Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

5 minut temu, Bananek napisał:

z opisu brzmi jak "baby są jakieś inne", czyli kolejna część przygód Adasia miauczyńskiego

Dzięki, już trafiłem 😁👍

o to chodziło?

• Thanks 1
Opublikowano

Rysiek tak, jak już wcześniej pisałem, uprawiaj se te socjale, a nawet gumofilce. Twoja robota, Twoja sprawa. Ale zwyczajnie mnie wk...ia, jak się gospodarz modli o kataklizmy...tak się po prostu nie godzi robić 🤷...

• Like 1
Opublikowano

Fajne takie jesienne obrobienie się

Tera można P0leżeć, P0patrzeć jak inni robiă, czas nie goni, 12Pafnucy napisał presji nie ma 

Kurła to je życie

Zara P0 jadę ubezpieczyć ino musi szos wyschnąć żeby autka nie zbrudzić bo wczoraj umyte. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Baks00 napisał:

No ładnie się zgrywa.. śmiem twierdzić że to brak umiejętności poradzenia sobie w lekkim kryzysie lub lenistwo 

Może być jeszcze podłość wrodzona🤔...

9 minut temu, PAN88 napisał:

Masz takie podejście bo masz hodowlę. Rysiek nie ma. I po co mu tony przerzucać?.

W nocy następne 5mm dopadało. W sumie kwiecień już 15 mm

@bratrolnika byłeś może na Białej Odwadze? Warto iść?

U mnie, bez hodowli, moja gospodarka nie istnieje...

Opublikowano
Karol6130 napisał:

12 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Też prawda stawka KRUS powinna być taka jaka jest najniższa ZUS. A co do strajków to chyba dobrze że był. Bo one podobno były przeciwko napływowi zboża z Ukrainy i zielonemu ladowi

Za zboże to on maszyn kupił.

I to nie jeden tak zrobił.

Wydajność z hektara to tir, albo lepiej była.

Ale wnioski suszowe też były.

Tu się z socjalu Ryśka śmieją, a on poprostu mówi jak jest, i jak można.

a co to ma do tego że z hektara tira zebrał ? Jak dopłata była chyba 2200 do ha i chyba max 6 ton.

Opublikowano
30 minut temu, PAN88 napisał:

@bratrolnika byłeś może na Białej Odwadze? Warto iść?

Niestety nie, akurat jak to było w kinach to mi się trochę zdrowie posypało i musiałem się tym zająć, a teraz już nie grają 

Ale lecą Czerwone Maki, to może chociaż na to się wybiorę 

Opublikowano
25 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Fajne takie jesienne obrobienie się

Tera można P0leżeć, P0patrzeć jak inni robiă, czas nie goni, 12Pafnucy napisał presji nie ma 

Kurła to je życie

Zara P0 jadę ubezpieczyć ino musi szos wyschnąć żeby autka nie zbrudzić bo wczoraj umyte. 

Jak dożyję to w przyszłym roku tak będę miał... Tylko ziemniaki i warzywa na wiosnę.

Opublikowano

kuźwa no już mi ręce opadają od tych handlarzykow, wysyła mi zdjęcia hedera z pękniętym ślimakiem, cały pordzewiały, podłoga też już przetarta i chce 20 tys za te ruinę i jeszcze pisze że ten ślimak będzie latami pracował, chyba kurwa stojąc pod płotem.

• Haha 2
  • Sad 1
Opublikowano
Uziu92 napisał:

kuźwa no już mi ręce opadają od tych handlarzykow, wysyła mi zdjęcia hedera z pękniętym ślimakiem, cały pordzewiały, podłoga też już przetarta i chce 20 tys za te ruinę i jeszcze pisze że ten ślimak będzie latami pracował, chyba kurwa stojąc pod płotem.

będzie latami gnił jeszcze

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak oglądałem grubera ze trzy tygodnie temu (gość wystawił za 6700) to typ gadał, żeby szybko brać, bo na 15:00 następny jedzie oglądać, a od jutra cena wskoczy na 7000. po tych słowach machnąłem ręka i pojechałem do domu. patrzę w ogłoszenia, a ten baran na drugi dzień serio podniósł cenę. teraz zaglądam w olx, a gruber jak wisiał, tak wisi w ogłoszeniu. cena już tylko 6400. chętnych brak. ale cóż się dziwić, jak to okolice stawisk, tam logicznego myślenia nie ma co się spodziewać. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Mnie zboże to tylko pieniądz

A skoro może być większy i lżej zarobiony to nie widzę w tym nic złego. 

Gdybym miał zwierzęta to by P0trzebny był na paszę to wtedy grad to szkidnik

A tak to wybawiciel jest

...pieniądze to nie wszystko...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v