Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna...i sam nie wiem...

Święto pono dzisiaj....takie przełożone...

Musi głupio w polu coś grzebać....?

Jak mówita?

Kumpel od rana obornik wozi i to na usłudze,trasa w jedną stronę to z 20km

Opublikowano

Teraz tamto zdjęcie z łolkiem i Primo nabrało symbolicznego wymiaru.

-Kim są ci trzej panowie?

-Ten po lewej to sołtys i radny, ten z prawej radny

-A ten w środku?

-Ten w środku jest nikim, ale ci dwaj mówią do niego szefie😂

Opublikowano

slonca cos nie widac.. chyba znowu wojtowa z pis-u [czym sie niezbyt chwali] wygrala wybory.

2 godziny temu, Baks00 napisał:

A teraz bez bajery .....startujecie dziś w pole?

za chwile,trzeba siac i pod jeczmien uprawiac.

2 godziny temu, Łolek napisał:

Dziękuję i nawzajem gratulacje 

Pierwsza była żona i dzieci i nowy Wójt 

napisz co to za gmina-bede sledzil jak sie rozwija...

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Radni na fotelach to bogata gmina musi być. U nas na krzesłach siedzą.... 

ja mam w biurze 5 foteli a firma bidna.

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Ludzie to teraz kariery robiom..

@Qwazi

@Łolek 

Gratulacje.

Takich ludzi nam potrzeba wśród elit rządzących.

co mam przeczucie ze to raczej mieszkancom trzeba wspolczuc 🤣😂🤣

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Ileż to prania z dwóch mężów 

ty bys ich od razu wychowala zeby sami prali.

a ile kasy z diet...na pralnie wystarczy.  w najblizszym  centrum handlowym jest taka .

Opublikowano
malaczarna napisał:

12 minut temu, Qwazi napisał:

Właściwie to z tych postów można by nawet wywnioskować, że obaj z Markiem mamy jedną... wspólną 🤔🤭...

Ileż to prania z dwóch mężów 

a to pralki nima 🤔 🤭

Karol6130 napisał:

No i dziś moje związki z Kościołem uległy oblodzeniu 

Widać takiej owcy jak ja ci pasterze nie potrzebują 

w jakieś szemrane związki idziesz 🤔

Opublikowano
44 minuty temu, jacus napisał:

Niemożliwe. Toć region bogaty. ;) 

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Właściwie to z tych postów można by nawet wywnioskować, że obaj z Markiem mamy jedną... wspólną 🤔🤭...

Co to za komitet wyborczy był? Lewica "razem". 😜 :D :ph34r:

• Haha 1
Opublikowano

Na zdjęciu jest moje żyto z lekką domieszką wyki ozimej. Tzn tak było siane. Teraz wygląda to jak wyka z lekką domieszką żyta. Łojezu, jakby to zostawić do żniw to kombajnista by chyba osiwiał zanim wykosiłby te 5ha. 

IMG_20240407_154818.jpg

Opublikowano
39 minut temu, slawek74 napisał:

a to pralki nima 🤔 🤭

Operator nie wyrobi na 3 facetów.

39 minut temu, slawek74 napisał:

a to pralki nima 🤔 🤭

Operator nie wyrobi na 3 facetów.

1 godzinę temu, jacus napisał:

a ile kasy z diet...na pralnie wystarczy.  w najblizszym  centrum handlowym jest taka .

Ile to lat już mi zajęło. Z 3 życia mi nie starczy

Ile to lat już mi zajęło. Z 3 życia mi nie starczy

Opublikowano
Karol6130 napisał:

No i dziś moje związki z Kościołem uległy oblodzeniu 

Widać takiej owcy jak ja ci pasterze nie potrzebują 

aby owca nie okazała się baranem. 🙊

@Łolek, to Ty już na wiór wyschniesz. Na diecie byłeś, a teraz kolejna dojdzie. 

• Haha 1
Opublikowano

napisz co to za gmina-bede sledzil jak sie rozwija...

co mam przeczucie ze to raczej mieszkancom trzeba wspolczuc 🤣😂🤣

Zajmij się lepiej swoimi sprawami 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Kowalsky30 napisał:

Żeby nie było, że wyrwałem z kontekstu

Jak głosowali mieszkańcy wsi?

Według tego samego sondażu, mieszkańcy wsi ogółem również najchętniej głosowali na PiS. Jak donosi Polsat News ugrupowanie to zdobyło 43,2 proc. poparcia na wsiach. W dalszej kolejności znalazła się Koalicja Obywatelska (20,6 proc.), Trzecia Droga (15,5 proc.), Konfederacja 8,9 proc. i Lewica (4,9 proc.). 

Kwitek z krusu przy urnie musieli pokazywać?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

P0wim tak

Trza brać dofinansowanie na modernizację domu czystego P0wietrza

100% kwoty 136000 zł

Niech tam co P0 działają bo tak i tak piec P0 zaklasowy. 

Byłem P0 zaświadczenie o dochodach i przysługuje 100% kwoty

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano

I komu drzewo sprzedasz?

I znowu podniosą podatki na Twoją jałmużnę.

Gdzieś był do tej pory, chałupę liśćmi gaciłeś?

k**wa, rok po ślubie musiałem chałupę rozbudować wymienić okna dach, ocieplić i nikt grosza nie dał.

Teraz windują obciążenia licznym by dać nielicznym. 

Opublikowano
14 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

No to bawimy się w aptekarza

IMG_20240408_094124158_HDR.jpg

Jak Ci się rozpuszcza siarczan z agravity? Miałem pierwszy raz w tym roku, to masakra, takie kryształy grube, ciężko na sicie rozpuścić. Z alventy się super rozpuszcza bo jest prawie jak mąka. 

Opublikowano
54 minuty temu, Leszy napisał:

Na paszę fajne ;) 

A co do wyborów, to u was kandydaci na radnych też wozili pijaczków do komisji :D ??? 

U nas gmina woziła wszystkich kto chciał.

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Będę dalej drewnem palił

Piec zagazowujący +bufor wchodzi

Musisz mieć suche wysezonowane drewno. Brzoza olszyna rok, dąb, buk, grab 2 lata.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v