Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

Na marketplace dodaj, na te grupy sprzedażowe to szkoda czasu. Jak się znafcy zlecą... 

I szybko ogłoszenie znika bo brakuje podziału na kategorie 🤷 

Jeszcze nic nie sprzedałem na tych grupach a na market place ostatnio lepiej idzie jak z olxa

Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Jasiu, a w czym Ci ten luz przeszkadza? Krzywi się bruzda przy wjeżdżaniu? Mój też ma tam luz i mi to nawet pasuje

nie wygląda to ładnie na polu, jedziesz po zboczu - w jedną stronę ładnie dosypuje, w drugą strone widać każdy przejazd

w tej chwili wkładam śrube w ucho i kontruję regulacją, żeby ramie poprzeczne było na sztywno, ale przez to regulacja jest skokowa, w zależności od średnicy śruby, jaką włożę, co mnie nie urządza

u mnie sa różne gleby u na jednych przydałoby się ustawić inaczej, na innych ciut przestawić

Opublikowano
9 godzin temu, daron64 napisał(a):

Jebne.

Napisałem się jak głupi, wstawiłem wszystko co chciałem. Opisałem, wrzuciłem zdjęcia, ceny, nr telefonu. Dodałem post. Patrzę - k**wa, zapomniałem lokalizacji dodać. Chce zedytowac - nie mogę. Wychodzę ze strony, wchodzę za chwilę. Patrzę - nie ma mojego postu. Szukam szukam i dopiero po chwili zobaczyłem info na górze strony, że dostałem bana na miesiąc 🤦 chyba dobrze, że z robota w handel nie poszedłem 🤣

Pora przenieść się na elbordo 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Jeszcze nic nie sprzedałem na tych grupach a na market place ostatnio lepiej idzie jak z olxa

Oprócz bydła to chyba nic na olx nie sprzedałem 

Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

może Wy młodsi to bardziej ogarnieci na tym fb ja coś tam wystawiłem podalem nr telefonu a tam co chwilę ktoś Czy ten produkt jest aktualny albo coś w tym stylu albo proszę o nr telefonu chodź był w ogłoszeniu a i dodatkowo zaraz na watsapa jacyś oszuści przysłali mi jakieś linki. najlepsze to kiedyś z 15lat temu wystawiłem traktor na olx i za 2 dni telefon jakiś koleś z banku dzwoni i oferuje mi kredyt dla rolnika. ( bardzo grzecznie i kulturalnie) Pytam go się  skąd wie że jestem rolnikiem i że mi oferuje kredyt dla rolników. A on że przegląda olx i że sprzedaje traktor i z ogłoszenia wziął nr telefonu i pomyślał że jak sprzedaje traktor to może nie mam pieniędzy,albo może potrzebuje dołożyć do nowszego czy większego. Ale po głosie było słychać że to bardzo młody przedstawiciel z banku taka zabawna sytuacja. 

Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał(a):

Aaa, to są pojebusy.

By się dostać na jedną grupę założyłem konto.

Ludzie są nawiedzeni i pojebani. Nie znoszę prawdy czy krytyki. Wypowiesz się fachowo na temat ale odpowiedź nie pasuje to się usuwa albo post albo cały wątek.

Ten book to chyba najgorsze gówno

Ale odkrycie....

Opublikowano
Teraz, jacek1296 napisał(a):

Ale odkrycie....

Dla mnie tak bo dopiero parę miesięcy jak konto założyłem. A założyłem bo co i rusz ktoś coś tu podrzuca i ciekawość zwyciężyła🤭

Zapisałem się tylko na jedną grupę porzeczkową, ale tam jest cyrk, zwłaszcza w tym roku.

Opublikowano
41 minut temu, wojtal24 napisał(a):

może Wy młodsi to bardziej ogarnieci na tym fb ja coś tam wystawiłem podalem nr telefonu a tam co chwilę ktoś Czy ten produkt jest aktualny albo coś w tym stylu albo proszę o nr telefonu chodź był w ogłoszeniu a i dodatkowo zaraz na watsapa jacyś oszuści przysłali mi jakieś linki. najlepsze to kiedyś z 15lat temu wystawiłem traktor na olx i za 2 dni telefon jakiś koleś z banku dzwoni i oferuje mi kredyt dla rolnika. ( bardzo grzecznie i kulturalnie) Pytam go się  skąd wie że jestem rolnikiem i że mi oferuje kredyt dla rolników. A on że przegląda olx i że sprzedaje traktor i z ogłoszenia wziął nr telefonu i pomyślał że jak sprzedaje traktor to może nie mam pieniędzy,albo może potrzebuje dołożyć do nowszego czy większego. Ale po głosie było słychać że to bardzo młody przedstawiciel z banku taka zabawna sytuacja. 

Bo tam tak jest ze nr tel nie wyświetlają się i trzeba pytać o tel w wiadomości priv, ale pomimo niedopracowania marketplace to jest on oblegany i dzięki niemu kupę rzeczy już sprzedałem, pomimo że też nie jestem długo stażem tam, no i najważniejsze jest darmowy. A w olx powariowali byle co trzeba hajs bulić. 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał(a):

nie wygląda to ładnie na polu, jedziesz po zboczu - w jedną stronę ładnie dosypuje, w drugą strone widać każdy przejazd

w tej chwili wkładam śrube w ucho i kontruję regulacją, żeby ramie poprzeczne było na sztywno, ale przez to regulacja jest skokowa, w zależności od średnicy śruby, jaką włożę, co mnie nie urządza

u mnie sa różne gleby u na jednych przydałoby się ustawić inaczej, na innych ciut przestawić

No to ja nie mam tego problemu, tyle, że u mnie płasko a różnice w ziemi też są, ale może nie tak duże. Piach to piach 

Opublikowano
7 godzin temu, Agrest napisał(a):

Dla mnie tak bo dopiero parę miesięcy jak konto założyłem. A założyłem bo co i rusz ktoś coś tu podrzuca i ciekawość zwyciężyła🤭

Zapisałem się tylko na jedną grupę porzeczkową, ale tam jest cyrk, zwłaszcza w tym roku.

Ja nie musiałem zakładać, aby się przekonać. Choć wszędzie się znajdą "indywidua".

Opublikowano

Wystawilem graty na FB. Jedna rzecz znajomy z sąsiedniej wiochy bierze. Dostałem wiadomość też - czy aktualne i że jeśli tak, to żebym do jutra zarezerwował. Pytam co konkretnie, a typ odpisał, że ma umowę z importem i będzie kuriera wysylal, który to spakuje i zabierze, a on zrobi przelew przed wysyłką. Jak myślicie - ciągnąć tą rozmowę, zobaczy jak próbują oszukac, czy od razu pogonić typa, nie tracić czasu?

Opublikowano

@daron64Nie zgadzaj się na takie coś . Lepiej sprzedawać normalnie za gotówkę przy odbiorze .😲 Nie daj się tak zrobić cwaniaków nie brakuje.

Opublikowano
11 minut temu, jacor73 napisał(a):

Jak masz czas, to możesz się pobawić. Zaraz pewnie jakiegoś linka będzie chciał podesłać do potwierdzenia płatności

Pewnie tak. No właśnie z ciekawości chciałem popisać z nim, jak wygląda takie naciąganie.

11 minut temu, Michal2399 napisał(a):

@daron64Nie zgadzaj się na takie coś . Lepiej sprzedawać normalnie za gotówkę przy odbiorze .😲 Nie daj się tak zrobić cwaniaków nie brakuje.

Nie mam zamiaru się zgadzać, to na bank wałek, tylko tak jak pisałem - chciałem zobaczyć jak prowadzą rozmowa i jak wygląda takie naciąganie. 

Gość chyba musi sporo ogłoszeń obrabiać, bo bardzo długo odpisuje 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, daron64 napisał(a):

Wystawilem graty na FB. Jedna rzecz znajomy z sąsiedniej wiochy bierze. Dostałem wiadomość też - czy aktualne i że jeśli tak, to żebym do jutra zarezerwował. Pytam co konkretnie, a typ odpisał, że ma umowę z importem i będzie kuriera wysylal, który to spakuje i zabierze, a on zrobi przelew przed wysyłką. Jak myślicie - ciągnąć tą rozmowę, zobaczy jak próbują oszukac, czy od razu pogonić typa, nie tracić czasu?

przelew przed wysyłką na koncie albo kurier czeka i nawet nie dotyka gratów

Opublikowano
55 minut temu, daron64 napisał(a):

Pewnie tak. No właśnie z ciekawości chciałem popisać z nim, jak wygląda takie naciąganie.

Nie mam zamiaru się zgadzać, to na bank wałek, tylko tak jak pisałem - chciałem zobaczyć jak prowadzą rozmowa i jak wygląda takie naciąganie. 

Gość chyba musi sporo ogłoszeń obrabiać, bo bardzo długo odpisuje 

Pisze czysto po polsku? Widziałem filmik jak gość opisał dla takiego krętacza po rosyjsku a ten uśmiał że rozgryzł go

Opublikowano
2 godziny temu, Janeczko napisał(a):

Pisze czysto po polsku? Widziałem filmik jak gość opisał dla takiego krętacza po rosyjsku a ten uśmiał że rozgryzł go

Poprawną polszczyzna pisze, ale to chyba jakiś bot. Na żadne pytanie nie odpowiada tylko swoje cały czas: "Potrzebuje dane żeby zamowoc kuriera", "czekam na dane"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v