Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Ale się robić nie chce

20241206_063853.jpg

Do 40 to brakowało 

I czemu uważasz że jak mnie stać to mam dać 

To Ty co bidok żeś brał programy

No nie dało rady zmienić 

Prawdopodobnie gdyby wniosek był pisany przez kogoś to tak

Ale że sam robiłem to już nie I koniec

Koledze robiłem i dostał bez problemu 

Ale odległość grała rolę 

Karol dzwoń do Warszawy departament inwestycji arimr, powiedz jak jest zobaczymy czy będzie inna gadka. Potem rozmowa za obsługą wniosku, niech Ci pisemnie uzasadnią odmowę tej pojemności. 

Opublikowano
40 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Daj spokój Zbyszek. To jest jednostronne i nawet autor nie miał odwagi się podpisać. To ja mógłbym powiedzieć, że rolnik też, bo:

- ma niższe składki emerytalne rentowe i zdrowitne

- nie jest objęty podatkiem dochodowym

- ma dofinansowania do produkcji, paliwa 

- ma dofinansowania inwestycyjne

I jeszcze możnaby cis dorzucić....a gdzie druga strona medalu 🤔

Opublikowano
11 minut temu, marulekk napisał(a):

A to tak można 🤔 

A czemu by nie

7 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Karol dzwoń do Warszawy departament inwestycji arimr, powiedz jak jest zobaczymy czy będzie inna gadka. Potem rozmowa za obsługą wniosku, niech Ci pisemnie uzasadnią odmowę tej pojemności. 

Tylko to było w 22 roku już 

Poprawek nie wysłałem to odpadam 

Na ofercie nie było wpisanej szerokości węża wleczonego 

Teraz niech się bujają, już mam dosyć się przepychać z miernotami i ćwierćinteligentami

Kiedyś jedna tuza intelektu zgłupiała na widok paszportu ze znakami wodnymi

Bo takiego czegoś to nie ma 

• Thanks 1
Opublikowano
59 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Się robi się 

20241206_074340.jpg

Dobra beka. Czego chcesz 😏 

Kup szpreja srebrzanke, pierdolnij napis joskin i już somsiady będą z gulami chodzić 😏

• Haha 4
Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał(a):

Daj spokój Zbyszek. To jest jednostronne i nawet autor nie miał odwagi się podpisać. To ja mógłbym powiedzieć, że rolnik też, bo:

- ma niższe składki emerytalne rentowe i zdrowitne

- nie jest objęty podatkiem dochodowym

- ma dofinansowania do produkcji, paliwa 

- ma dofinansowania inwestycyjne

I jeszcze możnaby cis dorzucić....a gdzie druga strona medalu 🤔

...przywileje,to przywileje....🤷

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, pedro2 napisał(a):

Kup szpreja srebrzanke, pierdolnij napis joskin i już somsiady będą z gulami chodzić 😏

Sąsiady nie zawistne

Mają we dwóch na spółkę joskina 8000l na dofinansowanie 

Drugi pichona 7000l a ta za gotówkę, vat trzeba było od czegoś odliczyć 

A beczka ogólnie nie mogę narzekać 

W 2007r dałem za nią 12200 i do tamtego roku bezawaryjnie pracowała 

A też jakiś kosztów w awariach mie zrobiła 

Dwa wizjery, wąż ssawny i teraz złącze 

20241206_074356.jpg

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał(a):

kurła na czarno to będzie limited ediszjon 😂😂

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Jakieś argumenty, dlaczego tak uważasz?

Dzień dobry. Przymrozek, rześko...

duże odszkodowanie żona dostanie. Ile lat pracuje policjant na emeryturę? Dodatki mundurowe, na zakup działki budowlanej 80 tysięcy itp itd. 

Jak Mikołajki? Świętujecie?

Opublikowano
14 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj o prZywileje pytałeś, do obowiązków przygotowany nie jestem🤷

Jasne. Zresztą nie każdy wie. Żeby coś twierdzić należałoby się rozeznać ze wszystkich stron

Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał(a):

duże odszkodowanie żona dostanie. Ile lat pracuje policjant na emeryturę? Dodatki mundurowe, na zakup działki budowlanej 80 tysięcy itp itd. 

Jak Mikołajki? Świętujecie?

dobry prezent żonie kupiłem na mikołajki 🤔

IMG_6062.jpeg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v