Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 godzin temu, Agrest napisał:

Gryzę się z myślami. Woda na jutro już w beczce z siarczanem czeka. Było nie było dostał 100kg N. Już ma ponad 20cm 

Ozimy ten owies że ma 20 cm 🤔

2 godziny temu, Łolek napisał:

Jest coś takiego jak lyzko krokodyl, masz rację tyraj taczkami, a tura i traktor smalcem posmaruj niech go psy liżą będzie się błyszczeć 

Cześć wszystkim, dzisiaj fajny wiosenny poranek, nareszcie. 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

To fakt. Nic nie jest wieczne...

Wyciąg mam na płytkiej...

Siemanko🙋...11°, słonecznie...

Zlikwidował bym to wszystko , żeby lżej było ale z czego zrobić żyć 🤷 z samej roślinności nawet mi samemu będzie trudno wyżyć 

Opublikowano
22 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Zlikwidował bym to wszystko , żeby lżej było ale z czego zrobić żyć 🤷 z samej roślinności nawet mi samemu będzie trudno wyżyć 

Siany w połowie lutego to można powiedzieć że ozimy🤣

Lata z cenami zbóż były akceptowalne i też myślałem o likwidacji jagodowych, ale ostatni rok zweryfikował wszystko. Choć ten jeszcze bardziej pokazał że nic nie przewidzisz

Opublikowano
16 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Nie opłaca się , ale zajęcie w życiu potrzebne 

Mało zajęć jest do wyboru? Orchidea zaczniesz uprawiać czy co :D😜 

Opublikowano
HF86 napisał:

Pójdziesz na cieciowke, będziesz króle komunikacji miejskiej, a po godzinach będziesz targał talerzowke i unikał mocznika. 

wystarczy z rocznym wyprzedzeniem siać 🤭

Agrest napisał:

Gryzę się z myślami. Woda na jutro już w beczce z siarczanem czeka. Było nie było dostał 100kg N. Już ma ponad 20cm

czyje zęby mocniejsze znaczy kto wygrywa 🤔🤭

Opublikowano

Tu był siany w tym roku, i to ręcznie, bo nie chciało mi się z kg saletry przewalać przez plecy. 

A może to faktycznie zeszłoroczny dopiero działa 🤔

17143741622903626322831585416273.jpg

Opublikowano
49 minut temu, 6465 napisał:

Masz grupę ludzi do roboty to możesz robić hajs na mleku i hodowli. Zostaniesz sam to ci się odechce.

Widzę że altanka już działa👍dzisiaj mnie nie będzie jakby co to jutro  temat ogarniemy 

Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Siew 14 marca

20240428_124626.jpg

20240428_123456.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Pójdziesz na cieciowke, będziesz króle komunikacji miejskiej, a po godzinach będziesz targał talerzowke i unikał mocznika. 

To nie dla mnie , będe hodował do 20 sztuk byków 

58 minut temu, Leszy napisał:

Mało zajęć jest do wyboru? Orchidea zaczniesz uprawiać czy co :D😜 

Narazie walczę o byłą 🤷 ,a później się zobaczy 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

ingnacy to jakiś żadki...

Nie rozsypuje się na talerzu przy schabowym?

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Lata z cenami zbóż były akceptowalne i też myślałem o likwidacji jagodowych, ale ostatni rok zweryfikował wszystko. Choć ten jeszcze bardziej pokazał że nic nie przewidzisz

To że masz w gospodarstwie kilka upraw to to jest plus moim zdaniem. Jak na jednym stracisz to drugie podreperuje sytuację. Pomyśl co by było jak byś tego roku nie miał zbóż...

Opublikowano
30 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Nie rozsypuje się na talerzu przy schabowym?

To że masz w gospodarstwie kilka upraw to to jest plus moim zdaniem. Jak na jednym stracisz to drugie podreperuje sytuację. Pomyśl co by było jak byś tego roku nie miał zbóż...

Ja to wiem. Kiedyś miałem dywersyfikacje i pieniądz od maja do listopada - poziomka, truskawka, agrest,  porzeczki, wiśnie, aronia, śliwka i malina. Tylko że zajebałem się robotą. 

Też był błąd bo rozdrobnienie było  duże. Później zostały porzeczki agrest i wiśnie. Odeszła praca ręczna, czasu przybyło a i pieniędzy więcej zostawało bo powierzchnię zwiększyłem. Tylko teraz bebech rośnie bo samochód ciągnik skuter kanapa i tak wkoło. Godzin wyrobione ale bez ruchu.

18 minut temu, PAN88 napisał:

Pjoter ja wolę Jurka. Na moich polach lepiej się sprawdza od tajfuna. Tzn u mnie tajfun strasznie gnił a Jurek przy tym samym nawożeniu nie gnije 

Wsadziłem w tym roku Jurka i Ricarda. Będzie z 5arów 😁

Przed zakupem sadzeniaki kupiłem najpierw do jedzenia. Ignacego odrzuciłem choć zły nie był.

Opublikowano
12 minut temu, malaczarna napisał:

Owies? Szału nie ma ale nowy gumiak elegancki

Owies? Szału nie ma ale nowy gumiak elegancki

Gops trafił w gusta. Wiedzą że kawaler na wydanie 🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v