Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Głupoty piszesz, jak sobie wyobrażasz intensywną uprawę rzepaku czy pszenicy bez azotu? Nie ma w ogóle o czym gadać, można zmniejszyć nawożenie, ale nie odpuścić, bo w jednym roku idziesz z torbami. Ci, którzy mają mniej ziemi muszą intensyfikować produkcję, by żyć, by utrzymać hodowlę z małego areału. Azot brałem w lipcu i sierpniu (3700-4200) , 5500 raczej bym nie dał, ale po co mądrujecie, że ktoś kupił. Ja też jestem wściekły, żal mi wszystkich, którzy kupili. Bo ciężko pracują, a zostali wydymani. Każdy słyszał, że może zabraknąć gazu itd. 

• Like 2
Opublikowano

Dokładnie teraz większość pisze " wiedziałem że nawozy stanieją", ja za saletrę też w żniwa zapłaciłem 4200 a troche później za mocznik 4400 brutto, wszystko sprzedane po żniwach kukurydza zboża i rzepak. Też jestem wkurzony ale ciesze sie że nawozy poszły na dól, czekam jeszcze na npk bo nie mam ani kg na wiosnę.

• Like 2
Opublikowano
5 godzin temu, kamil18fmr napisał:

agrochemik Pułtusk ceny brutto

saletra 3160

saletrosan26 2840

polifoska6 4750

kornkali 3290 

sól 4200 

polidap 4850

Na PK cena coś słaba

Nie wiesz jak mocznik i kizeryt? 

Opublikowano

Ja pindole, już izby wnioskują do ministra o dopłaty do nawozów dla tych którzy kupili od 1.lipca 2022r do 1.lutego 2023 🙆‍♂️😱😂 Nie, to jest chory kraj, do wszystkiego dopłaty, rekompensaty, czym to się różni od komuny?

• Like 14
  • Sad 1
Opublikowano
8 minut temu, krilan06 napisał:

Ja pindole, już izby wnioskują do ministra o dopłaty do nawozów dla tych którzy kupili od 1.lipca 2022r do 1.lutego 2023 🙆‍♂️😱😂 Nie, to jest chory kraj, do wszystkiego dopłaty, rekompensaty, czym to się różni od komuny?

Tylko ze z tego apelowania izb mało kiedy cokolwiek wychodzi

Opublikowano

Błąd był rok temu że dawali a teraz lud  się przyzwyczaił i skoro rok temu mogło być to w tym też. Prawda taka że skorzystałem  bo skoro dawali to też zgłosiłem. W tym jak przejdzie też złożę. Bo prawda taka że kupiłem w połowie stycznia. Tak ok 75%zapotrzebowania. 

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, krilan06 napisał:

Ja pindole, już izby wnioskują do ministra o dopłaty do nawozów dla tych którzy kupili od 1.lipca 2022r do 1.lutego 2023 🙆‍♂️😱😂 Nie, to jest chory kraj, do wszystkiego dopłaty, rekompensaty, czym to się różni od komuny

Podaj jakies info o tych izbach? Przecież jeśli chcą takie coś zrobić to powinni być wszyscy wyjebani z tych izb. Szerzą patologie komuniści zasrani

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, masa24 napisał:

Tylko ze z tego apelowania izb mało kiedy cokolwiek wychodzi

Ważna jest sama informacja. Tę poda się że chłop znowu ma roszczenia i pretensje że nawóz tanieje.

Miasto widelcami nas zadziobie.

Opublikowano
49 minut temu, QuQurydza napisał:

Saletra 33,5 2900 netto, Can 27 2500 netto. 

dużo osób teraz bierze , bo czekając jeszcze kilka tygodni można się przeliczyć 

Opublikowano
41 minut temu, krilan06 napisał:

O tym wcześniej napisałem to niektórzy mało co mnie zjeść nie chcą. Jak chcą dawać to wszystkim bez wyjątku czy ktoś kupił mocznik za 3 czy 5,5 tys. Tak jak bylo w tamtym roku. Jedni płacili po 2 , inni jak ja po 3,6 a jeszcze inni po 5 tys i wszyscy dostali jednakową pomoc także teraz jak chcą pomagać to niech ta datę rozszerzą do 1.06.2023 rok. Chociaż dla mnie to patologia i marnotrawienie naszych pieniędzy. Najpierw nam je zabiorą żeby potem tylko część oddać., bo z czegoś urzędników trzeba utrzymać którzy to będą rozpatrywać. O izbach chyba nie trzeba za dużo pisać. Każdy widzi jak jest. Jak są potrzebni to ani widu ani słychu. A jak wszystko jakoś się normuje to wtedy pokazują że oni jednak istnieją . 

Dziś oglądałem jak to niby państwo ma pomagać piekarniom i cukierniom oferując im tańszy gaz i energię. Chcą dopłacać do drogiego gazu i energii ileś set milinów. Tylko ja się pytam do czego chcą dopłacać jak gaz jest bardzo tani. Energię sami windują jak tylko mogą .

Krew człowieka zalewa jaka to jest patologia. Najpierw przyjeb.emy wam takie podatki że będzie ciężko  związać koniec z końcem a potem jak ściągniemy z was ile tylko mozemy i prawie doprowadzimy do bankructwa to wam pomożemy, poprzez zwrot małego ułamka tych pieniędzy które od was ściągnęliśmy. I tak jest że wszystkimi firmami. Np spółdzielnie mleczarskie. Też dowalili ile tylko mogli. Tylko tu wiedzą że spółdzielnie przerzucą koszta na rolników i spółdzielniom nie trzeba pomogac bo głupi rolnik i tak będzie robił dla zasady.

• Like 6
Opublikowano (edytowane)

Dawniej im człowiek był bardziej zaradny tym więcej miał, dziś trzeba być mało zaradnym by godnie żyć. 

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
48 minut temu, Mateusz1q napisał:

Podaj jakies info o tych izbach? Przecież jeśli chcą takie coś zrobić to powinni być wszyscy wyjebani z tych izb. Szerzą patologie komuniści zasrani

Na farmerze piszą o tym. Szmulewicz wiedzie prym, kojarzysz gościa?

Opublikowano
Tigon napisał:

Dawniej im człowiek był bardziej zaradny tym więcej miał, dziś trzeba być mało zaradnym by godnie żyć. 

otóż to im sie mniej ma mniej się zarabia tym wiecej dopłacają paranoja

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamKutno napisał:

Głupoty piszesz, jak sobie wyobrażasz intensywną uprawę rzepaku czy pszenicy bez azotu? Nie ma w ogóle o czym gadać, można zmniejszyć nawożenie, ale nie odpuścić, bo w jednym roku idziesz z torbami. Ci, którzy mają mniej ziemi muszą intensyfikować produkcję, by żyć, by utrzymać hodowlę z małego areału. Azot brałem w lipcu i sierpniu (3700-4200) , 5500 raczej bym nie dał, ale po co mądrujecie, że ktoś kupił. Ja też jestem wściekły, żal mi wszystkich, którzy kupili. Bo ciężko pracują, a zostali wydymani. Każdy słyszał, że może zabraknąć gazu itd. 

Głupoty to ty piszesz. Sory ale ja pracuje na gospodarstwie żeby zarobić na chleb i utrzymanie rodziny. A nie po to żeby kogoś dorabiać i moc się pochwalić przed sąsiadem  ile to ja pszenicy czy rzepaku zebrałem albo mleka nadoilem. Jakbym miał zboża to wolałbym zebrać mniej przy minimalnych kosztach niż dużo przy ogromnych. I końcowy rozrachunek by był ten sam albo więcej zostało by przy mniejszym zbiorze. Jak pisałem wcześniej W życiu bym nie kupił nawozu po takiej cenie przy słabej cenie za płody. Chcą doprowadzić rolnictwo do upadłości niech doprowadzają. Dopóki unia będzie dawać dopłaty to będę robił tak żeby jak najwięcej tych dopłat wyciągnąć bez roboty . Po co się zacharowywac żeby później być uzależnionym od tego czy za pszenicę mi zapłacą 800 zł czy 1800 zł, albo 1 zł za mleko a może 2 zł. Jedni narzekają na te ekoschematy a ja jestem zadowolony bo bez roboty wpadnie kilkadziesiąt tys więcej. Może niektórzy mają taką misje żeby nie wiem co to muszą zebrać więcej niż sąsiad. Mimo iż dołożą do interesu to musi być te 8-9 ton pszenicy. Sory ale ja nie z tych. Jak warunki gospodarcze sprzyjają to można się w to bawić ale nie w takich czasach jak są teraz lub były w tamtym roku. 

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano
10 minut temu, krilan06 napisał:

Nie żeby coś ale podobno nawet jeśli spełnisz te ekoschematy to dopłaty będą mniejsze niż teraz

Jest jakiś link do wiadomości?

Opublikowano

Ekoschematy na 1 i 2 klasie, człowieku, przecież niedługo dopłaty nie będą nic znaczyć, jak masz jakieś nieużytki, 5 klasę czy łąki, to możesz się bawić w uprawianie dopłat. 

• Thanks 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v