Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, mysza103 napisał:

O co chodzi że na 3 tony?

Że za 3 tony, to sobie można gotówką zapłacić, przy 20 albo więcej, nikt nie będzie bawił się z gotówką. A poza tym, jak ktoś na Vat'cie, to jest nawet zakaz płatności gotówkowych powyżej pwenej kwoty.

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
4 godziny temu, HF86 napisał:

21 wiek, a dalej gotówka jest najlepszym środkiem płatniczym. nie ważne co, zazwyczaj jest gotówka przy towarze i w tedy można negocjacje prowadzić. 

Vatu nie odliczysz przy gotówce powyżej 15 tys 

Opublikowano
53 minuty temu, jacor73 napisał:

Że za 3 tony, to sobie można gotówką zapłacić, przy 20 albo więcej, nikt nie będzie bawił się z gotówką. A poza tym, jak ktoś na Vat'cie, to jest nawet zakaz płatności gotówkowych powyżej pwenej kwoty.

Jak się bierze za 20 tys , to się rozbija na 2 FV i też gotówką można zapłacić 

Opublikowano
1 godzinę temu, GABBER85 napisał:

nawet jakby był droższy z importu  to  wole import, yebać polski azot

Nawóz to nawóz, bierze się tam gdzie jest lepsza oferta. Zaraz prezesów powymieniają, jedni już się nachapali a teraz inni będą przy korycie i życie toczy się dalej.

To samo ze składami, na jednym pracuje kuzyn, na drugim znam dobrze właściciela, ale koniec z sentymentami. W tym roku obdzwoniłem wszystko w rozsądnej okolicy, tam gdzie lepsza oferta tam kupiłem.

Opublikowano
19 minut temu, oregano napisał:

Nawóz to nawóz, bierze się tam gdzie jest lepsza oferta. Zaraz prezesów powymieniają, jedni już się nachapali a teraz inni będą przy korycie i życie toczy się dalej.

To samo ze składami, na jednym pracuje kuzyn, na drugim znam dobrze właściciela, ale koniec z sentymentami. W tym roku obdzwoniłem wszystko w rozsądnej okolicy, tam gdzie lepsza oferta tam kupiłem.

Ty to jednak rekin biznesu jesteś 

Opublikowano
5 minut temu, rafal3939 napisał:

OSTATNIO JAK SPRAWDZAŁEM TO  w okolicy zamościa ceny takie były

saletrosan 1790-1830 (bigbag- worek)

saletra 1975-2020

saletrzak 1660-1690

mocznik 3250-3290

rsm 1570

ceny brutto

mocznik to chyba w promocji ;d 

51 minut temu, Raptus902 napisał:

Kupować i siać.

Sieje import mocznik już dobrych parę lat i jestem zadowolony. Różne firmy już były, piast/agrii/genezis/last sezon jakiś no name ale gruba granula coś jak poli i działa bo qq/rzepak czarne były. 

Opublikowano
1 godzinę temu, magnum123 napisał:

Ceny póki co odstraszaja

mocznik 2300

saletrosan 1960

saletra kedzierzyn 2230

salmag 1980

polifoska 6 3350

polidap 4800

u mnie podobnie, biorę praktycznie wszystko co potrzebuje oprócz polidapu pod kukurydzę, myślę nad polifoską w zastępstwo , na wiosnę taniej może nie być a wolę spać spokojnie

Opublikowano
10 godzin temu, miwigos napisał:

U was wszystkie firmy sie ogłaszają na OLX , u nas niema takiej mody

To 100km ode mnie.

Rzuciło mi się w oczy, jeśli ogłoszenie dotyczy faktycznie Map z Phosagro to na dziś bardzo dobra cena względem NPK .

Może ktoś skorzysta.

Opublikowano
11 godzin temu, Bartek933 napisał:

Kupuję ktoś z Was kompost z zakładów MZO? 

U nas to już mało opłacalne bo idzie przez pośrednika. Aby kupić coś z oczyszczalni trzeba stanąć do przetargu i to nie po 100 czy 200 ton tylko w tysiącach. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v