Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
DoggyDogg napisał:

Dnia 13.12.2023 o 16:33, Fugeo napisał:

Dziś saletrosan kupiony po 1720 brutto.

Trochę drogo, Yara Sulfan/Nitromag obecnie 1.520/1.500 netto

U mnie w okolicy nie ma yary dostępnej. W tej cenie wziąłem też litewski saletrosan 30-15. W przeliczeniu na składnik wychodzi lepiej niż yara

Opublikowano
11 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Oferta od TD agro 280zł za 5l tebu, i 459 za 5l azoksy.

Znajomy z branży dzwonił wczoraj i mówił że po nowym roku chemia ma jeszcze tanieć.

GA zwiększa produkcję, i też jest przesłanka że może tanieć nawóz. 

Tych azoksystrobin to już powoli więcej na rynku niż tebu 🤔  Jaką azoksy brałeś ?

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Na wiosne chemia bedzie tańsza , nie kupujcie

Pisałem o tym wczoraj albo przedwczoraj. Widocznie ludzie nie czytają, albo mają za dużo kasy, a moze zaraz bedą pryskać  bo ciepło idzie 🤔

• Thanks 1
Opublikowano

Z ropy przecież tych oprysków nie robią , więc wpływ cen ropy jest znikomy , choć z drugiej strony do wiosny to i ropa może być na tym samym poziomie , a może być i dużo droższa .

Opublikowano
2 godziny temu, Alpacino napisał:

Dużo osób pisze że będzie taniej ale nikt  czym to będzie spowodowane ? 😁 

Gaz na giełdzie idzie w dół, więc w takim momencie nawozów się nie kupuje, bo prawdopodobnie azot będzie tańszy.

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Taa. 😁 Zapomniałeś już zeszłoroczne zamieszanie? Gaz mocno w dół, nawozy nie. Produkowali na drogim gazie, a jak staniał to wstrzymali produkcję. 

Teraz zwiększyli produkcję więc nawozów nie zabraknie na tanim gazie produkują to będą promocje 😁  

Opublikowano

Ten rok jest już nieco inny. Choć pewnie będą próbowali jak najdłużej utrzymać cenę, ale jeśli cena gazu będzie taka jak teraz lub niższa, to import wymusi spadki również i u polskich producentów. Pytanie kiedy... Marzec, kwiecień? W każdym razie w tym roku nie warto się spieszyć.

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Alpacino napisał:

Jeżeli już to taniejącym gazem, ale z drugiej strony koszt pracownika na minimalnej to od stycznia 5100zł, i od lipca 2024 tez do góry, nie trzeba nikomu mówić przez ile łap przechodzi jedna bańka z opryskiem czy worek nawozu, począwszy od zaprojektowania wzoru etykiety i samego opakowania, poprzez sprzdawców, handlowców, kierowców..

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, toooomaszewski napisał:

Jeżeli już to taniejącym gazem, ale z drugiej strony koszt pracownika na minimalnej to od stycznia 5100zł, i od lipca 2024 tez do góry, nie trzeba nikomu mówić przez ile łap przechodzi jedna bańka z opryskiem czy worek nawozu, począwszy od zaprojektowania wzoru etykiety i samego opakowania, poprzez sprzdawców, handlowców, kierowców..

To niech sobie przechodzi przez kogo chce. A jak ceny produktów rolnych dalej będą tanieć to powiedz mi kto to kupi wszystko? 

Gospodarka siada, i popyta maleje z braku pieniędzy.

Opublikowano (edytowane)

Kupią jak zawsze tylko czas na zmiany, zamiast kupować ma 50 tyś rolników ,to będzie 1000 rolników aktywnych .

Nawozy  będą tańsze dla nich .

CZAS ZMIAN .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

To niech sobie przechodzi przez kogo chce. A jak ceny produktów rolnych dalej będą tanieć to powiedz mi kto to kupi wszystko? 

Gospodarka siada, i popyta maleje z braku pieniędzy.

Co siada? 4 klasa po 120tys kupują 

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Travolta napisał:

Ten rok jest już nieco inny. Choć pewnie będą próbowali jak najdłużej utrzymać cenę, ale jeśli cena gazu będzie taka jak teraz lub niższa, to import wymusi spadki również i u polskich producentów. Pytanie kiedy... Marzec, kwiecień? W każdym razie w tym roku nie warto się spieszyć.

U mnie na razie tylko polidap zbliża się do ceny po której kupiłem w październiku. 

Jak potanieją poniżej tego co kupiłem to będę szczęśliwy i dokupie, posypie więcej PK 

Opublikowano
Alpacino napisał:

1 godzinę temu, miwigos napisał:

Na wiosne chemia bedzie tańsza , nie kupujcie

Chiny bardzo obniżyły hurtowa cene SOR a to jest najwiekszy producent, wszystkie bayery basfy czy invigo kupuja od PRC

Opublikowano

A ja tam czekam z zakupami. Dużo będzie zależało od strategii wnuczka tow. Gomułki do spółek skarbu Państwa. A to istotne. Ciekawe ile kosztował np. On jakby Orlen sprywatyzowali?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v