Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

U mnie w gminie w ubiegłym roku dożynki zrobili 13 sierpnia, a że rok temu żniwa się przeciągnęły to w tym czasie nie było zebrane nawet 20% I było tak że świta bawiła się na dożynkach a gospodarze w ich święto zapierniczali w polu. Ja osobiście nigdy nie byłem na dożynkach, dla mnie takie imprezy są dla tych którzy chcą się dowiedzieć najnowszych plotek albo pochwalić się UJ wie czym i rzucać tekstami "ale w tym roku pszenica sypie... a zwłaszcza mi..."

Opublikowano
4 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

90 tys nie robi dziś takiego wrażenia , nie jest to wiele warte 

Wiele, niewiel, weź to i na czysto zarób.

A ten bajzon, to połowę może wart. Bez kabiny, to jakby był autonomiczny, to może I bym się skusił 🤔

Opublikowano
5 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Od dawna dożynki to nie moja bajka.

Rolnicy robią ubaw dla urzędników i gawiedzi.

W imię czego?

Pogrzebu rolnictwa?

A mnie z gminy wytypowali do medalu od ministra , i co zrobić 🤷 pierwszy raz w życiu to nie odmówiłem 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

A mnie z gminy wytypowali do medalu od ministra , i co zrobić 🤷 pierwszy raz w życiu to nie odmówiłem 

A można wiedzieć za co ten medal dostaniesz (dostałeś)?

Opublikowano
11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Się nie dziwię...że niezdazyles uciec😆 

A właściwie za co ten medal?

I od jakiego ministra??????

Opublikowano
9 minut temu, wlamaj1 napisał:

A można wiedzieć za co ten medal dostaniesz (dostałeś)?

Nie ,ja się do polityki nie mieszam 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Się nie dziwię...że niezdazyles uciec😆 

I od jakiego ministra??????

Zasłużony dla rolnictwa czy jakoś tak , no od  Siekierskiego 🙆

Opublikowano
9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Zasłużony dla rolnictwa czy jakoś tak , no od  Siekierskiego 🙆

Zawsze twierdziłem, że w bambuko grasz, jak płakałeś o plonach i ścieżkach 🤷...

Kiedy to będą wręczać 🤔...z transparentem pojedziem😎

9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Sam nie wiem...

Skomentować?

Czy sam pomyslisz co nie tak robisz?

Dej spokój...transparent szykuj😉

Opublikowano

Poczekamy z transparentem przed wejściem. Ręki nie będziem oglądać, ani jej właściciela 🤷...

Ale, że Radka nikt nie zgłosił do orderu, to 🙆🤦...🤭

• Haha 1
Opublikowano
44 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Bój się Boga... Od ministra tego zdradzieckiego rządu koalicji 13 grudnia 🏅 weźmiesz? 😅

Opublikowano
Qwazi napisał:

Poczekamy z transparentem przed wejściem. Ręki nie będziem oglądać, ani jej właściciela 🤷...

Ale, że Radka nikt nie zgłosił do orderu, to 🙆🤦...🤭

zapomnieli 🤔 zapomnieli 🤦 zapomnieli 🤪 zapomnieli 🤣🤣🤣 może któraś to właściwa...😁😎

Opublikowano
daron64 napisał:

10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Szwagier sprzedał za 70 , tylko na podwoziu Reksia z kabiną i sieczkarnią 

Ale ten z ogłoszenia nie pójdzie 

Kurcze, jako były posiadacz bizona - nie wyobrażam sobie dawać takich pieniędzy za te kombajny. Ok - mój to był najgorszy zakup w historii wszystkich moich zakupów na gospodarkę, ale mam wśród bliskich znajomych/rodziny co najmniej kilka naprawdę zadbanych sztuk i nie uja nie dałbym takich pieniędzy.

sprzedałeś bizona?

daron64 napisał:

Kurcze, też dostaliście?

2stowki, żeby sobie z kimś o ciągnikach pogadać 🤔🤔🤔 no no no

Screenshot_20240730-113638~2.png

albo gadżety agrofoto ale bardzo fajne

Opublikowano
4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

za to że z krów dojnych rezygnuje 

3 godziny temu, daron64 napisał:

Bój się Boga... Od ministra tego zdradzieckiego rządu koalicji 13 grudnia 🏅 weźmiesz? 😅

ale to na klapie garnituru w trumnie ładnie będzie wyglądać , lepiej mieć jakieś świecidełka bo jak na wojnie przeorzą czołgami lub przekopią atomem to łatwiej bedzie później z wykrywaczem szukać jak droższe żelastwo ponaczepiane 

Opublikowano

Polecacie jakiś wał podnośnika do ruskopodobnej maszyny, są jakieś lepsze i gorsze? Ukręcił mi się dzisiaj w Pronarze 1025 (siłownik między zbiornikami) podczas tradycyjnej podorywki (pługiem). Ciągnik ma niewiele do roboty - raptem 15 ha ornego. Z cięższych maszyn mam do niego agregat uprawowy (bez siewnika) i ścierniskowy - i jeden i drugi waży trochę ponad tonę. Dwa lata temu kupiłem pług obrotowy czteroskibowy na resorze - 1250 kg i założyłem siłowniki pomocnicze i dzisiaj taka niespodzianka. Mogę się spodziewać po wymianie wału powtórki? Z tego co obserwuję takie ciągniki pracują na dużo większych areałach i z maszynami często cięższymi od moich i chyba jakoś wytrzymują...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v