Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Porzeczka znajdź auto za 40tys co Cię satysfakcjonuje 🤭😁

Kupiłem CRV z 2017 z napędem na cztery i spalaniem 4l Dla nbie sayusfakcjonuje .

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

A Marcinek to wielki bamber w dodatu z super deską kawaler na wydaniu na całą gminę a może I powiat to będzie struclem jeździł 🤔🙋‍♂️ 

Człowieku mnie stać na lepsze auto od tego co dziś jeżdżę, ale dla mnie samochód to żadna inwestycja i wyznacznik czego kolwiek 

• Like 3
Opublikowano
17 minut temu, migacz napisał(a):

Za 40 to ja 5 lat temu nowe w salonie kupiłem. Fakt bieda edycja ale 135 000 km bez wkładu.

A weź teraz kup nowe auto w najtańszej wersji, jak to wszystko podrożało 🤯

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Człowieku mnie stać na lepsze auto od tego co dziś jeżdżę, ale dla mnie samochód to żadna inwestycja i wyznacznik czego kolwiek 

kobiety na to patrzą, jak młody zadbany to znaczy że właściciel zaradny 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, krilan06 napisał(a):

Zapytam inaczej - czy auto jest wyznacznikiem człowieka? 

12 godzin temu, soltys48 napisał(a):

A co auto jest wyznacznikiem rolnika?

W obu przypadkach jest , inaczej odbiera sie człowieka w drogim samochodzie bo zazwyczaj stoi za tym jego pomysł na zarobek i biznes to tak na początek daje się komuś kredyt zaufania dopiero po rozmowie można dalsze wnioski wyciągnąć , Inaczej odbiera się rolnika który ma ład i porzadek na gospodarstwie od bałaganiarza 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

kobiety na to patrzą, jak młody zadbany to znaczy że właściciel zaradny 

To nie kobiety, to blachary 😄😉

8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

dla mnie samochód to żadna inwestycja i wyznacznik czego kolwiek 

ii ja też mam takie samo podejście 🍻

Czasami przychodzi chęć na coś lepszego, ale jakoś szybko przemija.

7 minut temu, krilan06 napisał(a):

70 tys trzeba pewnie szykować na bazową Ibizę, Fabię. Teraz wyprzedaże rocznika to jakieś upusty są 

6 minut temu, jarecki napisał(a):

inaczej odbiera sie człowieka w drogim samochodzie bo zazwyczaj stoi za tym jego pomysł na zarobek i biznes to tak na początek daje się komuś kredyt zaufania

Prezes Kombinatu też tak mówił szykując sobie Stingera... potem kupił Kadeta 😄

• Like 2
Opublikowano
13 godzin temu, jahooo napisał(a):

Dla mnie automat od lat to marzenie, ale ciężko coś kupić nie modzonego, dobrych aut ze sprawnym automatem nikt nie sprzedaje. 

Mówi się że kto spróbuje dobrego automatu to nie wróci do wajchowania. Ostatnio zacząłem zwracać uwagę na Volvo właśnie z automatem i D5 pod maską - moja kolejna nowa zajawka po Antarze 😄

Opublikowano
58 minut temu, krilan06 napisał(a):

Dokładnie. Sam myślałem o nowszej Dacii ale nie za tą kasę. 135tys km to jeszcze drugie tyle przejeździć.

• AgroTeam
Opublikowano
37 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Mówi się że kto spróbuje dobrego automatu to nie wróci do wajchowania. Ostatnio zacząłem zwracać uwagę na Volvo właśnie z automatem i D5 pod maską - moja kolejna nowa zajawka po Antarze 😄

Kupiłem ostatnio sobie na dojazdy do pracy focusa grudzień 13r 200tys 2,0 diesel automat. Skrzynia chodzi idealnie a kosztował u Niemca 3tys euro. Na gotowo z paskami olejami ubezpieczeniem 18tyś zł więc sprzedają. Jedynie co to auto blacharsko nie jest idealne ale do pracy nie lakier mnie wozi

Sprzedałem idealne MK2 bo nie było tam właśnie automatu. Nie widzę sensu zmiany biegów ręcznie jak się jeździ w około komina

• Like 1
  • AgroTeam
Opublikowano
Godzinę temu, krilan06 napisał(a):

Od kilku miesięcy wyprzedaż trwa i nowy focus kombi w automacie zaczynał się od 92tys gdyby był HB to już by u mnie stał. 

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Porzeczka znajdź auto za 40tys co Cię satysfakcjonuje 🤭😁

Moje obecne tyle warte i bardzo mnie satysfakcjonuje.

Stać mnie było fizycznie na zakup nowego czy to lexusa czy Toyoty czy bmw i stać będzie jak długi poodbieram, tylko na łeb bym jebnąć musiał by położyć 300 czy 400 za auto które z automatu traci na wartości za bramą salonu równowartość dobrej używki. 

Psychicznie nie jestem gotowy na taki zakup bo zarysowania przez gałąź psa czy odprysk od kamienia może o stan przedzawałowy doprawić. AC tego nie zmieni. Za cenę dwóch aut mam dom budynki gospodarcze i kilka hektarów. Mogę nawet wyburzyć budynki a ziemia i tak zostaje i jakąś wartość mieć będzie za 10 lat i może jakiś zysk da,  a auto oprócz wygenerowania niebotycznych kosztów utrzymania za 10 lat warte będzie 20% sumy z salonu.

Poprzednim ( kurła to już 8 lat🤦‍♂️) razem miał być nowy salonowy tucson bida za 105, wybrałem full kugę 3 latkę za 75. Tej decyzji bym nie zmienił. I dziś też patrzyłbym za 2-4 letnie auto na fullu z wyższej półki  niż nowe za te same pieniądze.

Opublikowano

Już dwa lata chce o ile pamiętam🤭

Ty też tak długo czekasz jak coś od niej chcesz?🤭

Opublikowano

Nie kupisz 2-3 letniego auta z wyższej półki za cenę koreanca czy forda ...Kuga to nie auto z wyższej półki 🤔

Podejrzewam że wtedy byś kupił nową za te 75 tys i to nie najbiedniejszą wersję ...

Opublikowano
57 minut temu, Agrest napisał(a):

Moje obecne tyle warte i bardzo mnie satysfakcjonuje.

Stać mnie było fizycznie na zakup nowego czy to lexusa czy Toyoty czy bmw i stać będzie jak długi poodbieram, tylko na łeb bym jebnąć musiał by położyć 300 czy 400 za auto które z automatu traci na wartości za bramą salonu równowartość dobrej używki. 

Psychicznie nie jestem gotowy na taki zakup bo zarysowania przez gałąź psa czy odprysk od kamienia może o stan przedzawałowy doprawić. AC tego nie zmieni. Za cenę dwóch aut mam dom budynki gospodarcze i kilka hektarów. Mogę nawet wyburzyć budynki a ziemia i tak zostaje i jakąś wartość mieć będzie za 10 lat i może jakiś zysk da,  a auto oprócz wygenerowania niebotycznych kosztów utrzymania za 10 lat warte będzie 20% sumy z salonu.

Poprzednim ( kurła to już 8 lat🤦‍♂️) razem miał być nowy salonowy tucson bida za 105, wybrałem full kugę 3 latkę za 75. Tej decyzji bym nie zmienił. I dziś też patrzyłbym za 2-4 letnie auto na fullu z wyższej półki  niż nowe za te same pieniądze.

Też kompletnie nie widzę sensu kupna nowego samochodu, mimo że stać na nową markę premium, ale to się w ogóle nie kalkuluje. Lepiej jeździć kilkulatkiem i co kilka lat odświeżyć rocznik gdy się znudzi.

Choć w praktyce szkoda sprzedawać, gdy nic się nie dzieje😅

W mojej ocenie kupno nowego samochodu to nie jest pokazanie prestiżu, a braku umiejętności liczenia. No ale każdy ma swoje podejście i jakieś psychiczne potrzeby

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, pawel885 napisał(a):

Nie kupisz 2-3 letniego auta z wyższej półki za cenę koreanca czy forda ...Kuga to nie auto z wyższej półki 🤔

Podejrzewam że wtedy byś kupił nową za te 75 tys i to nie najbiedniejszą wersję ...

Lexus nx 3 letni około 150 - 180 nowa kuga hybryda około 200

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v