Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, Michal2399 napisał:

W tamtym roku trochę lżej póściłem i do tego była przysucha więc się trochę napsuło . Za to teraz zrobiłem lepiej i jest zieleńsza to chociaż może będzie lepiej.                                                         Z 3ha 34x9 ale folię kupiłem 10 szerokość.  Jednak jestem tego zdania że lepiej zrobić dobrze niż potem się będzie psuło i jeszcze więcej paszy dokupować by trzeba było.

Pryzma dość ładna wyszła, ale ja się pytam po co tyle tej ziemi, jak dobrze ubite i do tego sypane cienkimi warstwami, a zestawy wożące na pryzmę wpuszczane dopiero jak poprzednia warstwa jest dobrze dognieciona i po akcji jeszcze raz dobrze ubić wzdłuż i w poprzek to nie ma najmniejszego prawa się psuć. Owszem masz rację jak już coś robić to robić to konkretnie i najlepiej jak tylko potrafimy.

A u mnie w tamtym roku 2 siatki po raz pierwszy były kupione i w sumie to bardzo dobrze się sprawdziły więc w tym roku zostały dokupione kolejne 4 sztuki i teraz na chwilę obecną mogę zrobić pryzmę na 75m długości i cała będzie okryta siatką :) Dookoła piaskiem przysypać, narzucić siatkę, opony i trochę worków obciążeniowych i finito, a później zimą przynajmniej lekko będzie się odkrywało :)

Snapchat-1192648492.jpg

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Jak tu orać

Tusk do ruiny doprowadzi wszystko 

Screenshot_20240828_083102_de.wetteronline.wetterapp_edit_1714736488206051.jpg

Ta prognoza to się jeszcze 10 razy zmieni, zresztą, przed 10 września nie planuje wyciągać pługa z garażu. Siane będzie około 1-5 października to nie ma sensu wcześniej orać.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Ta prognoza to się jeszcze 10 razy zmieni, zresztą, przed 10 września nie planuje wyciągać pługa z garażu. Siane będzie około 1-5 października to nie ma sensu wcześniej orać.

Na jęczmień w październiku to za późno

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Jęczmienia ozimego nie sieję, plon nie lepszy niż pszenżyto, większe ryzyko zimą, a i cena jęczmienia to nie to co kiedyś, kiedyś jęczmień był 100zł/t droższy, teraz te ceny praktycznie się zrównały, a i pszenżyto dużo łatwiej sprzedać niż jęczmień. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
15 godzin temu, konteno napisał:

ja wybieralem między porządną a dvpodajką a wybór padł na żadną , jedna młoda księżniczka ma za wygórowane wymagania i oczekiwania a milf do łóżka sie maluje i swoje fotki z facetami na insta wrzuca 

Ale mi nie chodzi o szukanie kobiety, tylko o wyśledzenie jakiegoś użytkownika np Pafnucego, tak jak Boguś Jacusia

Dnia 26.08.2024 o 21:57, 12Pafnucy napisał:

To po co to wszystko gromadzisz?

Z ciekawości pytam..

Nerwica natręctw, jeden z objawów borderline. Codziennie screenuje 8 postów, a w niedzielę i święta 12 (od 12 apostołów). Jak nalewam wodę z kranu do czajnika to liczę do 10, jak do wiadra do 46. 46 i zakręcam kurek nawet jeśli wiadro niepełne. Gdy idę po płytach chodnikowych to koniecznie po co drugiej. Na dodatek tak, żeby nie trafić stopą w połączenia. Jak się pomylę wracam do punktu wyjścia.

Apropos twojej foty... Czemu nosisz takie szerokie spodnie? Dziewczyny lubią jak są obcisłe, a jeszcze taka nogawka może się wkręcić łańcuch w motorze gdy będziesz szalał po Ruskiej Wsi. I wiesz co zmierzyłem cię. Masz 176cm

• Haha 2
Opublikowano

Ja wam powiem, że tak sobie poooglądalem i ten Jacus gdyby zrzucił parę kilogramów to całkiem całkiem chłop, wysoki podstawny. Śmialo mógłby stanąć face to face z ogarkiem i nie stałby na straconej pozycji. Jego żona też fajna sympatyczna babka, taka bezpośednia, nie stwarzająca dystansu. Zastanawia mnie tylko jak on zamyka tą furtkę, żeby te śmieci upchane między bramę, a wiatę się nie wysypyły.Wygląda jakby jej nie zamykał w ogóle

• Haha 3
Opublikowano
43 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Sialem u 20 października i też było co kosić. 

W zeszłym roku też dopiero w połowie października deszcz popadał i zaczynał wschodzić, a tak leżał w popiele 

Opublikowano
29 minut temu, Kowalsky30 napisał:

wyśledzenie jakiegoś użytkownika np Pafnucego

Ja się nie ukrywam.

Pokazałem wiele.

Znaczy może nie wiele wartościowo, ale dużo fotek.

Wszystko o mnie wiadomo, to co chcesz jeszcze znaleźć?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Co to będzie moja chrześnica serce oddała dla rdzennego Kurpia

Bieda będzie tzn. dziadostwo.

7 minut temu, soltys48 napisał:

Się zrobiło....

IMG20240828112910.jpg

IMG20240828111917.jpg

Ja to mam taki z daszkiem.

43 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Ja wam powiem, że tak sobie poooglądalem i ten Jacus gdyby zrzucił parę kilogramów to całkiem całkiem chłop, wysoki podstawny. Śmialo mógłby stanąć face to face z ogarkiem i nie stałby na straconej pozycji. Jego żona też fajna sympatyczna babka, taka bezpośednia, nie stwarzająca dystansu. Zastanawia mnie tylko jak on zamyka tą furtkę, żeby te śmieci upchane między bramę, a wiatę się nie wysypyły.Wygląda jakby jej nie zamykał w ogóle

Od zamykania i otwierania bramy jest tu jeden fachowiec trzeba by się zapytać. A co do tych "panów" to w obu przypadkach milczenie jest złotem.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Co to będzie moja chrześnica serce oddała dla rdzennego Kurpia

Lepiej jakby oddała inżynierowi bądź lekarzowi, a nie jakiemuś tam kurpiowi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v