Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

powiedz to tym z ciężarówek jak jedzie pompa do betonu z betonem ważąc 52 tony, a hamuje w takim wozie czasem 2 koła , podobnie wywrotki wożące tłuczeń, leci przez miasto wiezie kamień na autostradę i waży bez mała 60 ton, albo "kierofcy" składów, 50 teren zabudowany a on leci 90 i ro***erdala później 5 samochodów bo nie może wyhamować, albo światłami miga bo mu za wolno. Jakoś wypadków gdzie ciągnik z przyczepami kogoś rozjechał albo zabił wiele nie ma..

No widzisz. Chciałbyś do nich dołączyć jadąc 60km/ h z obornikiem? Tu jeszcze ważny gabaryt ciągnika. Bo co innego 250km szerokie na 3m na kapciach 700, a co innego Twój Claas 95km pewno 2 maks 2,5m szeroki i kapcie 420.

Opublikowano
21 minut temu, slawek74 napisał:

do ludzi tylko tak nie wychodź 🙆‍♂️🤦

Spokojna twoja łysa. Specjalnie to zdjęcie  z fb zeskanowałem na telefon  że jak będzie  ktoś w temacie gadał to si wyślę. 

-9 nadal wiatr przybiera na sile. 

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

No widzisz. Chciałbyś do nich dołączyć jadąc 60km/ h z obornikiem? Tu jeszcze ważny gabaryt ciągnika. Bo co innego 250km szerokie na 3m na kapciach 700, a co innego Twój Claas 95km pewno 2 maks 2,5m szeroki i kapcie 420.

Będzie leciał z pustymi przyczepami po towar to pogoni. Zawsze lepiej mieć prawo wyboru jechać szybciej i wolniej. Niż go nie mieć.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Uziu92 napisał:

powiedz to tym z ciężarówek jak jedzie pompa do betonu z betonem ważąc 52 tony, a hamuje w takim wozie czasem 2 koła , podobnie wywrotki wożące tłuczeń, leci przez miasto wiezie kamień na autostradę i waży bez mała 60 ton, albo "kierofcy" składów, 50 teren zabudowany a on leci 90 i ro***erdala później 5 samochodów bo nie może wyhamować, albo światłami miga bo mu za wolno. Jakoś wypadków gdzie ciągnik z przyczepami kogoś rozjechał albo zabił wiele nie ma..

Gdy pogania wówczas należy jechać wyjątkowo przepisowo.

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

To aku złom. 

16 minut temu, bratrolnika napisał:

To wygląda tak jakby ci się akumulator kończył, po podladowaniu jeszcze parę razy odpali, a potem już ma za mało prądu żeby dobrze bujnac silnikiem

Akumulator wymieniony na nowy i to samo bylo tylko ze dłużej kręcił.

6 minut temu, 6465 napisał:

Rozrusznik do roboty. Miałem tak w aucie. 

Rozrusznik robiony.

Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał:

Wystarczy zbyt duże opóźnienie w reakcji hamowania przyczepy, luz na swożniach mocowania zaczepu, oku zaczepu, lekki ruch kierownicą podczas hamowania i fizyka robi swoje. Nawet 4 hamowane osie nie pomogą . Suniesz bokiem i wykładasz sprzęt łamiąc się w scyzoryk.

Masz rację. Jak widzę jak niektórzy zapierdalają z przyczepami to od razu widać brak wyobraźni. Fajnie wiadomo że lepiej mieć możliwość jechania szybciej ale nie wykorzystywać, wiadomo mniej spala. Przecież jakby kolega tymi swoimi taczkowozami z podłożem z pieczarkarni jechał 60km i ostro zachamował to by ro***erducha była by na całą okolice.

Ja mam konkretną przyczepę na resorowanym tandemie, plus zaczep na resorze to fakt, płynie po drodze ale jak rozbujam do 40 to czuć że trzeba by coś na tuza założyć bo ma wahania wzdłużne.

2 minuty temu, artek27 napisał:

Rozrusznik robiony.

To trzeba po kolei wymieniać klemy i kable. Jeszcze weź woltomierz i sprawdź kable.

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

Dokładnie, mam mózg i przez wieś z ładunkiem jadę 20-25 , a gdzie się da na pusto to się gniecie do oporu. 

Wypadek z przed paru dni. 

14_00_37_karambol-grezow-1068x601.jpg

Gręzów. 

Teraz 3/4 jest bez wyobrażni bo myśli że żyć masz jak w grze nie jedno a więcej. 

Opublikowano
22 minuty temu, artek27 napisał:

Kilka razy zakręci normalnie a później już ledwo co kręci.

Trzeba sprawdzić czy gdzieś się nie poluzowało potem jak to samo to zawieść świeżo naładowany akumulator do sklepu i tam ci za frigo sprawdzą czy ma moc,jak ma to wtedy rozrusznik się robi.

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, artek27 napisał:

Kilka razy zakręci normalnie a pozniej juz ledwo. Jak jest np do-5 to podłącze prostownik troche podladuje i wtedy zapali.

Zacznij od najprostszej rzeczy-sprawdz łączenie przewodów z klemą

Opublikowano
6 minut temu, artek27 napisał:

Rozrusznik robiony.

Kable przegrzane ,może nowa klema nie dociśnięta do kabla ,lub w tym miejscu kabel przegrzany  ,lub ściskają się ścianki ,a kabel w nich lużny   ,minus skorodowany ,tzn  kabel dociskający do obudowy , hebel gubi prąd ,......

Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał:

To trzeba po kolei wymieniać klemy i kable. Jeszcze weź woltomierz i sprawdź kable.

Unie przewód w otulinie przy klemie zasniedzial 

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

18 minut temu, Agrest napisał:

Wystarczy zbyt duże opóźnienie w reakcji hamowania przyczepy, luz na swożniach mocowania zaczepu, oku zaczepu, lekki ruch kierownicą podczas hamowania i fizyka robi swoje. Nawet 4 hamowane osie nie pomogą . Suniesz bokiem i wykładasz sprzęt łamiąc się w scyzoryk.

Masz rację. Jak widzę jak niektórzy zapierdalają z przyczepami to od razu widać brak wyobraźni. Fajnie wiadomo że lepiej mieć możliwość jechania szybciej ale nie wykorzystywać, wiadomo mniej spala. Przecież jakby kolega tymi swoimi taczkowozami z podłożem z pieczarkarni jechał 60km i ostro zachamował to by ro***erducha była by na całą okolice.

Ja mam konkretną przyczepę na resorowanym tandemie, plus zaczep na resorze to fakt, płynie po drodze ale jak rozbujam do 40 to czuć że trzeba by coś na tuza założyć bo ma wahania wzdłużne.

2 minuty temu, artek27 napisał:

Rozrusznik robiony.

widać jakie masz pojęcie, przyczepa na tendemie gorzej traktorem napierdala jak zwykła na dwóch osiach, chyba że kraniec rozwalony i zaczepy. No i ten obciążnik na tuz do transportu najlepiej 2 tony, cięgno się urwie na dziurze albo coś puści i pod traktor balast idzie i wtedy masz rozpierduche. Widziałem taką akcję u nas na przejeździe kolejowym, dobrze że prędkości nie było.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Oj podjadlem jak stara baba na weselu(to jeszcze więcej niż w gościach). Ehh. Kawę wypić i prześledzić co się dzieje w polityce. O wójt ze schodów w piątek się spiździł aż mu głowę szyli.

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

u mnie Claas jedzie 45, ale jakby i 60 poleciał to by super było, w transporcie się przydało by.

Jak to załadowane wyhamować?

najebany musiał byc

Opublikowano
14 minut temu, artek27 napisał:

Rozrusznik robiony.

Kable. Wyłącznik prądu jakiś jak masz to też sprawdź. W kł to aż rękę przyparzylem o niego

Opublikowano
Agrest napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

czas...🙋‍♂️ ja go rozumię ale jd bym odpuscił ...

Jak daleko od komina jeździsz, ile razy w roku, jaka jakość drogi?

Ty tego nie zrozumiesz bo nie masz hodowli 2 /3 kursy po 10 w jedną do tego robota w domu i jeszcze zwierzęta na czas i inna robota...

PAN88 napisał:

21 minut temu, slawek74 napisał:

do ludzi tylko tak nie wychodź 🙆‍♂️🤦

Spokojna twoja łysa. Specjalnie to zdjęcie  z fb zeskanowałem na telefon  że jak będzie  ktoś w temacie gadał to si wyślę. 

-9 nadal wiatr przybiera na sile. 

napewno nie łysa 🧔‍♂️😜

Opublikowano
20 godzin temu, stempos1980 napisał:

Koszt naprawy może przewyższyć wartość 

pytanie co za model i marka bo to tak jak z maskami spawalniczymi , darka przyłbica 4x droższa od tej radka to wiadomo którą się bardziej opłaca naprawiać

20 godzin temu, gregor1284 napisał:

Koszty utrzymania tych mlekomatow plus opakowania zabijają całą tą inicjatywę 

opakowanie powinno być własne , coś jak z dystrybutorami wody , kawy itp że podstawisz co chcesz i naleje ile potrzebujesz

Opublikowano
6465 napisał:

5 minut temu, Agrest napisał:

Będzie leciał z pustymi przyczepami po towar to pogoni. Zawsze lepiej mieć prawo wyboru jechać szybciej i wolniej. Niż go nie mieć.

👍 w punkt

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v