Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał:

QQ w jednym roku a później zboże żeby resztki qq przerobić i później zazieleniać chyba że w następnym roku po QQ siać trawe albo inne co na zielonke 

8 rzędowa sieczkarnia i te bydlaki do odwozu to trudny temat by był dla chłopaków 

Opublikowano
Przed chwilą, Mateusz1q napisał:

no te tereny są nie do obrony, czy to w jakimś stopniu zmniejsza tragedię tych ludzi? Jelenia Góra domy zatapiane, Nysa to samo i dziesiątki innych miasteczek. Też będziesz ludzi winił? wstydu chyba nie masz 

przeciez mieli alternatywę - 1200 osób mogło się poświęcić dla dobra ogółu, a teraz kilkadziesiąt tysięcy straci dorobek życia

Opublikowano

Ja mam zwykły piec założony z 6 lat temu i też mam nadzieję,że mi wystarczy na moją kadencję 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Mateusz1q napisał:

no te tereny są nie do obrony, czy to w jakimś stopniu zmniejsza tragedię tych ludzi? Jelenia Góra domy zatapiane, Nysa to samo i dziesiątki innych miasteczek. Też będziesz ludzi winił? wstydu chyba nie masz 

Nie zmniejsza ale jak ktoś wie że siedzi na bombie to tylko sam sobie może w brodę pluć. Co to jest wysiedlić 2.5k osób żeby uratować set tysięcy osób i miliardy złotych w kwestii zwiększenia bezpieczeństwa?

1 minutę temu, jahooo napisał:

przeciez mieli alternatywę - 1200 osób mogło się poświęcić dla dobra ogółu, a teraz kilkadziesiąt tysięcy straci dorobek życia

Bo ludzie to idioci

Opublikowano
3 minuty temu, Mateusz1q napisał:

czyli spisek ok mocne dajesz myślałem że troche refleksji będzie przy takiej tragedii

Nie wiem czy metorologowie mają spisek i celowo podają akrajne wartości czy nie potrafią przewidzieć. U mnie tylkk o 50% się pomylili więc nie najgorzej. 

Ale o to zapytaj może ich bezpośrednio.

Refleksje na temat powodzi mam i na bieżąco je wygłaszam w domu.

Mam podobne zdanie jak jahooo i gregor.  I takie które najbardziej rzuca mi się w oczy -  rysowali poziom wody na budynkach w 97r. I co? A no wówczas zabrało mosty, nie poszli po rozum do głowy że to się powtórzy j skoro zabrało most z poziomu X to kolejny budujmy na poziomie X+2m. Chyba to za trudne.

I jak się patrzy na to betonowe małe korytko otoczone blokami, no to na co liczyć?

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie zmniejsza ale jak ktoś wie że siedzi na bombie to tylko sam sobie może w brodę pluć. Co to jest wysiedlić 2.5k osób żeby uratować set tysięcy osób i miliardy złotych w kwestii zwiększenia bezpieczeństwa?

Bo ludzie to idioci

Ciekawe czy ty byś się dał wysiedlić jakby tak na Ciebie padło, i jeszcze coś co jest warte na wolnym rynku przykładowo 1mln PLN tobie wycenili na 700 tys ... Łatwo się mówi ...

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Mateusz1q napisał:

A ty łosiu kogo chcesz obwiniać? 

Mój wpis spowodował tą tragedię? Czemu nie ostrzegałeś tych ludzi wiedząc co będzie?

Mogłeś zostać drugą Gretą Thunberg, a wybrałeś hejtowanie wpisu jakiegoś agresta 

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ciekawe czy ty byś się dał wysiedlić jakby tak na Ciebie padło, i jeszcze coś co jest warte na wolnym rynku przykładowo 1mln PLN tobie wycenili na 700 tys ... Łatwo się mówi ...

Ja tam się nie przywiązuje a tymbardziej do tej bardziej kurpiowskiej chałupy. Niech dają taki sam areał gdzie indziej i jutro zmieniam meldunek

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Gregor to w każdej chwili by się wynosił. Przeca on u konkubiny mieszka na hektarach po jej ojcu. 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Nie mógł. Cycki mu szybko nie wyrosną a i warkoczyki też.:lol:

Medycyna służy pomocà

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Nie mógł. Cycki mu szybko nie wyrosną a i warkoczyki też.:lol:

Nie problem teraz cycki dorobić czy włosy przeszczepić, znajomy zaczął handlować zbożem pierwszy milion zarobił i już był w turcji na przeszczepie

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ja tam się nie przywiązuje a tymbardziej do tej bardziej kurpiowskiej chałupy. Niech dają taki sam areał gdzie indziej i jutro zmieniam meldunek

No właśnie tylko tam są takie zasady, że za 1ha tego co masz teraz w nowym miejscu dostajesz 0,7ha takiej samej jakości gruntu, nadal się zgadzasz ?

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Gregor to w każdej chwili by się wynosił. Przeca on u konkubiny mieszka na hektarach po jej ojcu. 

A to czasami aby ale trochę racji masz. To miejsce nigdy nie będzie moim domem 

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

No właśnie tylko tam są takie zasady, że za 1ha tego co masz teraz w nowym miejscu dostajesz 0,7ha takiej samej jakości gruntu, nadal się zgadzasz ?

Negocjuje 

Opublikowano
malaczarna napisał:

26 minut temu, slawek74 napisał:

znaczy duże dochody masz ...

sobie policz 2 etaty i 7 ha przeliczeniowego na 3 osoby... milionerzy na papierze

widać biedy w życiu nie miałaś...

Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Powstał film o powodzi z 1997 roku i o tym  jak dobrze pamiętam wieś Kęty nie dała się zalać . To i powstanie film z 2024 roku w podobnym stylu. Tyle ze w dłuższej ramie czasowej. Nie chcieli zbiorników to co się teraz dziwić. Szkoda tylko tych co przez tych baranów stracili majątki życia. Rozumiem jakby chcieli wysiedlic 250 tys lub  500 tys ludzi ale 2.5 tysiąca to nawet nie powinni się ich za bardzo pytać. Zwłaszcza ze na szali kładzie się dobro kilkuset tysięcy ludzi. I nie wierzę w to ze im majątki zaraz zaniżali o nie wiadomo jakie kwoty. Jak ktoś głupi i płacił np za ziemię po 100 tys żebyś ,,somsiad „ tylko nie kupił a cena rynkowa to 50 tys . To niech się nie spodziewa że państwo też mu po 100 zapłaci 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Namawiam więcej osób do negocjacji

Negocjować to sobie możesz z kimś na równej pozycji, a oni nie będą negocjować z ich punktu widzenia jakimiś wieśniakami, albo bierzesz co dają, albo zabierają siłą, a ty możesz sobie chodzić po sądach, w których zresztą też oni rządzą i prawować się o swoją własność ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko druga strona nie chce negocjować, ale zamiast tego może napisać ustawę na kolanie i zmusić cię do swojej opcji ...

Tak cię to teraz bulwersuje, a poparłeś odgórną decyzję ujni europejskiej zalania 200tys ha w Polsce.

Możemy uznać program za zrealizowany???

Teraz odszkodowania niech unia wypłaci.

Opublikowano
20 minut temu, donweter1989 napisał:

8 rzędowa sieczkarnia i te bydlaki do odwozu to trudny temat by był dla chłopaków 

to szukaj połowe mniejszej z forszajami do odwozu ,chyba nie ma jednej na gmine 

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Nie masz...mi zresztą też określenie "baba" kojarzy się z czymś brzydkim i zaprzeczającym kobiecości, a zatem uragajacym i obraźliwym dla kobiet. Natomiast chłop kojarzy mi się ze stanem społecznym, ciężką pracą i, zwiazaną z tym, siłą fizyczną. I to już nie musi być obraźliwe. Zależy w jakim kontekście użyte i jakim tonem wypowiadane...

Piotruś mówi, że macie takie samo spojrzenie na świat. No nie gadaj, że aż tak chcesz przeorganizować swoje życie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v