Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
szymon09875 napisał:

3 godziny temu, Raptus902 napisał(a):

Taka informacje dostałem na irz. Wiecie może gdzie to sie zmienia. Kiedyś to robiłem ale już nie pamiętam. 

Wchodzisz w dokumenty, tam masz zgłoszenie działalności. Na początku masz założenie czy tam rozpoczęcie działalności a obok zmiana danych wybierasz zmianę i po kolei masz kilka stron. Ja to przerzuciłem i potwierdziłem bo nie było nic zmienione.

Ok dzięki u mnie tak samo nic nie było zmieniane.

Opublikowano

Jakieś wieści kiedy projekt ma wejść w życie? Bardzo duży obszar, na który się niestety łapie, ale to jest zwykła próba ujebania ceny według mnie. W sensie na panikę. Sprzedawaj pan bydło, bo za tydzień pan już nie sprzedaż... 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Cena ceną ale zamęcza kontrolami i wymogami jak było z ASF. Przy każdej sprzedaży pobieranie krwi już widzę byka 900 kg rozwala poskromy i rwie linki...

Swoją drogą jak szybko zareagowało ministerstwo...

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Że też wety się nie boją i jeżdżą podczas zarazy 🤔

Mogliby kij postawić przy parapecie do walenia i wydawać porady telefoniczne i e recepty na leki 😁

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał(a):

Że też wety się nie boją i jeżdżą podczas zarazy 🤔

Mogliby kij postawić przy parapecie do walenia i wydawać porady telefoniczne i e recepty na leki 😁

To nie kij tylko bat na plecy już widzę powstał. Widzę że tych popaprancow tylko głód rozumu może nauczyć...

Opublikowano
4 godziny temu, wojak1986 napisał(a):

To nie kij tylko bat na plecy już widzę powstał. Widzę że tych popaprancow tylko głód rozumu może nauczyć...

A jaki głód 🤣 z ua i ameryki wszystko przywiozą u nas nie trzeba nic 

Opublikowano
2 minuty temu, Damianek20 napisał(a):

A jaki głód 🤣 z ua i ameryki wszystko przywiozą u nas nie trzeba nic 

Teraz też niby w sklepie wszystko jest a widać co ludzie kupują za jedzenie i gdzie idzie nasza wołowina 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, GABBER85 napisał(a):

Juz widzę Kłucie byka 800kg w dvpe  😂😆

Facet jak wyłapywał odsady angusa i całe stado przepuszczał przez poskrom to rozplodnik zawsze coś w nim urwał...

Teraz to są smichy a wiosną będzie epidemia razem z owadami jeszcze te ich badania jak teraz wykryli a choroba ponoć była bezobjawowa. Plandemia

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Teraz też niby w sklepie wszystko jest a widać co ludzie kupują za jedzenie i gdzie idzie nasza wołowina 

U nas popatrz idzie towar taki co jest na promocji , i gówno zjedzą aby było tanie. A nasze idzie na razie do bogatszych kupców. Ale niebawem to się zmieni bo u nas nie beż nic poza wielkim skansenem. Może pozwolą później korpom uprawiać ziemię jak w upadlinie 

Opublikowano

Będzie jak w USA że nawet dobrze składu żarcia na etykiecie nie podają. Dzieci kwadratowe chodzą już teraz na wf w szkole nie chcą albo nie mogą się spocić. Ostatnio w tv widziałem warunki egzaminu sprawnościowego do policji to wycofali skok przez kozioł i podciąganie. Normalnie zakład pracy chronionej 😂

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano
53 minuty temu, Damianek20 napisał(a):

U nas popatrz idzie towar taki co jest na promocji , i gówno zjedzą aby było tanie. A nasze idzie na razie do bogatszych kupców. Ale niebawem to się zmieni bo u nas nie beż nic poza wielkim skansenem. Może pozwolą później korpom uprawiać ziemię jak w upadlinie 

Przy obecnej wydajności produkcji rolnej i sterowaniem opadami to całe rolnictwo indywidualne w Europie może nie istnieć, a jeść co będzie i tak. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Mieli dawać dopłaty do zakończenia hodowli 

Kombinują żeby i bez dopłat chłopy byli wdzięczni, że mogą zakończyć 😁

Nabory jeden za drugim, cyrografow nałapią, a "głupi" chłop będzie za darmo łaził. 

Edytowane przez pedro2
  • Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, HF86 napisał(a):

Przy obecnej wydajności produkcji rolnej i sterowaniem opadami to całe rolnictwo indywidualne w Europie może nie istnieć, a jeść co będzie i tak. 

Do tego zmierzam. Urki są w stanie wyżywić całą Europę a obie Ameryki Rosja szkoda gadać. Głodu nie powinno być nigdzie nawet jak by wyłączył całą europejską gospodarkę rolna 

Opublikowano
Godzinę temu, HF86 napisał(a):

Niemcy chyba wdrażają ten plan w życie w końcu sporo ich rodaków po II WŚ się tam osiedliło więc w sumie co to za negocjacje🤭 nawet opady pewnie podciągnięte pod zmiany klimatyczne a w Dubaju ulewy bo przesadzili...

Opublikowano

Mnie też strefa łapie a mieszkam około 180km od ogniska, bydło na grudzień na sprzedaż wiec jeśli trzeba będzie pobierać próbki to zapraszam Kołodziejczaka (apropos jego okręg wyborczy też strefa łapie) Siekierskiego i Głównego lekarza niech dadzą przykład i pokażą rolnikom i lekarzom gminnym jak pobiera się krew od byka 900kg, jaki ten byk będzie szczęśliwy w momencie pobierania, ten uśmiechnięty byk osobiście im wytłumaczy co myśli o takich nieudacznikach  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v