Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, krzychu121 napisał:

Co wskazuje na to że będą taniec?

Zmiana rzadu i koniec z rozdawnictwem. Umacnianie się złotego które spowoduje różne promocje, propozycja zamrożenia energii i dążenie do zakończenia wojny w Ukrainie

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
19 minut temu, krzychu121 napisał:

Co wskazuje na to że będą taniec?

Narazie to płody rolne  tanieją.  Po nowym roku jak prąd zdrożeje firmom to nie wiem czy coś stanieje. Z kim by nie rozmawiał to każdy producent ma podnosić ceny bo koszty wzrastaja😬 Wczoraj znajomy mówił ze maszyny rolnicze do 20% wzrost cen🤦‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, Jurniczek napisał:

Zmiana rzadu i koniec z rozdawnictwem. Umacnianie się złotego które spowoduje różne promocje, propozycja zamrożenia energii i dążenie do zakończenia wojny w Ukrainie

Kto niby dąży do zakończenia wojny ? Wojna będzie trwać jak najdłużej. 

Co do cen 

Rsm 32 1780 netto

Opublikowano
10 minut temu, GRZES1545 napisał:

Narazie to płody rolne  tanieją.  Po nowym roku jak prąd zdrożeje firmom to nie wiem czy coś stanieje. Z kim by nie rozmawiał to każdy producent ma podnosić ceny bo koszty wzrastaja😬 Wczoraj znajomy mówił ze maszyny rolnicze do 20% wzrost cen🤦‍♂️

A ja słyszałem że 20 % w dół bo nikt nie kupuje 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Kto niby dąży do zakończenia wojny ? Wojna będzie trwać jak najdłużej. 

Co do cen 

Rsm 32 1780 netto

USA a że cena teraz taka to dla mnie normalka bo idzie zima i jest większe zapotrzebowanie na gaz

Opublikowano

Też tak myślałem,  ponoć sprzedaż mizerna. Możliwe że celowa Gatka aby jeszcze sprzedać coś z placu w dobrych cenach.

2 minuty temu, tommy66692 napisał:

A ja słyszałem że 20 % w dół bo nikt nie kupuje 

Opublikowano
9 godzin temu, boogie7 napisał:

Raczej będzie rozwijał dotychczasową działalność, czyli stadninę, ośrodek jeździecki, park wypoczynkowy, mini zoo, sale zabaw dla dzieci, restauracje... Ziemię uprawia dla hobby. Jeszcze ojciec wydzierżawił na początku lat 90 tych pgr, którego był dyrektorem, a następnie sukcesywnie wykupywał. Po jego śmierci, młody  przejął stery i robi pieniądz.

Na Śląsku, a za ile to poszło, to nie mam pojęcia 😐

Butor  ?

Opublikowano

panowie a jak RSM32 przetrzyma zimę pytam poważnie bo stosuję go 2 raz w zeszłym sezonie kupiłem koniec lutego to za kilka dni był rozlany , ostatnio miałem dobrą oferte to wziąłem jest w mauzeraćh w garażu moje pytanie czy będzie się krystalizował jeżeli tak to trzeba mieszać czy czekać do wiosny i przed rozlaniem mieszać ma ktoś doświadczenie ? 

Opublikowano

Firma zawsze swoje zarobi i niech mi tu nikt nie gada, bo podniesie swoją stawkę i zawsze wyjdą na swoim, już oni z kieszeni swoich nie dokładają do interesu. Tak samo z nawozami czy chemią, im nie zależy czy będzie po 1500 czy po 2500 bo te przykładowe 200 zł z tony zawsze weźmie 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, grys napisał:

panowie a jak RSM32 przetrzyma zimę pytam poważnie bo stosuję go 2 raz w zeszłym sezonie kupiłem koniec lutego to za kilka dni był rozlany , ostatnio miałem dobrą oferte to wziąłem jest w mauzeraćh w garażu moje pytanie czy będzie się krystalizował jeżeli tak to trzeba mieszać czy czekać do wiosny i przed rozlaniem mieszać ma ktoś doświadczenie ? 

Przy 0⁰ krystalizuje.

Mieszania raczej nie unikniesz.

Jeśli mauzer podnosisz wózkiem i lejesz z góry to zaworu nie odkręcisz.

Raczej bez szans żeby na pierwszą dawkę sam się rozpuścił na terenie większości kraju.

Ale dość szybko da się rozmieszać. Możesz dorobić końcówkę do mieszadła.

Najlepiej to zassać część od góry a później jaką pompkę żeby wir robiła

Opublikowano
6 minut temu, grys napisał:

RSM 32 JUPIONY NA ZIMĘ ZAWSZE SIĘ KRYSTALIZUJE. Ja nie mieszam go tylko zastawiam skrystalizowany i zalewam wodą do pełna mauzera i jak się rozpuści to idzie w opryskiwacz na opryskanie chwastów w jarych

Opublikowano
13 minut temu, grys napisał:

Mi minionej zimy przestał w garażu i nic się z nim nie działo taka była zima, musi być kilka dni mrozu ciągłego żeby Ci 1000l schłodziło. Niczym się nie martw.

Opublikowano

ja do nalewania mam taką pompę z allegro 10 min. i mauzel przelany bo jak zasysałem opryskiwaczem to czas podobny ale traktor musiał żegotać to myslałem zeby zdjąć wąż z pompy wpuścić ja na dno i właczyć i będzie zasysać z dna i wyżucać do góry 

Opublikowano
2 minuty temu, robi57362 napisał:

dolej wody żeby zrobić 28 i masz spokój

z czystej ciekawości ile trzeba dolać wody na 900l bo tak sobie ponalewałem żeby mieć miejsce na ewentualna wodę 

Opublikowano
11 minut temu, grys napisał:

z czystej ciekawości ile trzeba dolać wody na 900l bo tak sobie ponalewałem żeby mieć miejsce na ewentualna wodę 

Znajdziesz tabele rozcieńczania w necie.

Opublikowano
24 minuty temu, grys napisał:

najpierw leje się wode dopiero rsm bo w drugą strone ci sie nie rozmiesza i bedziesz miał oddzielone warstwy, no chyba że po dolaniu jakieś mieszadło i to dość długo.

Opublikowano
43 minuty temu, rocco0987 napisał:

najpierw leje się wode dopiero rsm bo w drugą strone ci sie nie rozmiesza i bedziesz miał oddzielone warstwy, no chyba że po dolaniu jakieś mieszadło i to dość długo.

"Pamiętaj chemiku młody, zawsze wlewaj kwas do wody" jakoś chyba tak to w podstawówce było...

Opublikowano
Dnia 20.11.2023 o 07:33, Sumik napisał:

Nie będzie na wsi dobrze jak 2 koła akceptujecie za saletrę przy pszenicy po 800 i rapsie 1700

oczywiście, czyli ty nie akceptujesz. w takim razie strajkujesz na ulicy czy nie kupujesz nawozu wcale? bo przecież jakoś trzeba pokazać że jest to nie akceptowalne, prawda? :]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v