszar. 

Nawet trawniki firma zewnetrzna utrzymuję. 

jarek straszył putina z maciarem ujadali o wojence, te urwy też nie lepsze. 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Cały dzień albo w aucie albo w ciągniku, to się człowiek osłucha tych bredni w wiadomościach.

I tak kładą ludziom we łby jakie te ruskie są,  zagrażają nam na tyle że zaraz im wojnę wypowiemy.

Miliard na mur było głupotę, niepotrzebną nikomu, w poniedziałek uśmiechnięty chyży rój wziął 10 mld na kredyt , bo mur to dobro najwyższe i trzeba go budować🤦‍♂️

Ukry proszą byśmy zestrzeliwali rosyjskie rakiety, a nasz dyplomatołek co odpowiada?  - Nie mówimy nie.

No weźmy poślijmy drona z biedronki na Moskwę z zepsutym jajem. Będzie to wymowny gest, informacja dla świata, zabłyśniemy jak Francuzi pisaniem kredą na chodniku...

Ech.😤

Europejska armia marzy się 

Miejmy nadzieję że amerykański Donald pokaże polskiemu Donaldowi jak dalej świętować środa 

Opublikowano

mysmy mieli pare lat organiste co spiewac nie umial-to byla dodatkowa robota dla niego ,z tesciem prowadzil sklep z czesciami rolniczymi 🤣 tesc u nich w parafii spiewal..

obecny nawet daje rade..

moze dumph by nauczyl naszego prezesa jak z kobietami sie zadawac-nawet za kase 🤣🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v