Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

🙋‍♂️

No i jak nie P0jechać jak czekają

3 wiaderka

IMG_20241028_104044.jpg

IMG_20241028_113925.jpg

Trzeba było przyczepe zapiać tp byś więcej nazbierał niż te trzy wiadra

Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

moc zależy od długości łopat i średnicy wirnika (tzn średnicy zataczanego przez śmigła koła ) bo im więcej wiatru złapie tym większa moc , większość używanych to małe konstrukcje ściągnięte zza odry , kto stawia nówke to na coś większego zazwyczaj sie decyduje

W umowach 5MW jest 

Opublikowano

Chyba trzeba będzie odżałować i się szarpnąć 😑 

Skąd oni biorą te ceny 🙄 

Używki oglądam to dokładnie ten sam model po 3 tysie chcą. To nie ma sensu 

Myślałem jakiś z ciężarówki albo z Iveco daily można do tysiaka kupić, ale zaraz sprężarkę dokładać, a i oparcie niewygodne wysokie... 

Screenshot_20241028-171551.png

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Od 5 rano do 8 się świeci, później zapala się o 16 i świeci do 20.30. Powinny mieć co najmniej 8h ciemności, choć u mnie pełnej ciemności nie mają bo u brojlerów się żarówka świeci.

Na czasówce masz ustawione, czy sterowanie osobiste?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Chłopacy, weźcie mnie pochwalcie

Prawda że ładnie?

IMG_20241020_110018_HDR.jpg

Co to za magazyn że wrota tak rzadko? Ale eleganckie , widać że nie byle pierdoła to robiła tylko porządny majster. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Sterowanie osobiste. Z dokładnością do 10 minut. Za dużo u mnie kombinowania z czasówką bo musiałyby być dwie żarówki. Rano ojciec gasi. Wieczorem gaszenie połączone z wieczornym odwiedzeniem kibelka na zewnątrz.

kabaret Neonówka tego tak nie wymyśli😁

• Haha 4
Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Sterowanie osobiste. Z dokładnością do 10 minut. Za dużo u mnie kombinowania z czasówką bo musiałyby być dwie żarówki. Rano ojciec gasi. Wieczorem gaszenie połączone z wieczornym odwiedzeniem kibelka na zewnątrz.

To masz jeszcze sławojke?

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

🙋‍♂️

No i jak nie P0jechać jak czekają

3 wiaderka

IMG_20241028_104044.jpg

IMG_20241028_113925.jpg

Ładnie.

Tak z ciekawości...

Jak je przerabiasz na dalaj?

Susz, Marynata...czy jeszcze jakoś inaczej?...bo sporo tego już .

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

To jest tzw. Polska A proszę pana xD 

Ty się nie śmiej ,jak za kawalerki popiło się swojego winka ,to taki ,,przybytek'' najlepszy ,i sam się nie udusisz i ktoś za tobą 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

To masz jeszcze sławojke?

Murowany kibelek na kanale na gnojówkę postawiony w 1963 jak stajnia murowana, z okienkiem, żarówką i gniazdkiem do pompy. Na podłodze płytki, muszla murowana, lepiej niż w domu i za wodę nie trzeba płacić.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Murowany kibelek na kanale na gnojówkę postawiony w 1963 jak stajnia murowana, z okienkiem, żarówką i gniazdkiem do pompy. Na podłodze płytki, muszla murowana, lepiej niż w domu i za wodę nie trzeba płacić.

...z ciekawości ..

Gdzie to ....jedzie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v