Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Przed chwilą, Łolek napisał:

Radziu taki sprzęt to ma palić od strzału to mój ursus bez problemu  co mowa same czy Deutz 

Ciekawe jak ta siuntka w paszowozie 🤔 może ona lepiej od tego sama pali 

siuntkę z ,,pychu,, odpali 😛

Uziu92 napisał:

-10 i już dylematy z odpalaniem 😀jak wy funkcjonowaliscie kilkanaście lat temu jak były mrozy po -20 w dzień i -30 w nocy ?

świat się zmienia 😜😁

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

siuntkę z ,,pychu,, odpali 😛

świat się zmienia 😜😁

Fendt w jeden obrót, duży emf musi obrócić kilka razy nawet latem, a ursus to już pisałem 

10 minut temu, Uziu92 napisał:

-10 i już dylematy z odpalaniem 😀jak wy funkcjonowaliscie kilkanaście lat temu jak były mrozy po -20 w dzień i -30 w nocy ?

Dobra bateriai rozrusznik dobrze ustawiony i musi palić 

Ale ludzie lubią rzeźbić 

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, marulekk napisał:

Aż ciśnie się stwierdzenie że za Morawieckiego tego nie było 😁😜

Szczerze ten parkside felg nie odkręci,  trzeba ręcznie pomóc

Wiem bo mam w samochodzie za ch*ja nie odkręci

Nie żartuj,  u mnie na kablu odkreca w aucie bez problemu, a ten na aku ma większe uderzenie. Może masz za mocno dokręcone?🤔 

Opublikowano
16 minut temu, Leszy napisał:

Ciężko przystawić takiego nowego?

Wszystko zależy od cieluna jak ma chęci do cycania i od krowy. Najgorzej jałówkę nakłonić do akceptacji choć ostatnie przyłączanie to trwało 10minut. Cielun mocny i głodny jałówka jeszcze w szoku poporodowym i pykło. Dziś też jałówka zaakceptowała moment ale cielun ciut słabiej ciągnie i musiałem zdoić co by nie opuchło jej wymię.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Uziu92 napisał:

A w naszych MF te swiece one automatycznie podgrzewają sie  przy niskich temp? 

@Rolnik1973

volvo masz to teraz z nowym rokiem ursusa bier😎

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-rolniczy-ursus-11054-tel-60-097-18-18-CID757-IDXCryw.html

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
11 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nie żartuj,  u mnie na kablu odkreca w aucie bez problemu, a ten na aku ma większe uderzenie. Może masz za mocno dokręcone?🤔 

Może tak być bo ja na oko dokręcam 😁

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Czyli na maxa, i dla pewności jeszcze ćwierć obrotu 

Wulkanizator ostatnio mi tak dokręcił że Milwaukee ten duży na 3/4 cala nie dał rady... Dynamometr na 280 przepuszczał jeszcze, rura półtora metra i skakałem po niej dopiero odpuściło

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Szkoda ciągnika 

Pamiętam że na początku lat 90 ojciec prawie nową trzydziestkę wstawiał na zimę do chlewika, bo tam ciepło było. W parę lat zgniła tak jakby całe życie w soli przy odśnieżaniu robiła

Nigdy więcej takiego błędu 

Byłem w okolicach Deborzeczki,facet oprowadził nas po gospodarstwie-fanatyk Landini chyba 4

Jeden bardzo ale to bardzo stary model zaparkowany tylko w oborze wypycha nim gnój na płytę

Sam powiedział że ma tu dozywotek,ale za żadne skarby żadnym nowszym by tak nie robił bo szkoda sprzętu 

Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał:

Jeden bardzo ale to bardzo stary model zaparkowany tylko w oborze wypycha nim gnój na płytę

Jak jakiś stary wyjebaniec co to wartość ma taką ile waży i jest tylko dot ego, to trochę inna sprawa niż coś świeżego 

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Wulkanizator ostatnio mi tak dokręcił że Milwaukee ten duży na 3/4 cala nie dał rady... Dynamometr na 280 przepuszczał jeszcze, rura półtora metra i skakałem po niej dopiero odpuściło

to ci z tysiąc  i więcej dociągnął ,tu to tylko klucz z przekładnią ,lub te co mają ponad tysiąc Nm i dobra bateria 

• Like 1
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

27 minut temu, Uziu92 napisał:

A w naszych MF te swiece one automatycznie podgrzewają sie  przy niskich temp? 

@Rolnik1973

volvo masz to teraz z nowym rokiem ursusa bier😎

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-rolniczy-ursus-11054-tel-60-097-18-18-CID757-IDXCryw.html

nie wiem jak jest w serii 62 ale raczej manualnie, w 64 z automatu grzeje ale to musi byc poniżej -5 , w moim francuz zrobił że można podgrzać na krótko, guzik dołożony jest.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Jak jakiś stary wyjebaniec co to wartość ma taką ile waży i jest tylko dot ego, to trochę inna sprawa niż coś świeżego 

Dokładnie,sam powiedział nawet nie wie czy wszystkie biegi są 🤭

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, szymon09875 napisał:

Cud że szpilka nie puściła 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

też się zastanawiam kto na takich głosuję pewnie ich wyborcy mają taką samą wiedzę jak oni albo jeszcze mniejsza. a posłanki lewicy są wyjątkowe jeżeli chodzi o wiedzę

Władza podkreśla poziom społeczeństwa 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Może jezioro wam stabilizuje temperaturę.???? 

e to jakieś bzdety ,no albo i nie . U mnie może i sporo  jezior jak na pustynię  . No w lato to widać nawet ,jak na jezioro bardziej walą pioruny ,czy pojawi się na okolicy ,na jeziorze deszcz ,ale to zaraz za nim zanika  . A z temperaturą to raczej nie ,bo jak silny mróz to jezioro skute i ten mróz tylko ślizga się nad nim  . Może jakby jezioro że okiem nie sięgniesz ,to tak ,ale jak takie że rozmowę prowadzisz z klientem z drugiego brzegu ,to tak jak wcześniej pisalem .

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Czego tych mądrości nie piszeta w polityce?

Właśnie. Merytorycznie nie ma tam z kim podyskutować 

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Jadę ale jako pasażer :)

Tymbardziej musisz zwracać uwagę co się dzieje na drodze jeśli kobieta kieruje 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 godziny temu, wojtal24 napisał:

też się zastanawiam kto na takich głosuję pewnie ich wyborcy mają taką samą wiedzę jak oni albo jeszcze mniejsza. a posłanki lewicy są wyjątkowe jeżeli chodzi o wiedzę

Władza podkreśla poziom społeczeństwa 

🤦🙆‍♂️🤦

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v