Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, ravoj napisał:

Dziś oglądałem wiadomości, teleexpres, i panoramę. Już czegoś można się dowiedzieć. Już nie ma szczujni i prania mózgu. Też się wyleczysz. A co do tego rudego i reszty, to ja wiem kim są i daruj sobie.  

Jak nie ma szczujni. Nie oglądałeś TVN u? Prezydent jest bee i taki zły bo nie wybiera Tuska żeby formował rząd. A przecież już dawno powinien go wybrać bo tak uważa TVN i opozycja. Szczujnia jest nadal. Widocznie mało o nich wiesz 

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Prywatyzacja o to to. Czas pokazał, ze najbardziej dymały ludzi firmy gdzie państwo ma decydujący głos. Takie firmy prywatne jak CIECH np sprzedające miedzy innymi środki ochrony roślin nie dymały tak ludzi a zachowywały się jak rynek. A jeśli już mówimy o prywatyzacji to za ile tam pis sprzedał ten Lotos za grosze. Pół roczny zysk czy kwartalny? Nawet udziały w PCK sprzedali choć lotniska nie ma. Już zapomniałeś

TYLKO PRYWATYZACJA

Napisałeś wyraźnie jak zostanie premierem. Został nim? A czy trzeba i co trzeba zrobić czas pokaże. Masz racje nie tłumacz prostych rzeczy bo ich nie rozumiesz. UE już powiedziała Tuskowi, ze kasy na ładne oczy mu nie da. Trzeba tylko te proste rzeczy rozumieć. A jak nie to do książek i do nauki.

Dokładnie jak wyżej kolega napisał. Wielu z Was lubi fałsz i obłudę, to ciężko będzie się Wam otrząsnąć

Wy nawet nie widzicie jak jesteście zmanipulowani. To nie wasza wina. Do książek i do nauki, to jedyne wyjście. 

Azoty ze stratą, kurde, to jest info. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Nie ważna jest wojna na UA w sensie kto i kiedy ją planował. Chodzi o to, ze dużo kosztuje a te pieniądze Putin mógł by wydać na kupno np BP czy Texaco. A przecież we władzach tych firm nie ma amerykańskich czy brytyjskich polityków. A jednak nie kupuje. Przepisy też są jak najbardziej ale polityków tam nie ma i rządy tam nie rządzą. Dlatego twierdzenie, że państwo nas przed czymś chroni w tym przypadku jest bzdurą.  Bez polityków i decyzji rządów obywatele tych państw jeśli chodzi o paliwo w tym przypadku są może jeszcze bardziej bezpieczni niż my. Da się bez polityków bez rządów i z własnością prywatną.

U nas z tymi państwowymi firmami to taka sam obłuda z tym bezpieczeństwem jak z finansowaniem partii politycznych. Musimy finansować by politycy nie brali skądś indziej a oni i tak biorą np ze spółek jak pokazał pis.

Pracuje w firmie która kupiła inną firmę…. 2 lata trwa już proces ,,przejęcia” w unii a to firma gdzie  bp czy texaco to i na Galaktyka, nie jest łatwo 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Masz na myśli czasy gdy pis był w opozycji a rządziło po i pis donosił w Brukseli na Polskę? Trzy sprawy sfałszowane wybory aresztowanie internauty i Smoleńsk to obiekty donosów na Polskę do UE składanych przez pis.

Nie przetłumaczysz. Dziś koledze godzinę tłumaczyłem i dopiero coś zaczął łączyć fakty i chwilę się zawahał, że jednak przejęcie władzy sądowniczej to to samo co Białoruś, że jemu będzie dobrze się żyło bo partyjny. A niepartyjny, jak będzie żył ?

Opublikowano

Chłopie manipulacja to jest cały czas od okrągłego stołu. A to co było wcześniej to już nie wspomniam. Czy rządził PiS czy PO i reszta to będzie tylko zakłamanie i fałsz. Cześć ludzi się obudziła i to widzi,a tacy jak ty myślą, że tylko PiS kłamie i manipuluje, a reszta jest nieskazitelnie uczciwa 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Łukaszek napisał:

Wspólny wróg jednoczy

To nie wróg, to pogubieni ludzie ale sprytni i cyniczni. Przez takich wybuchają wojny domowe. 

Od nowego roku prąd dwa razy w górę, to jest ważne bo lepszy i gorszy sort dostanie po d*pie a nawozy znowu w górę. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, przemek28_28 napisał:

Pracuje w firmie która kupiła inną firmę…. 2 lata trwa już proces ,,przejęcia” w unii a to firma gdzie  bp czy texaco to i na Galaktyka, nie jest łatwo 

NO tak a Orlen przyjdzie Putin i kupi i zakręci Polakom paliwo i nie będzie. Tak się ludzi u nas straszy. Musi być państwowe tj a państwo musi tym rządzić i robić ludzi w wała i ludzie się cieszyć mają, że państwo ich dyma bo Putin to by zakręcił i całkiem by nie było. Partie musza dostawać z państwowej kasy subwencje bo jak nie dostaną to będą brali sobie skądś indziej. I co dostają z państwa i co nie biorą skądś indziej? Np z państwowych spółek?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Na Facebooku jak widzisz gównoburzę to możesz poprostu ominąć dalszą konserwację i czytać odrazu obok niżej kolejny komentarz , na af trzeba przewijać i przewijać. Panie twórco af , Skowroński czy jak mu tam chyba żeś się Pan wypalił zawodowo i zamiast zrobić porządek to wolisz kasować za coraz to więcej reklam . Nie widzicie, że forum upada ? FB przejmuje inicjatywę. Zaraz ktoś zarzuci po co wchodzisz na af ? To już odpowiadam z sentymentu i coraz rzadziej 

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, ravoj napisał:

Nie przetłumaczysz. Dziś koledze godzinę tłumaczyłem i dopiero coś zaczął łączyć fakty i chwilę się zawahał, że jednak przejęcie władzy sądowniczej to to samo co Białoruś, że jemu będzie dobrze się żyło bo partyjny. A niepartyjny, jak będzie żył ?

Masz na myśli te "niezależne sądy" na spotkaniach z PO?  

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano
8 godzin temu, ravoj napisał:

Dziecko co ty wiesz o komunie.Pewnie twoj tatuś się budował w tym czasie,mój siedział bo gorszy sort bał się Rosji i zamykał niegrzecznych. Dziś ci sędziowie jeszcze orzekają. Nieraz po głowie chodziło mi po mordzie im dać. Ale przecież mamy Unię europejską,prawo europejskie. Może jeszcze sprawiedliwość ich dosięgnie. Przyjdzie teraz komuch do władzy to i emerytury im podniesie.Szkoda gadać. Połowa tu to dzieci resortowe. Inne myślenie mają. 

• Like 2
Opublikowano
15 godzin temu, ravoj napisał:

Chociaż raz się z Tobą zgodzę. 

Nic się nie zmieni, tylko będzie bardziej spokojnie i bez takich świń i psycholi. Prawo będzie respektowane, bo teraz partyjka nie pomoże.  Przy stole może żreć się nie bedziemy. Będzie się spokojnie żyło, kto ma kraść będzie kradł, kto do kościoła ten do kościoła, pijak będzie pijakiem a rolnik rolnikiem. Kaczyński, Pawłowska, Ziobro, Piotrowicz, Suski, Macierewicz, Terlecki to ludzie z zaburzeniami, bici przez rodziców w dzicinstwie i napiętnowani przez kolegów w szkole. Teraz się mszczą wyzywając każdego innego od gorszych sportów, wierzą w jakieś zabobony i swoją nieomylność, że niby ich bóg wybrał... Im władzy nie można dawać. Śmieją się z Was w oczy, ja mogę wymieniać ich idiotyzmy godzinę, kłamstwa i wpadki, wręcz głupoty, oszustwa jak z kampanią o żarówce i rachunkach za prąd.    Ani Tusk ani Kosiniak z Szymkiem nic nie naprawią, ale nic nie zepsują bardziej, bo to cieniasy, kto ich znowu wybrał nie wiem, na pewno nie będzie takich nadużyć jak było za władzy w ręku jednej partii, od początku robili co chcieli i pokazywali mi i wam środkowy palec. Nigdy nie oddałbym głosu, na kogoś, kto mówiłby na ludzi o innych poglądach gorszy sort, albo jeszcze gorzej, oni nas nienawidzą, nienawidzą połowy Polski, czy Wy to rozumiecie?  Wiem kim są wyborcy PiSu i większości to normalni uczciwi ludzie, tylko bardzo smutni i nieświadomi, niekiedy chciwi, egoistyczni. Reszta to partyjni działacze, dwulicowi, sprzedajni, podli i obłudni, ale tacy w opozycji też będą.  

Ale co jest ważne,  te czuby z PiSu myślą, że oni są nieomylni, że  są bogami i mogą wszystkich jebać i niszczyć bo oni tylko mają rację i ich świat jest utopijny, kazdego kto mówi inaczej można spalić na stosie. 

Dobrze że to już koniec, oby nie przyszło im do głowy robić przewrotu i użyć wojska. 

9 godzin temu, ravoj napisał:

Dziś oglądałem wiadomości, teleexpres, i panoramę. Już czegoś można się dowiedzieć. Już nie ma szczujni i prania mózgu. Też się wyleczysz. A co do tego rudego i reszty, to ja wiem kim są i daruj sobie.  

Dokładnie jak wyżej kolega napisał. Wielu z Was lubi fałsz i obłudę, to ciężko będzie się Wam otrząsnąć

Wy nawet nie widzicie jak jesteście zmanipulowani. To nie wasza wina. Do książek i do nauki, to jedyne wyjście. 

Azoty ze stratą, kurde, to jest info. 

To nie wróg, to pogubieni ludzie ale sprytni i cyniczni. Przez takich wybuchają wojny domowe. 

Od nowego roku prąd dwa razy w górę, to jest ważne bo lepszy i gorszy sort dostanie po d*pie a nawozy znowu w górę. 

🤣 - i to w zasadzie tyle😂

choć i ja podzielam Twoje obawy, niezmanipulowany i taki jak wytłuszczone człowieku , co do użycia wojska. Wybory sfałszowali, to i wojska użyć mogą😂prawda?🤣

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, hubertuss napisał:

Nikt nie jedzie na minusie normalne ale wiesz czego się spodziewać wiesz, że jak ma drożeć to będzie drożało jak ma tanieć to będzie taniało jak jest za drogo to ludzie nie kupują i td. A firmy państwowe to monopole i robią co  hcą. Przykład Orlen. Baryłka drożeje ropa w Orlenie tanieje baryłka tanieje ropa w Orlenie drożeje itd. Grupa azoty to samo. No i nie było by koryta dla bandy polityków bez względu na partię.

A dlaczego tak robili. A no dlatego, ze monopolista w którym decydujący głos ma państwo siał destabilizacje. Z dnia na dzień walnęli cenniki o 50 % w górę choć nawozy wyprodukowane na tańszym gazie to hurtownicy zrobili swoje. A jak ludzie zaczęli szaleć po tej podwyżce to zadziałał rynek popyt do góry cena do góry. Dziwnym trafem jak gaz taniał to GA tłumaczyła, że już nie decyduje o cenie nawozów które dalej były drogie. A na koniec firma notuje straty. To coś tu nie tak. Energetyka w grudniu 2021 tez złupiła odbiorców. Wzięli zaliczkę na wojnę. Jak ktoś tak chłodno spojrzy na to wszystko i oceni obiektywnie to najbardziej rąbały nas firmy państwowe które miały chronić. A do tego w tych firmach cała masa pasożytów politycznych.  A dlaczego te firmy nas dymały bo to monopole w których rządzi państwo. I mają pozycję do dymania tj brak konkurencji. A taki CIECH musi walczyć o klienta z innymi firmami danej branży.

Firma notuje bardzo duże straty bo czegoś nie wiesz co było planowane. Rządy się zmieniły i prawdopodobnie nic z tego nie wyjdzie 

11 godzin temu, hubertuss napisał:

Nikt nie jedzie na minusie normalne ale wiesz czego się spodziewać wiesz, że jak ma drożeć to będzie drożało jak ma tanieć to będzie taniało jak jest za drogo to ludzie nie kupują i td. A firmy państwowe to monopole i robią co  hcą. Przykład Orlen. Baryłka drożeje ropa w Orlenie tanieje baryłka tanieje ropa w Orlenie drożeje itd. Grupa azoty to samo. No i nie było by koryta dla bandy polityków bez względu na partię.

A dlaczego tak robili. A no dlatego, ze monopolista w którym decydujący głos ma państwo siał destabilizacje. Z dnia na dzień walnęli cenniki o 50 % w górę choć nawozy wyprodukowane na tańszym gazie to hurtownicy zrobili swoje. A jak ludzie zaczęli szaleć po tej podwyżce to zadziałał rynek popyt do góry cena do góry. Dziwnym trafem jak gaz taniał to GA tłumaczyła, że już nie decyduje o cenie nawozów które dalej były drogie. A na koniec firma notuje straty. To coś tu nie tak. Energetyka w grudniu 2021 tez złupiła odbiorców. Wzięli zaliczkę na wojnę. Jak ktoś tak chłodno spojrzy na to wszystko i oceni obiektywnie to najbardziej rąbały nas firmy państwowe które miały chronić. A do tego w tych firmach cała masa pasożytów politycznych.  A dlaczego te firmy nas dymały bo to monopole w których rządzi państwo. I mają pozycję do dymania tj brak konkurencji. A taki CIECH musi walczyć o klienta z innymi firmami danej branży.

Mówisz o azotach A jaka była sytuacja na rynku ŚOR ? Identyczna, sztucznie podbili ceny środków o 25% i jakoś nikt o tym nie  mówi 

Edytowane przez XTRO
Opublikowano
1 godzinę temu, Marcinrolnik2022 napisał:

Dziecko co ty wiesz o komunie.Pewnie twoj tatuś się budował w tym czasie,mój siedział bo gorszy sort bał się Rosji i zamykał niegrzecznych. Dziś ci sędziowie jeszcze orzekają. Nieraz po głowie chodziło mi po mordzie im dać. Ale przecież mamy Unię europejską,prawo europejskie. Może jeszcze sprawiedliwość ich dosięgnie. Przyjdzie teraz komuch do władzy to i emerytury im podniesie.Szkoda gadać. Połowa tu to dzieci resortowe. Inne myślenie mają. 

Jakby nie srugał bohatera to by nie siedział , spytaj go teraz czy było warto, myśle że nie, nasi pradziadkowie też niepotrzebnie tracili życie za Polske , patrząc z perspektywy czasu

Opublikowano
10 godzin temu, ravoj napisał:

Jeszcze dodaj do tego ze w agrobiznesie się czegoś dowiesz to będziesz już szacunek do twojej osoby pójdzie z dymem całkiem 🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Tomek , Nie mów , że jeszcze nigdy czegoś się nie dowiedziałeś, że ogólnie pierdoły , ale to tak wszędzie jest , na szkoleniach też wiele rzeczy to propaganda

Oregano , a obcna ekipa co się chce dorwać do władzy to co nie dzieli ludzi , jedni lepsi od drugich, ciekawe ile wytrzymią razem, jeszcze będziemy na nich narzekać i śmiać się z nich

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
4 minuty temu, miwigos napisał:

Tomek , Nie mów , że jeszcze nigdy czegoś się nie dowiedziałeś, że ogólnie pierdoły , ale to tak wszędzie jest , na szkoleniach też wiele rzeczy to propaganda

Oregano , a obcna ekipa co się chce dorwać do władzy to co nie dzieli ludzi , jedni lepsi od drugich, ciekawe ile wytrzymią razem, jeszcze będziemy na nich narzekać i śmiać się z nich

Od paru lat nie oglądam tego, już dawno zrozumiałem że tam wszystko na odwrót. Jeśli mówią cena rośnie to realnie cena spada i w drugą stronę. Od 2 lat bez TV, tzn jedynie płatne canal +, hbo, netflix, prime dla filmów i sportu. 

Opublikowano

to wina Kaczyńskiego bo Tusk jest taki fajny,nawet fajowy. Trzeba słuchać Tuska i wszystko będzie dobrze i ludzie będą dobrzy i zjednoczeni. Trzeba najpierw odebrać dowody babciom i dziadkom by nie mogli głosować. Trzeba też odebrać prawo głosu plebsowi,alkoholikom bijącym żony bo oni głosują też. Też odebrać prawa niewykształconym mieszkańcom prowincji bo są głupi. Tak od dwudziestu kilku lat mówi gazeta wyborcza i PO się z tym zgadza. Mądrzy ludzie zawsze głosują tak jak chce Gazeta wyborcza i TVN i ich właściciel.

• Like 7
  • Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, oregano napisał:

Czytam tak te posty i jedno jest pewne - tak podzielonego społeczeństwa w Polsce nie pamiętam nigdy wcześniej. To się Kaczyńskiemu udało najlepiej.

Gdy kończyłeś osiemnaście lat, padła wizja Tuska i Rokity co do tworzenia rządu POPiS pod ich kierownictwem. Wiesz dlaczego? Bo przeyebali z PiSem wybory, choć byli pewni, że je wygrają. Przegrali również wybory prezydenckie.  Jak myślisz, kto kogo znienawidził z tego powodu i kto spiralę nienawiści nakręcać zaczàł? 

• Like 2
Opublikowano
34 minuty temu, bezbarwny napisał:

Gdy kończyłeś osiemnaście lat, padła wizja Tuska i Rokity co do tworzenia rządu POPiS pod ich kierownictwem. Wiesz dlaczego? Bo przeyebali z PiSem wybory, choć byli pewni, że je wygrają. Przegrali również wybory prezydenckie.  Jak myślisz, kto kogo znienawidził z tego powodu i kto spiralę nienawiści nakręcać zaczàł? 

A paski w TVP to czyja władza wstawia ?

Opublikowano

Jest tu jakiś moderator? 

Zajrzałem tu po kilku tygodniach przerwy zobaczyć jak wyglądają ceny nawozów, a tu same polityczne wypociny.

Nie można zrobić oddzielnego tematu i niech tam sobie piszą? 

Ten temat to jakaś porażka...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v