Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ależ tych k**ew chrabąszczy majowych lata.  Połowy kwietnia nie ma a już się rozbijają. Spotkać się z takim bez kasku na motocyklu to jak kamieniem w ryj zarobić🤣

Że też na to jaka plaga Tuska nie spadnie

Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał:

Za 5 ha to byłoby 1000 zł do zapłaty. A tak to poświęcać się muszę 

600 chyba miesięcznie było 

Jak ktoś płacil KRUS z 50 lat to ile teraz by miał emerytury?

Ci powiem tak       ,ostatnio potrzebny był papier o niezaleganiu skladek ,to w krusie  babę najpierw wryło ,a póżniej mnie ,gdy powiedziała że mam ciągłośc ubezpieczenia od pierwszego stycznia 83 r .   A Ja se kombinował że od 90 r   . Jak nic się nie zmieni a dożyję do 65 r ,to będę miał 51 lat składkowych . Ale jaja .🤷‍♀️

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Czyli sam?

Ja owies i lubin. Teraz lenistwo do majowki

Już mleczyki z dwa tygodnie kwitną. Nie ma na co czekać z kukurydza

A co w maju,słonecznik?

Opublikowano
5 godzin temu, HF86 napisał:

My już blokować dróg nie zamierzamy. 

Są odwiedziny u posłów i senatorów, oraz chyba dostanie się starym związkowcom za wpier...lanie się i układy. 

Nie wiem, jak tam ten protest wyglądał. Muszę zapytać, ale chwilowo nie mam czasu na dzwonienie...

4 godziny temu, jacus napisał:

prawdzwi rolnicy wkoncu zaczeli protestowac ??

Co masz na myśli?

Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

To drogami polnymi że bez kasku ?

Hipotetycznie. Czasem wystarczy jak jadąc rowerem strzała od takiego dostaniesz.

Z motocykla ja mam tylko skuter, i bez kasku bo czasem te 500m asfaltu to się zakładać nie chce

Opublikowano
56 minut temu, 6465 napisał:

Ja po dwudziestym wziołem dwa dni wolnego i pewnie wtedy dopiero będę siał , bo ziemia nie gotowa.

Patrząc co się dzieje z cenami to ruletka jakiej nigdy nie było.

Najwyżej opór prochnicy ziemia dostanie. Jakoś to będzie 

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Z motocykla ja mam tylko skuter

To zupełnie inne pojazdy...

Nie łącz tak.

Co najwyżej jednoślady...taka daleka rodzina....

21 minut temu, Agrest napisał:

Że też na to jaka plaga Tuska nie spadnie

A to musi Rysiek wykląć...

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

To zupełnie inne pojazdy...

Nie łącz tak.

Co najwyżej jednoślady...taka daleka rodzina....

A to musi Rysiek wykląć...

Teraz ? Rysiek? Tuska?

Toć najlepszy płemieł na miarę tych czasów

Opublikowano (edytowane)

To bardzo dziwne...

Żart

Wiem co motorower, a co motocykl.

Jednak większy silnik nie zrobi ze skutera, motocykla....

Se napisać , to se mogom....

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał:

Za 5 ha to byłoby 1000 zł do zapłaty. A tak to poświęcać się muszę 

600 chyba miesięcznie było 

Jak ktoś płacil KRUS z 50 lat to ile teraz by miał emerytury?

Mój ojciec miał 47 lat składkowych w KRUS to ma 1400 coś na rękę

• Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Posiane mam ale trawę trzeba pokosic. Zepsulam kosiarkę. Przyznać się mężowi czy ktoś naprawi?

co się staneło ? wczoraj zmieniłem olej i noże naostrzyłem na rozpoczęcie sezonu a tankują niech sobie sami 

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał:

To bardzo dziwne...

Żart

Wiem co motorower, a co motocykl.

Jednak większy silnik nie zrobi ze skutera, motocykla....

Se napisać , to se mogom....

No chyba że są ,, skutery ,, 400 600 800 pojemność a to tak naprawdę szybko motocykl z zewnątrz przypomina kształtem skutera a bebechy turystyka / ścigacza 

Opublikowano
Dnia 11.04.2024 o 09:16, Belaruss820 napisał:

Cena nie gra roli. Ważny jest serwis a mamy blisko,tak też doradzał chłopak co naprawia piły i kosiarki żeby nie patrzeć na cenę tylko moc i dostępność części zamiennych. Starszych wynalazków nie chcą naprawiać zbytnio bo mówią że już części może nie być. Tak jak sąsiad ma Murraya starego to już lepią przy silniku.

https://www.facebook.com/marketplace/item/3111369488994828/?ref=search&referral_code=null&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A29b091d3-7d33-4871-8be9-2a8fff4762a2

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Za to lubię cepiątkę. Że można wygasić wskaźniki a zostawić jedynie prędkościomierz. Jak w saabie.

Możesz sobie nawet komunikaty  z wyświetlacza przenieść na zegary

Opublikowano
38 minut temu, Qwazi napisał:

Nie wiem, jak tam ten protest wyglądał. Muszę zapytać, ale chwilowo nie mam czasu na dzwonienie...

Co masz na myśli?

u nas ci co jezdza z czerwona kartka w kabinie to zaden z rolnictwa nie zyje .. kazdy ma inne zrodlo utrzymania.

1 minutę temu, mf362 napisał:

Do turdusa jak idzie woda to też robi się szary kolor ?

jak swiecona to nie....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v