Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ja się pytałem jakiej produkcji pompę ma ten kwas? 

Po co tyle pryskać, do zielonego ładu trzeba się przystosować 

Agroplast 

No i moja do odbioru 

Wymienione co trzeba i 450 nie moje

Jak pochodzi sezon to ok 

Jak nie to kupię nową 

Aby wytrzymało do jesieni 

Wtedy może nawet nowy opryskiwacz 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Poczekam na Ciebie jak kupisz, zobaczę jaki wybierzesz 

To znaczy jaki? 

Wyceń polski dobry opryskiwacz 

800-1000l 

Tylko nie weź tak jak z rozsiewaczem

bo ja wziąłem z polskich najlepszy 😂

Opublikowano
7 godzin temu, Mateusz1q napisał:

A ja mam problem z protestem, wczoraj ponad 3 tony pszenicy ma przetargu 4klasa, inny jD 180 koni na 20 ha kupuje a ja mam za nich strajkować? Za dobrze jest na wsi

To jeszcze nic. Zobacz jaki bogol na protest przyjechał 

20240320_105708.jpg

Opublikowano
31 minut temu, kris91 napisał:

Ostatni raz ku*wa sprzedaje samochód przez oelixy 😒 Wystawiłem za 500zł stary samochód, pali od strzała, żadnych luzów, progi minimalnie dziabnięte rudą, dziura w tłumiku i wszystko było napisane, na dojazdy lux, no prawie 30 lat, no i przyjeżdżają oni, Janusze z miernikiem, tak oglądali z każdej strony jakby z salonu kupowali za 50 tys i to za drogo im było. Zadzwoniłem na złom, przyjechał, załadował, nie marudził I 1200zl dali 🙄🙄🙄🙄

Krzysiu testament sporządzasz? 😂

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Poczekam na Ciebie jak kupisz, zobaczę jaki wybierzesz 

To znaczy jaki? 

Wyceń polski dobry opryskiwacz 

800-1000l 

Tylko nie weź tak jak z rozsiewaczem

Tolmet to gruuubo powyżej tych 1000x100

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Znajomy ok. 40ha qq ogarnia 400/12 z tym że nie sieje na raz i opryski mu się rozkładają na 2/3 tygodnie 

No to może z Marcinem ręce sobie podać

40 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Zresztą ja na etacie nie pracuje to mogę robić więcej, a pogoda w całym roku jakoś się znajdzie te parę dni 

Ta, a później płacz i pierwszy pokos w lipcu

Edytowane przez jacor73
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

Było dopłacić do Burego 

Nie wiem ,lance to się dostosowuje do własnych potrzeb 

Bury czy krukowiak to cena x2

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Chrzan się glifosatu nie boi to czym na dwuliścienne trzeba by pryskać by się go pozbyć?

Mam taką działkę 8 ar na której jest chrzan nie uprawiana z 40 lat by nie rozwlec go na resztę pola, czym ja już go nie kropiłem by go wykurzyć i nic, nadal jest.

Fernando 

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Nigdy nie miałem 200 ha to nie wiem , dla mnie 40 to jak dla innych 400 , więc graty mam pod 40 

Raczej na 4

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Łolek napisał:

Raczej na 4

Mniej, ze mną do podstawówki i gimnazjum chodził kolega, ma jakoś koło tego ziemi ale prawie 3ha oddalone od domu o jakieś 15km, po dziadkach, reszta obok domu. Opryskiwacz 600l, Zetor 7245, T-25 i jeszcze sam z silnikiem S-301... Pług trójka w obrocie, talerzówka, przyczepa. Dopóki dziadki mu pola nie dali to wystarczył sam rusek z esem, konny siewnik, UG 2 i opryskiwacz 300l. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

Nocował traktor na polu ?

Tak. 

3 minuty temu, 6465 napisał:

Może w przyszłym roku mój będzie na sprzedaż to się Marcinowi pogoni🤭

To uszykuje Ci tu fajny 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mniej, ze mną do podstawówki i gimnazjum chodził kolega, ma jakoś koło tego ziemi ale prawie 3ha oddalone od domu o jakieś 15km, po dziadkach, reszta obok domu. Opryskiwacz 600l, Zetor 7245, T-25 i jeszcze sam z silnikiem S-301... Pług trójka w obrocie, talerzówka, przyczepa. Dopóki dziadki mu pola nie dali to wystarczył sam rusek z esem, konny siewnik, UG 2 i opryskiwacz 300l. 

Pioter , mój ojciec 13ha ornego obrabiał 3p, pług UG2, opryskiwacz 9m 400l, tyle że on miał na to zdecydowanie więcej czasu, bo robił tylko to, mógł sobie kosić Claasem Europa hektar 3 godziny.

Ja na 20ha+ mam 2 ciągniki plus ten ojca, agregat siewny aktywny, kombajn i całą resztę sprzętu odpowiednio większą, bo pracując na etacie samym 3p bym tego nie obrobił. Żniwa robię w max 3 dni, potem orka i siew rzepaku i koniec urlopu. MTZ od prawie roku stoi tylko z opryskiwaczem i podciąga przyczepy pod żmijkę.

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

Tak. 

To uszykuje Ci tu fajny 

Ma być z komputerem minimum 1500l i hydraulicznie rozkładany😌. Rozmarzyłem się.

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

Pioter , mój ojciec 13ha ornego obrabiał 3p, pług UG2, opryskiwacz 9m 400l, tyle że on miał na to zdecydowanie więcej czasu, bo robił tylko to, mógł sobie kosić Claasem Europa hektar 3 godziny.

Ja na 20ha+ mam 2 ciągniki plus ten ojca, agregat siewny aktywny, kombajn i całą resztę sprzętu odpowiednio większą, bo pracując na etacie samym 3p bym tego nie obrobił. Żniwa robię w max 3 dni, potem orka i siew rzepaku i koniec urlopu. MTZ od prawie roku stoi tylko z opryskiwaczem i podciąga przyczepy pod żmijkę.

Myślisz, że on nie pracuje? Pracuje i to jeszcze godziny pracy ma ujowe bo przeważnie od 9 do 17, tyle dobrze, że dojazd bliski. W domu matka jeszcze nie wiekowa to chowa kurczaki, zabija. Ojca cały tydzień nie ma w domu. Siostry mają swoje życie i pracę. 13ha to u nas takich gospodarstw nie było do 2000 roku praktycznie. Sąsiad miał 6ha czyli mówili, że bardzo dużo. Pracował na zakładach, w domu żona z matką, jeszcze usługi robił, długi czas u nas orał, siał, uprawiał, robił w ziemniakach, burakach. Ja jakbym miał ziemi 2x tyle, hodowlę też razy 2 to żyjąc jak do tej pory nawet tym bym się nie zajął. Musiałbym mieć w domu wyrobnicę i nie robić nic w domu. 

Opublikowano
4 godziny temu, Karol6130 napisał:

Ja tylko zawiozłem tam pompę 

Ale pewnie będę jechał 3 raz 

A mogłem kupić odrazu nową pompę, i chciałem to zrobić 

Ale namówił mnie na regenerację 

Ale to nic nie da raczej

No to niech ona chodzi🤷

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v