Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Ale tu to stron nasmarowaliście przez te 2 godziny. Wróciłem właśnie z kościoła i mam takie przemyślenie. Czemu z mojej ofiary która daje na tace korzystają takie ryski i inni co do kościoła nie chodzą, groszem nie sypną a śmieci na cmentarz noszą?

Jak macie komunalny to nie wiem o co się rzucać, jeśli parafialny to może i masz rację...

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Prąd się nie robi 

W życiu bym sobie tego nie dał założyć... 

Opublikowano

A z tego przemyślenia wnioski będą?

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Ale tu to stron nasmarowaliście przez te 2 godziny. Wróciłem właśnie z kościoła i mam takie przemyślenie. Czemu z mojej ofiary która daje na tace korzystają takie Ryśki i inni co do kościoła nie chodzą, groszem nie sypną a śmieci na cmentarz noszą?

Opublikowano
6 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Znajdź sobie obecne dane i je pomnóż. Razy 2, razy 3, był czas, że i więcej, zależy od okresu.

Ja tego właśnie nie chciałem. Nie chcę landary żeby powietrze wozić. Stała trasa - praca - dom i tyle jeżdżenia, raz na ruski rok do miasta powiatowego, reszta i tak starym.

A co ma mieć? Po wojnie trzeba było ludzi, ludzi i jeszcze raz ludzi. A ci zjeżdżali z różnych stron i tu zostawali. A o jaką migrację ci chodzi? Całe rodziny? Rzadko ale też się zdarzało. 

Piotrze nic nie moge znaleźć odnośnie zatrudnienia na przestrzeń lat z ZCHO 

Opublikowano

Mamy parafialny.  Ano takie wnioski że jak się nie dokładają do wywozu śmieci to powinni zebrać w worek i nie wrzucać do kosza koło cmentarza. Ja tak robię choć i na tackę daję.

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jak macie komunalny to nie wiem o co się rzucać, jeśli parafialny to może i masz rację...

W życiu bym sobie tego nie dał założyć... 

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A z tego przemyślenia wnioski będą?

• Like 3
Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Piotrze nic nie moge znaleźć odnośnie zatrudnienia na przestrzeń lat z ZCHO 

Ale obecne znajdziesz... 

Teraz, 6465 napisał(a):

Mamy parafialny.  Ano takie wnioski że jak się nie dokładają do wywozu śmieci to powinni zebrać w worek i nie wrzucać do kosza koło cmentarza. Ja tak robię choć i na tackę daję.

Dobrze, że u nas komunalny. 

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

Ale tu to stron nasmarowaliście przez te 2 godziny. Wróciłem właśnie z kościoła i mam takie przemyślenie. Czemu z mojej ofiary która daje na tace korzystają takie Ryśki i inni co do kościoła nie chodzą, groszem nie sypną a śmieci na cmentarz noszą?

Jeszcze Rysiek to nic , ale są tacy co nie dają i jeszcze pieprzą ile to ksiądz kasy woła , u nas wywóz śmieci z cmentarza parafia około 3 tys ludzi kosztuje około 25 tyś na rok 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Ponoć wywrotne i kornik drzewo drąży 😁 a i w benzynie dużo palą 🤭😁 nawet 100/100 🙆‍♂️ może gaz by założył 😛

Mały byłem jak wujek to miał, ale pamiętam jak kuzyn tym po jeziorze szalał 🤣🤣 pod kierownice wody było 

Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Coś mi tu nie gra. DMC 750 kg i dwie ośki 3 m. Trochę małe to DMC na taką konstrukcję 

Coś takiego jak u ciebie po felle byliśmy 

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ja zauważyłem, że każdy wy***rdala np. do Lublina a chowają na wsi, a jak przyjeżdżają to śmieci sru to kontenera, a na wsi każdy do chaty zabiera i tak to działa, płacimy za czyjeś śmieci

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, 6465 napisał(a):

Czemu z mojej ofiary która daje na tace korzystają takie Ryśki i inni co do kościoła nie chodzą, groszem nie sypną a śmieci na cmentarz noszą?

A za co ksiądz bierze 10% za pomniki, albo za miejsce na cmentarzu? bo nie wiem, to nie są małe pieniądze, a to nie jest jego prywatny folwark.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano

Rozmawiałem z księdzem żeby  liście,kwiaty doniczkowe i żywe wywalać ma kupę tylko doniczki zdejmować i w kontener. Ja przyjadę rozrzutnikiem sąsiad turem i zabierzemy .  Rozwalę po polu i pod Skibę. Ksiądz prosi o to na ogłoszeniach a ludzie i tak w większości wszystko w kontener wali. 

1 minutę temu, Desperado napisał(a):

A za co ksiądz bierze 10% za pomniki, albo za miejsce na cmentarzu? bo nie wiem, to nie są małe pieniądze, a to nie jest jego prywatny folwark.

A na to że alejki pięknie kostką brukową wykłada.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jeszcze Rysiek to nic , ale są tacy co nie dają i jeszcze pieprzą ile to ksiądz kasy woła , u nas wywóz śmieci z cmentarza parafia około 3 tys ludzi kosztuje około 25 tyś na rok 

to powinny pokryc ofiary za pogrzeb, za darmo nie chowa, za jakiekolwiek prace na cmentarzu też kasa, za pomnik - kasa, za przedłużenie grobu- kasa

to wszystko przeciez na utrzymanie cmentarza - więc jaki problem ?

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

A na to że alejki pięknie kostką brukową wykłada.

No to i śmieci dwa razy do roku też może dać wywieść, na pewno nie dołoży do interesu. Jak grubsza robota to i tak woła na to kasę.

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

to powinny pokryc ofiary za pogrzeb, za darmo nie chowa, za jakiekolwiek prace na cmentarzu też kasa, za pomnik - kasa, za przedłużenie grobu- kasa

to wszystko przeciez na utrzymanie cmentarza - więc jaki problem ?

Masz rację , mówił że z tego opłaca 😉

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jak za drogo to niech odda pod zarząd gminie ... Pobiera opłaty za miejsce, pomnikowe itp to niech idzie na utrzymanie cmentarza a nie nowy samochód ... Ostatnio u nas dostał dotacje 2.7mln złotych na remont części wojskowej i zabytkowych pomników dziedziców.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

Piotrek dobrze zrobiłeś 

od nowego roku wchodzi podatek ekologiczny na nowe auta i po nowym roku nowe auta 20% w górę 

Mówisz, że za takiego pizdryka będzie ktoś chciał zapłacić 100 tys, a za corollę 150?

3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To powiedz dlaczego ludzie zamiast kupować taką wypierdzianą nyskę jak ty wolą kupić nowy wóz na żelaznych kołach?

Jakby tak było, to sprzedaż nowych samochodów byłaby 5 razy większa od używanych, a z rzeczywistości tak nie jest.

Sprzedaż nowych samochodów napędzają wypożyczalnie i floty, klient indywidualny jest niszowy. To samo widać w autoryzowanych serwisach, 80 floty, 20 indywidualni

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak za drogo to niech odda pod zarząd gminie ... Pobiera opłaty za miejsce, pomnikowe itp to niech idzie na utrzymanie cmentarza a nie nowy samochód ... Ostatnio u nas dostał dotacje 2.7mln złotych na remont części wojskowej i zabytkowych pomników dziedziców.

Ostatnio się żalił że za remont schodów ok 200m² (zdjęcie płytek, usunięcie luźnego/zlasowanego betonu zagruntowane i położenie starych płytek) zaplacił 200 tyś... 

Opublikowano
7 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

Ostatnio się żalił że za remont schodów ok 200m² (zdjęcie płytek, usunięcie luźnego/zlasowanego betonu zagruntowane i położenie starych płytek) zaplacił 200 tyś... 

Ciekawe na jakiej prowizji jest?🤔

Jak się ma dostęp do łatwych pieniędzy i hojnych sponsorów, to można ten tysiąc z metra zapłacić🤫

• Like 2
Opublikowano
20 minut temu, jacor73 napisał(a):

Jakby tak było, to sprzedaż nowych samochodów byłaby 5 razy większa od używanych, a z rzeczywistości tak nie jest.

Sprzedaż nowych samochodów napędzają wypożyczalnie i floty, klient indywidualny jest niszowy. To samo widać w autoryzowanych serwisach, 80 floty, 20 indywidualni

Powiem tak - w domu były kupione 3 samochody używane. Tylko jeden z nich był naprawdę dobry. Reszta to wszystko pozłacane g... Ale, poza Kia, były też 3 nowe, wprawdzie Fiaty, ale jednak - nie ma porównania. O ile będę kupował jeszcze w życiu jakiś samochód to używki już nigdy, chyba, że w salonie, używany 2-3-4 letni. 

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ci co nie dają i nie chodzą to zazwyczaj najwięcej mają do powiedzenia.

U mbie w patafii ksiądz nie bierze kasy za ileś tam lat, tylko jednorazowo i to nie jakieś duże kwoty to nagle pełno chętnych no pochówek ch*j wie skąd nagle się zrobiło bo na komunalnych trzeba wykupywać na ileś lat. Ogłosił że będzie zmiana w tym temacie.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v