Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, toooomaszewski napisał:

- jestem kierowcą, podciągam po kilogramie z każdego bagsa i do wiosny jakoś uzbieram

Do mnie nie przyjeżdżaj bo przechodzą przez wage 😅

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Tomek90 napisał:

Taki wypiekany za blachy w piecu kaflowym, taki co poleży tydzień czasu i można go jeść mimo to, taki co babki kiedyś wypiekały, kto jadł ten wie. 

Sam to mogę słoniny, cebuli, ogórka do tego ukrócić i nalać 50.

Takich u mnie nie spotkałem, a zjadłbym. Przypomniał bym smak z dzieciństwa jak mama robiła. I 25zł to nie jest dużo za taki chleb. Jakiej wagi bochenek?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

To długo sami piekliście , u nas  w 1967 już się nie piekło

Opublikowano

Lata 90 gdzieś już powoli zanikało pieczenie. Ale nie zapomnę do śmierci, świerzy chlebek ten zapach i mleko, na koniec pieczenia do pieca szły jeszcze bezy na deser, chyba z cukru i smietany bitej.

• Like 1
Opublikowano

Nie będzie taniej na pewno, po nowym roku jak prąd walnie do gory to.zobaczycie a teraz co to za spadki 30 zł na tonie śmiech na sali ja już kupiłem 1800 zł za saletrę i mam z głowy 

Opublikowano

U mnie chleb regularnie pieczony w piecu przez babcię to lata 90te. Do tego masło swojego wyrobu. Wtedy człowiek marzył o nutelli, a teraz ze smakiem zjadłbym pajdę takiego swojskiego chleba z masłem i solą. 

• Like 2
Opublikowano
48 minut temu, mich18 napisał:

Nie będzie taniej na pewno, po nowym roku jak prąd walnie do gory to.zobaczycie a teraz co to za spadki 30 zł na tonie śmiech na sali ja już kupiłem 1800 zł za saletrę i mam z głowy 

Logicznie myslac  prad jest w wiekszosci wytwarzany z mialu wegloweg xxyli wegla, a ten znacznie potanial I jest ho sporo na rynku. 

Certyfikaty za emisje co2 rowniez  sporo tansze,  dla przemyslu prad  nie byl dotowany  ,czyli powinien byc tanszy.  

Opublikowano
10 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Prawda jest taka, że ci co nie kupili liczą że na wiosne będzie taniej, a ci co kupili że drożej.

Będzie taniej 👍

Prawda jest taka że szanujmy jeden drugiego to będzie w tym kraju duuużo lepiej. Ja kupiłem mocznik za 2500 , wy kupcie nawet za 1300. Dopóki za moje nie kupują to nie mój problem🖐️

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Prawda jest taka, że ci co nie kupili liczą że na wiosne będzie taniej, a ci co kupili że drożej.

Będzie taniej 👍

W ubieglym roku tez mial vat wrocic na nawozy.   ..... I kupilem koncem grudnia  saletra po 3695 zloty I saletrosan po 3595 zloty za tone  a z vatem na przelomie lutego I marca  mozna bylo kupić  po 2500-2800 zloty tone.

Zycze  Aby wszyscy zarobili wystarczajaco, Ci co drogo kupili I dragons sprzedali. 

Nie wiadomo kiedy wlasciwie jest drogo albo tanio juz 

Opublikowano
45 minut temu, Peron napisał:

U mnie chleb regularnie pieczony w piecu przez babcię to lata 90te. Do tego masło swojego wyrobu. Wtedy człowiek marzył o nutelli, a teraz ze smakiem zjadłbym pajdę takiego swojskiego chleba z masłem i solą. 

a co za problem teraz kupić mąkę i upiec sobie swojski chleb w domu  ?

Opublikowano
7 minut temu, jan88 napisał:

a co za problem teraz kupić mąkę i upiec sobie swojski chleb w domu  ?

Oprócz tego, że nie ma już Babci i pieca, to żaden problem. 

• Sad 1
Opublikowano
29 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Będzie taniej 👍

Niech będzie. Pierwszy raz w historii nie mam prawie żadnych nawozów o tej porze roku.

• Confused 1
Opublikowano
40 minut temu, slavik80 napisał:

Logicznie myslac  prad jest w wiekszosci wytwarzany z mialu wegloweg xxyli wegla, a ten znacznie potanial I jest ho sporo na rynku. 

Certyfikaty za emisje co2 rowniez  sporo tansze,  dla przemyslu prad  nie byl dotowany  ,czyli powinien byc tanszy.  

No żeby te Twoje słowa się sprawdziły ale ja tak myślę że tak nie będzie, dobrze to już było i nie ma co.liczyc na saletrę jak.kiedys po 900 zł 

A ceny płodów mamy takie jak płaciliśmy za saletrę po 900 zł w sierpniu jak się kupowało a o npk to.juz wgl.nie wspomnę i gdzie tu będzie dobrze kiedy, te ceny co teraz są to wgl.niecsa adekwatne do tych cen  co sprzedajemy płody i z czego się tu cieszyć że spadnie cena na wiosnę może o.200 zł oczywiście jak spadnie co w to nie wierzę 

• Haha 1
Opublikowano

Zobaczcie co się dzieje z cenami np ekogroszku , płody rolne tak samo  wraca wszystko pomału do cen przed covidowych szkoda że płody rolne najpierw, dlatego stają na głowie żeby wydusić co się da taki środek jak kier od grzyba potrafił kosztować ok 900 pln teraz 640 pln... Kilka lat takich i leżymy i kwiczymy,  jak kiedyś nikt pola by nie chciał bo to" kula" u nogi ... Wschód może nam to zgotować popatrzcie jak branża transportowa kuleje... było 150 tyś przejazdów z ukry a teraz milion przez rok masakra. Rsm  32 po 1310 kupiony w lipcu źle dobrze dać coś trzeba polifoski ani grama po raz pierwszy od nie pamiętam kiedy...To co zostaje to social bo na pewno nie na inwestycje...

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano

Kiedyś natknąłem się na taką teorię, że kłopoty branży transportowej wróżą wielkie załamanie gospodarcze. Kiedy załamanie się zacznie? A no wtedy, kiedy branża transportowa zacznie się odbijać od dna i będą rosły zyski.

Nie tylko w Europie transport się załamuje, W USA też mają problemy. Największe firmy przewożące kontenery drogą morską ogłosiły zwolnienia. Tak że możę być wielki krach.

Za pół roku się okaże. 

Opublikowano

Tylko trzeba zauwazyc, ze transport kontenera z EUROPE do China 🇨🇳 to bylo ok 2500$ po blokadzie  Kanału Suskiego wzroslo do ok 10 000$

Tak wiec  ma z czego spadac. 

Kazda banka kiedys peknie, pytanie kiedy?

Opublikowano
10 godzin temu, MarekUA napisał:

Zobaczcie co się dzieje z cenami np ekogroszku , płody rolne tak samo  wraca wszystko pomału do cen przed covidowych szkoda że płody rolne najpierw, dlatego stają na głowie żeby wydusić co się da taki środek jak kier od grzyba potrafił kosztować ok 900 pln teraz 640 pln... Kilka lat takich i leżymy i kwiczymy,  jak kiedyś nikt pola by nie chciał bo to" kula" u nogi ... Wschód może nam to zgotować popatrzcie jak branża transportowa kuleje... było 150 tyś przejazdów z ukry a teraz milion przez rok masakra. Rsm  32 po 1310 kupiony w lipcu źle dobrze dać coś trzeba polifoski ani grama po raz pierwszy od nie pamiętam kiedy...To co zostaje to social bo na pewno nie na inwestycje...

gdzie masz kier po 640 ? uważasz że środki na wiosne będą tańsze ? 

Opublikowano

U dystrybutora Chemirolu z siennicy różanej jakaś promocja na śor praktycznie ceny 30% w dół.  A co uważasz że przy obecnych cenach ludzi jak nie stać na nawożenie to będzie stać na ochronę ? ; gdzie wiadomo te ceny również są naciągane z powodu wyższych cen na płody rolne.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v