Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

🙋 

...tego no...

Świętujeta dzisiaj?

Zwiastowanie Pańskie, Zwiastowanie Bogurodzicy – w wyznaniach chrześcijańskich objawienie Marii poprzez anioła Gabriela zapowiedzi narodzenia Jezusa Chrystusa, Syna Bożego. Opis Zwiastowania znajduje się w Ewangelii Św. Łukasza. Wikipedia

Opublikowano
10 godzin temu, 6465 napisał:

zobaczcie to. Chłop hodowca świń za które mu nie zapłacili a oni częstują go kiełbasą z liści. 

Trzeba mieć nie po kolei w głowie żeby tam iść 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

+4

@12Pafnucy 

Co tu świętować jak z ciepłego łóżka trzeba było wyjść tak wczas i jechać na wyspy o.O

Gorzej jak z łóżka do obory trzeba, a gardło boli że przełykać nie można 😔

Ładnie pomalowana maska 

• Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano
8 godzin temu, Leszy napisał:

Co to za zanik tradycji w narodzie? U nas też zanika, bo wódki nie podają, ale czasem się i to trafi. Zaś obiad po pogrzebie jest zawsze. 

Zbędne koszty których większość nie chce ponosić.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Awaria ciągnika 🤷 

Wziął na wynajem chłop i zepsuł 

co o. wyspę chciał zaorac😁😁😁

12Pafnucy napisał:

🙋 

...tego no...

Świętujeta dzisiaj?

Zwiastowanie Pańskie, Zwiastowanie Bogurodzicy – w wyznaniach chrześcijańskich objawienie Marii poprzez anioła Gabriela zapowiedzi narodzenia Jezusa Chrystusa, Syna Bożego. Opis Zwiastowania znajduje się w Ewangelii Św. Łukasza. Wikipedia

byłem wczoraj w kościele i nic ksiądz nie wspominał o tym świecie a zeczywiscie jest

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Zbędne koszty których większość nie chce ponosić.

Pieniądze to nie wszystko ...

3 minuty temu, wojtal24 napisał:

byłem wczoraj w kościele i nic ksiądz nie wspominał o tym świecie a zeczywiscie jest

No jest...

A cza jechać....do bardzo dużego miasta...prawie takie jak Kraków, tylko mniejsze....

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał:

Patrząc na to że to Francuz to wszystko możliwe, autostrady orzą to i wyspy im nie straszne 🤭

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

cza jechać....do bardzo dużego miasta...prawie takie jak Kraków, tylko mniejsze....

Pewnie już nie wrócisz na ranczo ☹️

Opublikowano
wojtal24 napisał:

na wielkim tygodniu nie może być żadnych świąt. wszędzie przeniesione na po Wielkanocy. czyli idąc tym tropem, Jezusek, który urodzi się 25 grudnia będzie w tym roku wcześniakiem.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

litra nie dam bo Ci wątroba nie wytrzyma Ty za dobry chłop by do piachu 😁

Łaski bez - jutro popołudniu jadę na skubanie 15 kurczaków - obiad, czteropak i flaszka a do tego mała bańka 10l ropy. To się opłaca. Na siedząco, raptem z 2 godzinki roboty.

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Czyli hodowla kwitnie u Was.

Konie... Stadniny i inne duperszwance końskie.

to ile byś chciał za godzinę roboty 🤔 dojenie krów z uruchomieniem mycia t do h godziny się wyrabiam...

Opublikowano
szymon09875 napisał:

No ze dwa kurczaki Ty ją będziesz kosztował, chce Ci się te kury skubać u ludzi? Po co to ?

z Zofią poprzebywa 🙊🤦

szymon09875 napisał:

2 minuty temu, konteno napisał:

ide jeszcze przepalić w garażu w kozie żeby nie postygło za mocno

Ja wczoraj też musiałem :o

IMG_20240323_202932.jpg

kurcze i moją emę byś odrestaurował tylko ona codziennie pracuje 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

to ile byś chciał za godzinę roboty 🤔 dojenie krów z uruchomieniem mycia t do h godziny się wyrabiam...

Przy takiej robocie trzeba wziąść pod uwagę ryzyko jakie się wiąże z tą pracą. Myślę że 200zł za h. Było by uczciwie. + Koszty dojazdu.

Opublikowano
38 minut temu, wojtal24 napisał:

Zwiastowanie w tym roku 8 kwietnia

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Leszy napisał:

Co to za zanik tradycji w narodzie? U nas też zanika, bo wódki nie podają, ale czasem się i to trafi. Zaś obiad po pogrzebie jest zawsze. 

Ludzie coraz bardziej chytrzy i skucone rodziny.

Z kim bym nie rozawiał to wszyscy ze 2 lata i wojna będzie.

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v