Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
31 minut temu, HF86 napisał:

Może taki sprzedawca. 

Są też i u mnie na regionie tacy co dwa zdechlaki na sprzedaż, to cały region handlarski po dwa razy na wycenę zapraszany 😁

15 minut temu, soltys48 napisał:

Maleńko brakuje i będzie.

Wczoraj jeden chciał żebym go zapewnił że mięso będzie marmurkowate 🤭

Albo sprzedaje żeby sprzedawać albo z pi... da się zadał 

był tylko raz i tylko on na wycenie, stwierdził że w ciągu 2 tygodni odbierze

Opublikowano
31 minut temu, soltys48 napisał:

Maleńko brakuje i będzie.

Wczoraj jeden chciał żebym go zapewnił że mięso będzie marmurkowate 🤭

Albo sprzedaje żeby sprzedawać albo z pi... da się zadał 

Pokażesz te marmury 📸

Opublikowano

Ubojnia czy handlarz

Jak wiesz gdzie pojedzie to chetnie zweryfikuje po uboju i powiem ci ile to warte

Przed chwilą, Karol8885 napisał:

Ubojnia czy handlarz

Jak wiesz gdzie pojedzie to chetnie zweryfikuje po uboju i powiem ci ile to warte

IMG-20240131-WA0007.jpg

IMG-20240131-WA0008.jpg

Opublikowano

Panowie stosowaliście kukurydzę suchą śrutowaną albo pszenicę dla opasów.. taki dziwny rok że pszenicę i kukurydzę mogę kupić taniej niż mieszankę zbożową i pszenżyto ??? Ile można zadać i czy ta kukurydza się w bąku nie zagrzeje bo jednak to duże ziarno ?

Opublikowano (edytowane)

Do wygnania na łąki to jeszcze sporo czasu 

Zresztą aktualnie większość ostro ruszyła ze sprzedażą zbóż i rzepaku to może i nie pali się ze sprzedażą rogatych

Edytowane przez Cybulek17
Opublikowano
10 godzin temu, tomaszmab napisał:

Panowie stosowaliście kukurydzę suchą śrutowaną albo pszenicę dla opasów.. taki dziwny rok że pszenicę i kukurydzę mogę kupić taniej niż mieszankę zbożową i pszenżyto ??? Ile można zadać i czy ta kukurydza się w bąku nie zagrzeje bo jednak to duże ziarno ?

Normalnie zmielone jest, ja tylko nie widzę efektu po kukurydzy

Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

Wygnania czego?

Już nie te czasy

Ja mam zamysł jałówki wybieg wolny i udawać wypas na pastwisku. Drzwi otwieram od obory i tyle mojej pracy. Tylko nie wiem jak błoto zdzierże Pod bykami już mi łańcuchy pękają 

Opublikowano
11 minut temu, soltys48 napisał:

Wygnania czego?

Już nie te czasy

Elbląg  , Pasłęk , Braniewo , Orneta to praktycznie tylko wypas.  U nas małe stadka też niektórzy na łąki wyganiają a co większe jałowe albo krowy wybrakowane to za miesiąc będą wypychać.  

Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Elbląg  , Pasłęk , Braniewo , Orneta to praktycznie tylko wypas.  U nas małe stadka też niektórzy na łąki wyganiają a co większe jałowe albo krowy wybrakowane to za miesiąc będą wypychać.  

Skąd ty jesteś ze tak te okolice znasz ?

8 minut temu, soltys48 napisał:

@Cybulek17ile tego tam zostało? Wielkie gooowno 

Mieszkam nie daleko wymienionych wyżej miejscowości i nikt mięsnych na oborze nie trzyma, wszystko obora + wypas, nawet Ci co mają po 100 sztuk. Z mlecznymi trochę się zmieniło w ostatnich latach i coraz więcej trzyma w oborze + wygon pod oborą.

Opublikowano

Znam te okolice bardzo dobrze.

Mięsne od zawsze były na łąkach. 

Zobacz ile ubyło tych MLECZNYCH stąd gdzie kolorowy byk chodził w stadzie. Ilu jeszcze to praktykuje? Ilu doi na łące bądź tylko na doje zganiam z pastwiska?

10 lat temu było tego ogrom

4 minuty temu, PolandOnion napisał:

Skąd ty jesteś ze tak te okolice znasz ?

Mieszkam nie daleko wymienionych wyżej miejscowości i nikt mięsnych na oborze nie trzyma, wszystko obora + wypas, nawet Ci co mają po 100 sztuk. Z mlecznymi trochę się zmieniło w ostatnich latach i coraz więcej trzyma w oborze + wygon pod oborą.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v