Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Rufi88To u Ciebie sytuacja odwrotna worki ładne ale towar ujowo wygląda jakiś rudy (nie jasny szary czy czerwonawy), tym samym nie rozwiałeś wątpliwości do jakości. Cena przystępna w porównaniu do 6 czy 8 powyżej 3500.

Edytowane przez Norman
Opublikowano
2 godziny temu, tommy66692 napisał:

Kurde to strasznie daleki wyjazd powiat dalej no no niektórzy na tym forum poza obręb obory to już za daleko 😅

takie rzeczy powinno iść załatwiać wewnątrz własnej gminy/powiatu, zwłaszcza kiedy jest jeden dostawca na cały region

Opublikowano
5 godzin temu, Norman napisał:

@Rufi88To u Ciebie sytuacja odwrotna worki ładne ale towar ujowo wygląda jakiś rudy (nie jasny szary czy czerwonawy), tym samym nie rozwiałeś wątpliwości do jakości. Cena przystępna w porównaniu do 6 czy 8 powyżej 3500.

Taką rudą polifoske już kilkukrotnie siałem. 

Opublikowano
3 minuty temu, mlodyhef napisał:

Północne mazowsze ceny saletry wahają się w okolicy 1700-1800 brutto. Zastanawiam się, czy warto jeszcze czekać z kupnem na nastepny sezon czy kupic np teraz połowę. 

Serio szukasz porady na forum kiedy kupić? 

Ja czekam do lipca/sierpnia bo myślę, że jeszcze stanieje. 

Opublikowano (edytowane)

W tygodniku poradniku rolniczym piszą że wydłużają termin zakupu nawozów na dopłaty do 15 maj. Składanie wniosków do końca lipca.

Przy takiej ilości dopłat kusi żeby biec po nawozy bo może być drożej 😅

Edytowane przez Pitraszek
Opublikowano
9 godzin temu, migacz napisał:

Ja tam od 2009 jestem właścicielem i jeszcze mam prąd na ojca. Jakoś nie chciało mi się za to zabierać ale muszę w końcu to zrobić bo ojca już pięć lat jak nie ma na tym świecie. Ale do niczego mi to nigdy potrzebne nie było. A po tych durnowatych urzędach energetykach nie chce mi się chodzić.

to nie Płac ile się da. Kiedyś miałem telefon na Babkę. Babka zmarła nie płaciłem kilka miechów. Jak przyszły ponaglenia zaniosłem akt zgonu i umorzone.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Zodiax napisał:

Mocznik w Niemczech 1300zl nie kupujcie polskich nawozów niech zbankrutują 

Podaj źródło tych danych ?

Z tego co wiem to 1EUR=4,45 zl

mocznik  460 EUR = 2050 zł

KAS 260 EUR = 1150 zl

Korn kali 320 Eur = 1425 zł

DAP 720 EUR = 3200 zl

Z tego widać że u nas mocznik powinien spaść 500-600 zł reszta jest podobnie, 

Ps może to cena za mocznik bez inhibitora to u nas niby to samo

Edytowane przez theta
Opublikowano
1 godzinę temu, Zodiax napisał:

Mocznik w Niemczech 1300zl nie kupujcie polskich nawozów niech zbankrutują 

tak nie można muszą mi wpierw wypłacić sporą sumkę dopłat do nawozów i zbóż a później niech ich uj strzeli -tak że proszę coś wpłacić do budżetu abym mógł wykorzystać 

Opublikowano
37 minut temu, Troker1979 napisał:

to nie Płac ile się da. Kiedyś miałem telefon na Babkę. Babka zmarła nie płaciłem kilka miechów. Jak przyszły ponaglenia zaniosłem akt zgonu i umorzone.

Też mam prąd na dziadka; Z parę lat temu było nie opłacone trochę to przyjechali i odcięli także nie wiem jak ci się to udało

Opublikowano
9 godzin temu, Badwolf napisał:

Stosował ktoś holist pk?  Jak z rozpuszczalnością i jakie opinie?

Bardzo fajny nawóz o ile wysiejesz ze sporym wyprzedzeniem , nie nadaje się pogłównie . W zbożach efekt moim zdaniem lepszy od polifoski 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v