Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Damianek20 napisał:

Zboże w dół albo stagnacja nawóz do góry 😂 nie no tylko inwestować .

Dwie wioski dalej gość ogłosił gospodarstwo 45 h i takie średnie budynki 4.5 mln 

Jak się ma 4,5 miliona to się nie kupuje hektarów tylko inwestuje w coś innego,stabilnego.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Agrest napisał:

Macrospeed green ( odpowiednik kizerytu) 1550 brutto detal

U mnie  kizeryt ( orginał) 1580 brutto detal , ale to tylko spytałem o  cenę,  a przy kupnie bym te 20 zł na tonie wyrwał taniej , ale skoro @miwigos twierdzi że siarczany magnezu pójdą jeszcze z ceny w dół,  to trza jeszcze czekać . Najwyżej się go potem opier**li że się nie zna na takich rzeczach 

Edytowane przez mysza103
Opublikowano

I ja chyba poczekam albo całkiem zrezygnuję. Dolistnie w jęczmieniu i pszenżycie  podam kilka razy

Opublikowano
2 godziny temu, kamill9449 napisał:

Zamówiony mocznik po 1930 brutto z agroloku i sól potasowa 2100 brutto 

Przy jakiej ilości ? Mi przed świętami agrolok proponował coś koło 2350 za sól . Czyżby az tak potaniała 

Opublikowano
32 minuty temu, mysza103 napisał:

U mnie  kizeryt ( orginał) 1580 brutto detal , ale to tylko spytałem o  cenę,  a przy kupnie bym te 20 zł na tonie wyrwał taniej , ale skoro @miwigos twierdzi że siarczany magnezu pójdą jeszcze z ceny w dół,  to trza jeszcze czekać . Najwyżej się go potem opier**li że się nie zna na takich rzeczach 

siarczan magnezu do oprysku dla jasnoąści

Opublikowano (edytowane)

59 minut temu, Damianek20 napisał:

Dwie wioski dalej gość ogłosił gospodarstwo 45 h i takie średnie budynki 4.5 mln 

To na Gdeszynie?

Edytowane przez STIG13
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Damianek20 napisał:

E tam,a youtuberzy się chwalą,jak domy budują,kostke kładą i jeszcze mówią,że to bez kredytu.To co mają myśleć na to mieszczuchy

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Dzwonili do mnie tez ze azot do góry idzie i żeby zamawiać. Jeszcze nigdy nie dzwonili kurcze ze tanieje tylko zawsze ma iść w górę

Martwią się o ciebie żebyś nie przepłacił 🤣

Edytowane przez Alpacino
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, lukasz1995 napisał:

E tam,a youtuberzy się chwalą,jak domy budują,kostke kładą i jeszcze mówią,że to bez kredytu.To co mają myśleć na to mieszczuchy

No cóż mogę powiedzieć, nie wiem skąd mają kasę , nowy sprzęt dokupują ziemię budują mieszkania itp. wychodźi na to że nie potrafię gospodarzyć skoro mnie na to nie stać 🤷 

Dlatego pracuje na etacie jeszcze 😉

• Like 2
Opublikowano
Alpacino napisał:

1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Dzwonili do mnie tez ze azot do góry idzie i żeby zamawiać. Jeszcze nigdy nie dzwonili kurcze ze tanieje tylko zawsze ma iść w górę

Martwią się o ciebie żebyś nie przepłacił 🤣

Niestety musialem ich zmartwić ze azot juz mam zakupiony ale poprosiłem o telefon jakby azotowe miały tanieć.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Jak się ma 4,5 miliona to się nie kupuje hektarów tylko inwestuje w coś innego,stabilnego.

Nie ma niczego stabilniejszego niż ziemia. Masz ziemię - masz jakąś cząstkę tego świata.. U nas jeden biznesmen ( w drugiej dziesiątce najbogatszych Polaków) działający w branży górniczej, kupił już ok. 1000 ha. ziemii 😎

Opublikowano
6 minut temu, Damianek20 napisał:

No cóż mogę powiedzieć, nie wiem skąd mają kasę , nowy sprzęt dokupują ziemię budują mieszkania itp. wychodźi na to że nie potrafię gospodarzyć skoro mnie na to nie stać 🤷 

Dlatego pracuje na etacie jeszcze 😉

A ile masz ha?

Opublikowano

Mam możliwość kupić mocznik import po 2000  bez inhibitora lub 2400 polski z inhibitorem. 

Co byście brali?

Tak z ciekawości jak by ktoś chciał kontrolować jaki mocznik był używany to żądają faktur?  Czy jakieś inne dokumenty? 

Opublikowano
11 minut temu, boogie7 napisał:

Nie ma niczego stabilniejszego niż ziemia. Masz ziemię - masz jakąś cząstkę tego świata.. U nas jeden biznesmen ( w drugiej dziesiątce najbogatszych Polaków) działający w branży górniczej, kupił już ok. 1000 ha. ziemii 😎

Ale dorabiał się na czymś innym. Mylisz pojęcia. To jest lokata kapitału. Mam znajomego lekarza, co ma kilkaset hektarów pola i nawet nie wie gdzie go ma za bardzo. Kupuje bo jak mi powiedział nie ma co z pieniędzmi robić. Problem jest tego typu że z budynkami jako tako do prowadzenia działalności chętnych nie będzie. Na pewno nie za tą cenę. Za 4,5 miliona to się kupuje 10 kawalerek albo jeden porządny lokal z którego masz czystą  kase co miesiąc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v