Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

Tak, zwłaszcza w przypadku tych, co rolnictwo jest ich głównym źródłem dochodu.

to musi wykazać pozwany przed sądem, a zawsze możesz zeznać, że ciągnik służy ci do odśnieżania podjazdu

Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał:

to musi wykazać pozwany przed sądem, a zawsze możesz zeznać, że ciągnik służy ci do odśnieżania podjazdu

I myślisz, że adwokat pozwanego będzie miał wielki problem udowodnić, że powód prowadzi działalność rolniczą i jest ona głównym źródłem utrzymania?

Jeszcze raz napiszę, wg mnie jeśli ktoś uważa, że wygra, niech próbuje, ale będzie długo, drogo a wynik i tak nie będzie zadowalający.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, kizak napisał:

2,2 m ,to do małego rumaka

Zależy jak rozumieć

Pożyczał sąsiad taki odemnie(2.2 wał rurowy), -7245 ciągał 

Robił ale mogło by ciut więcej mocy być bo prędkość słaba

Kuzyn 115koni 10/11km zasuwał to piękności 

Opublikowano
2 godziny temu, jacor73 napisał:

I myślisz, że adwokat pozwanego będzie miał wielki problem udowodnić, że powód prowadzi działalność rolniczą i jest ona głównym źródłem utrzymania?

Jeszcze raz napiszę, wg mnie jeśli ktoś uważa, że wygra, niech próbuje, ale będzie długo, drogo a wynik i tak nie będzie zadowalający.

Poczytałem z boku o tym co piszecie i powiem tak: Moja żona jest prawnikiem i sprawy o których piszecie to dla prawników z punktu widzenia finansowego złoci klienci. Jak ktoś ma za dużo pieniędzy i wolnego czasu to może się sądzić. Uda albo się nie uda, adwokatowi to bez znaczenia on kasę weźmie.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Poczytałem z boku o tym co piszecie i powiem tak: Moja żona jest prawnikiem i sprawy o których piszecie to dla prawników z punktu widzenia finansowego złoci klienci. Jak ktoś ma za dużo pieniędzy i wolnego czasu to może się sądzić. Uda albo się nie uda, adwokatowi to bez znaczenia on kasę weźmie.

A po co mi prawnik ,no chyba ,że pisać nie potrafisz -6 spraw w sądzie ,sześć wygranych PZU , ZUS prywatnie komis , prywatnie zwrot kasy ( tu wygrałem  jeszcze dołozyłem do komornika i klient niewypłacalny z tysiąca od 2007r dziś mam 32tys na papierze ,ale ciągle walczę by nie przedawniło się) sąd pracy a teraz ubezpieczenie uprawy w toku ( Sądy to nie sprawiedliwość ,lecz umiejętność przedstawiania faktów ) 

W prokuraturze przegralem wygraną sprawę , bo przeciw urzędowi państwowemu 

Opublikowano
Przed chwilą, mzk napisał:

A po co mi prawnik ,no chyba ,że pisać nie potrafisz -6 spraw w sądzie ,sześć wygranych PZU , ZUS prywatnie komis , prywatnie zwrot kasy ( tu wygrałem  jeszcze dołozyłem do komornika i klient niewypłacalny z tysiąca od 2007r dziś mam 32tys na papierze ,ale ciągle walczę by nie przedawniło się) sąd pracy a teraz ubezpieczenie uprawy w toku ( Sądy to nie sprawiedliwość ,lecz umiejętność przedstawiania faktów ) 

W prokuraturze przegralem wygraną sprawę , bo przeciw urzędowi państwowemu 

Niektórzy myślą że świąt zwojują bo coś tam w internecie poczytali. Była ostatnio sprawa facet kupił samochód za ponad 60 tys, coś tam się popsuło po miesiącu poszedł do sądu i do 60 dołożył 17 i tyle z tego było.

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Niektórzy myślą że świąt zwojują bo coś tam w internecie poczytali. Była ostatnio sprawa facet kupił samochód za ponad 60 tys, coś tam się popsuło po miesiącu poszedł do sądu i do 60 dołożył 17 i tyle z tego było.

wciąż za mało takich spraw się toczy, poza tym, nie każdą sprawę da się wygrać, ale może dzięki tym wygranym coś się w kraju unormuje, jak z autami

Opublikowano
19 minut temu, jahooo napisał:

wciąż za mało takich spraw się toczy, poza tym, nie każdą sprawę da się wygrać, ale może dzięki tym wygranym coś się w kraju unormuje, jak z autami

Wątpię. Trzeba by zrobić jasne i czytelne prawo a nie setki paragrafów wzajemnie się wykluczających.

Opublikowano
9 godzin temu, GABBER85 napisał:

z kabiną i wyściółką 56, a niedawno  był  inny bez kabiny i wyściólki w gorszym kolorze za 45 więc ceny  stabilne...

Jeszcze Boniek ,Lato ,Szarmach ,Buncol ,Gadocha ,Deyna ,Cmikiewicz ,Majewski ,Młynarczyk ,czy ktoś tam się podpisze to bezcenny zostanie ,Bo rocznikowo ich pamięta jak kopali 😐 ,. Ja rozumiem że remont pochłonął kasę ,ale czy koneserowi ładowacz potrzebny ,koneserowi stan z rocznika ,a nie dewiacje dzisiejsze . No weż nim wyjedż ,zbiegowisko będzie ,jeden podziwia ,drugi się uśmiecha ,trzeci się puka  . Celebryta niechby nim z lawety pod telewizję   podjechal ,to na świat pójdzie lepiej jak pan od  ,,świeczek'' ,  I w Indiach rozpoznają ,i w Afryce i w całej Europie dziadki Włochów ,czy Francuzów łezkę puszczą . Ale nie do roboty ,szkoda włożonej kasy  ,no chyba że być Lewandowskim i plac se odśnieżyć ,bo Kuboty by nie zauważyli .

Opublikowano
9 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

W Niemczech Jest inne prawo i temu Niemiec sprzeda Polakowi a nie Niemcowi  ...u nas to nie funkcjonuje i rękojmia na stare graty to fikcja ...

Niemiec to sprzedaje Turasowi. Byłem w kilkunastu komisach w Niemczech i wszystkie prowadzili Turasy. Stały tam takie same remple jak w PL. Jeszcze u nas funkcjonuje mit o autach z Niemiec ;).

Opublikowano
36 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Niemiec to sprzedaje Turasowi. Byłem w kilkunastu komisach w Niemczech i wszystkie prowadzili Turasy. Stały tam takie same remple jak w PL. Jeszcze u nas funkcjonuje mit o autach z Niemiec ;).

Dwóch policjantów w niemczech w 2032 zatrzymuje auto. Jeden do drugiego - patrz Ahmed , jakie dziwne nazwisko ma ten gość - Muller

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, sladan napisał:

U nas zaraz będzie to samo. My będziemy za***rdalać, a araby, rumuny i inne dziadostwo będzie brać socjale i żyć lepiej jak my

Dlatego trzeba umieć wypośrodkować bo szkoda życia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v