Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, wojak1986 napisał:

Z mlekiem to samo się dzieje co z bykiem sami oporowcy co całe wsie by wydzierżawili...aby tylko więcej 

Już się trochu zachłysnęli 

Ci najmłodsi najwięcej.

Jeden 80 szt w tym roku wyprzedał do cna, drugi 150 cielaków na odsadki produkował, naubijał wiat, wybiegów... zostało 30 do ciężkiej. Trzeci obora, zabawek nowych pełne podwórko, zamiary na 150szt i też już 20 zostało. Paszowoz sprzedaje, zobowiązania MR już skończył. 

Trzeba liczyć wedle tego jak jest, a nie naciągać żeby wyszło tak jakby się chciało 😉

Ale trzeba do tego dorosnąć.

Też kiedyś liczyłem tak żeby wyszło jakie zachcianki były 😁 

Ni uja. Matematyki nie oszukasz 

Edytowane przez pedro2
  • Like 1
Opublikowano

Są górki i dołki , moze sie odbije... jeść trzeba, a jak bym , miał obstawiać czym sie bedzie "świat" zajadał to raczej wołowina niż wieprzowina...

Ogólnie, NIE ma polskiej polityki rolnej , nie ma promowania, nawijania rynków, itd. Dykta, jest kopanie w d...

Opublikowano

Upaince doślą. 

Łatwiej tira wołowiny, jak 20 ziarka. 

W dodatku rzeźnie będę poza zasięgiem zielonych, hormonu wzrostu, będzie można dosypać. 

Sam jestem ciekaw jak się to wszystko skończy. 

Opublikowano
Dnia 26.09.2024 o 21:16, Cybulek17 napisał:

A ja nie muszę mieć hodowli , ale robię to co  lubię i mam satysfakcję a przy okazji trochę dodatkowej kasy wpadnie 😁

To masz tys ha czy pracujesz zawodowo że nie musisz hodować

Opublikowano
8 godzin temu, Bananek napisał:

jakby co to wczoraj ABP po 20.00 wziął w 30 minut od wykonania telefonu. musi lekkie braki mają. oczywiście hfy, bo innych już nie mam.

ile płaca aktualnie za byki  abp poland ?

Opublikowano
14 godzin temu, chudy123 napisał:

ustalone jałówki LM na eksport po 13,50 netto odbiór niby w drugim tygodniu października - zobaczymy czy dojadą 

Pan z Osowa Sień odbiera ile szt masz?

Opublikowano
Dnia 26.09.2024 o 21:36, GABBER85 napisał:

Są górki i dołki , moze sie odbije... jeść trzeba, a jak bym , miał obstawiać czym sie bedzie "świat" zajadał to raczej wołowina niż wieprzowina...

Ogólnie, NIE ma polskiej polityki rolnej , nie ma promowania, nawijania rynków, itd. Dykta, jest kopanie w d...

To jeśli wołowina to tylko sztuczna z probówki.czy z komórek macierzystych 2 tyg i już jest..a czerwone mięso jest rakotwórcze niech tylko to rozgłasza..a nie wiele trzeba by rolnictwo zniszczyć.juz w Holandii próbują ograniczać chodowle

Opublikowano
3 godziny temu, nikolas29 napisał:

To jeśli wołowina to tylko sztuczna z probówki.czy z komórek macierzystych 2 tyg i już jest..a czerwone mięso jest rakotwórcze niech tylko to rozgłasza..a nie wiele trzeba by rolnictwo zniszczyć.juz w Holandii próbują ograniczać chodowle

Trzeba tylko wziąć próbkę z odpowiedniego miejsca i badania wyjdą. 

Weź z brazylijskich, czy hamerykanskich tuczarni, ze stymulatorami wzrostu i inną chemią wszelaką, a pod mordę sypana soja z glifosatem to wszelkie kwiatki wykryjesz. 

Czemu izrael, z Turcją biorą jeszcze w pl 🤔

I to nawet ich nie obchodzi zbędnie piękne faszerowane sztuki z tuczu przemysłowego. 

To idzie na hitlerownie Francuzów itd.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v