Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 30.04.2024 o 11:29, Nieustraszony1044 napisał:

No szukam, ale taki wielki 🤔

914 z t088 nic sobie nie robi a ty gadasz że to do 1044 za duże 

Dnia 30.04.2024 o 11:26, jahooo napisał:

Nie szukasz czasem ?

Brak opisu.

nawet kwadratowe bejsbole do kamieni przyspawane do wałków

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

55 minut temu, konteno napisał:

914 z t088 nic sobie nie robi a ty gadasz że to do 1044 za duże 

nawet kwadratowe bejsbole do kamieni przyspawane do wałków

Przecież nie kupuje do 1044

a czemu 🤔

Opublikowano

Nie ma ktoś w lubelskim przyczepy D-47, D35 (kaczuszka) albo D-732 do sprzedania ? Najchętniej bez papierów, w jakimś sensownym stanie.

Ewentualnie inna wywrotka na 2 osiach.

Opublikowano

Układanie kostki - ile dać wyżej miałówke 0-4mm żeby po ubiciu  kostka była na własciwym poziomie - 1cm?

ile nasypac kruszywa 0-31, watrstwa ok 30cm żeby pozostało po zagęszczeniu pod kostkę  8cm ? [ inaczej ile ono może osiąść?]

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GABBER85 napisał:

Układanie kostki - ile dać wyżej miałówke 0-4mm żeby po ubiciu  kostka była na własciwym poziomie - 1cm?

ile nasypac kruszywa 0-31, watrstwa ok 30cm żeby pozostało po zagęszczeniu pod kostkę  8cm ? [ inaczej ile ono może osiąść?]

Jeżeli masz obrzeża to rób by centymetr wystawała przed zagęszczeniem

Jak głęboki wykop,delatacja z piachu jest?

Waga zagęszczarki?

Edytowane przez Baks00
Opublikowano

@Baks00 wykop 40-60 samej  podbudowy, licząc bez kostki.  było sypane 2 warstwy i zagęszczane  płytą 450kg co najmniej w kratkę .

Pozostało 20-30cm na 0-31mm, zajeżdżę to  wstepnie ciagnikiem - dosypę ok.5cm i dopiero płyta 500kg - i tu chodzi ile ona siądzie pod płytą 500kg ,wyszacowałem że  ok 5-6cm . Wystawanie kostki z miałówką ponad krawężnik =10mm , tak to wiem OK.

Opublikowano

Ja jak robiłem u siebie na podwórku to wybrałem 0,5 metra ziemi, na to żwir taki z własnej dziury, zagęszczarka 500kg, na to piasek 0-2 wymieszany z cementem, tak kilka cm i kostka 1cm wyżej krawężników, na koniec nieduża zagęszczarka z gumą. Robione 7 lat temu, jeżdżone ciągnikani samochodami ani jednego zapadnięcia itp, woda ładnie spływa. Ogólnie wszystko siądzie, łącznie z krawężnikami dlatego jakieś skosy itp to polecam także robić 1-1,5 cm wyżej.

Opublikowano
8 minut temu, GABBER85 napisał:

@Baks00 wykop 40-60 samej  podbudowy, licząc bez kostki.  było sypane 2 warstwy i zagęszczane  płytą 450kg co najmniej w kratkę .

Pozostało 20-30cm na 0-31mm, zajeżdżę to  wstepnie ciagnikiem - dosypę ok.5cm i dopiero płyta 500kg - i tu chodzi ile ona siądzie pod płytą 500kg ,wyszacowałem że  ok 5-6cm . Wystawanie kostki z miałówką ponad krawężnik =10mm , tak to wiem OK.

Ale wcześniej już zjezdziles ciągnikiem,(tu 5 cm siądzie)  

Opublikowano

tak, myśle ze zajeżdzone  0-31  o grubości ok 20-30 cm siądzie pod zageszcarką jeszcze 5-6cm  [??]

poprzednie warstwy każda ok ~15cm siadała ok 3-5cm, a były tylko lekko zajeżdzone

Opublikowano (edytowane)

Koledzy ma może ktoś na stanie kosiarkę rotacyjną Pz zweegers 165. Kosiarka ta nie ma sprzęgła na dużym kole pasowym lecz na wałku wom i tu pytanie jakiej mocy w Nm wałek ze sprzęgłem tu zastosować? 

Edytowane przez andrzej612b
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v