Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Pany, a apropos myjek. Wcześniej ktoś podrzucał komuś pomysł zakupu dyszy do piaskowania na mokro. A powiedz ile jakiej mocy sprzęt trzeba by było mieć, żeby coś takiego miało sens? Taki k5 wystarczy, czy zdecydowanie nie? Na necie widziałem filmy, gdzie i K2 robili i szlo, a widziałem i takie, gdzie była duża myjka i całkiem średnio to wyglądało. 

Chodzi mi głównie o poczyszczenie z rdzy do malowabia elementów takich, z nietypowym ksztaltem

ja piaskowałem K2 jak i K5 - ani jedną ani drugą nie sedrzesz do gołej blachy farby, która się porządnie trzyma ani rdzy, która nie ma ochoty odejść, tzn nawet szczotką drucianą na szlifierce trudno ją usunąc

to jest dobre narzędzie do usuwania luźnej farby, która po powtórnym malowaniu potrafi "odstać" , a jednoczesnie sa to dość duże powierzchnie lub zakamarki, gdzie albo zejdzie dużo czasu szczotką albo trudno podejść

ja tak piaskowałem przyczepę - zeszło mniej niż godzinę, po malowaniu farba nie odłazi, zdarło wszytsko, co chciało odejść

Opublikowano
18 minut temu, jahooo napisał:

tak piaskowałem przyczepę - zeszło mniej niż godzinę, po malowaniu farba nie odłazi, zdarło wszytsko, co chciało odejść

O jedno co mi chodzi to przyczepa. Ale bardziej to mam takie stare przęsła ogrodzeniowe, z których chce zrobić kojec dla osow- rura 3/4-1" u góry i u dołu poziomo i między nimi od uja pionowych, takich średnicy małego palca. Farby zero, duzo rdzy i się zastanawiałem, czy to by wyczyściło to wystarczająco, żeby to można było pomalować. Wiadomo, to nie musi być luks zrobione, to tylko kojec/wybieg

Opublikowano
8 minut temu, Uziu92 napisał:

ma ale ceny kosmos, do mojego dziadka taki kupować za pół wartości kombajnu to tak średnio. Szukam czegoś starszego.

a do czego szukasz i z jakich okolic ??

Opublikowano

szukam do claasa 96, ale jak będzie w rozsądnej cenie coś jeszcze w miarę to może być i z nowszej serii bo pasuje czyli od 88 lub 98 a okolice to już mniej istotne, transport to już nie problem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

panowie jak tam często przeglądanie te grupy na FB z maszynami, to jakbyście widzieli że ktoś heder do Claasa sprzedaje to dajcie znać.

U Irka w Wąsach nic nie ma ?

Opublikowano

panowie jak tam często przeglądanie te grupy na FB z maszynami, to jakbyście widzieli że ktoś heder do Claasa sprzedaje to dajcie znać.

Jedź do Irka do Wąsów. Na pewno coś ma

Opublikowano

szukam do claasa 96, ale jak będzie w rozsądnej cenie coś jeszcze w miarę to może być i z nowszej serii bo pasuje czyli od 88 lub 98 a okolice to już mniej istotne, transport to już nie problem.

W Zachajkach może by coś wybrał z tego złomu 

Opublikowano
KarolTD90 napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

🤣🤣🤣 tam takie były że pół by starczyło do dominatora 🤭😁

Znasz tego handlarza???Możesz coś  o nim powiedzieć??

patrz wyżej ☝️

Uziu92 napisał:

eleganckie sprzęty ma ale i ceny adekwatne

Opublikowano
sladan napisał:

Pany, widły do obornika poszukiwane 😅

1.5-1.8m. Najlepiej z mocowaniem sms, ale nie muszą być. Ktoś coś z używek?

polecam fiskarsy , tylko nie wiem czy majq 1.5m , a jak 1.8m to kerbl złote są znośne

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v