Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u nas to sa panki-polpanki to sa u tych co ich sila z poleskich blot wygnali na piachy lubuskie.. kolega pracuje w firmie handlowej to juz im sie boja dawac nawozy na kredyt bo nie maja z czego splacac -takie pol-panki.

jeden kredyt drugi pogania. susza co roku , nic nie rosnie a oni dalej mysla ze swiat zawojuja.

Opublikowano
9 godzin temu, Andpol napisał:

W banku dziś żona była i nawozowe w piątek przyszło ale i tak w d*pę jestem bo większość dzierżaw na gębę.

A kto kazał tak brać

Opublikowano
20 godzin temu, Andpol napisał:

W banku dziś żona była i nawozowe w piątek przyszło ale i tak w d*pę jestem bo większość dzierżaw na gębę.

Miałem podobną sytuację jest jeden plus tego , na własne pole wtedy wykorzystujesz limit w pełni a jak byś nie miał dzierżaw to mogło by ci nie wyjść 500 zł do ha . 

Opublikowano
34 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Miałem podobną sytuację jest jeden plus tego , na własne pole wtedy wykorzystujesz limit w pełni a jak byś nie miał dzierżaw to mogło by ci nie wyjść 500 zł do ha . 

Wyszło by na wszystko i jeszcze by zostało bo na 26ha +1,5ha łąki salmag kupiony po 3240 10t i saletrosan po 3440 4 t.

Opublikowano

Ludzie się nauczyli żeby siać przed 20,  najlepsze pszenice miałem siane na przełomie września i października. Nie rozkrzewią się za bardzo ani za mało i zdrowotność plantacji lepsza.

Opublikowano
56 minut temu, jacus napisał:

gdzie koniec u nas to nawet poczatku nie bylo-niedawno rzepaki konczyli..

Dzisiaj jeszcze w nocy od godziny 2 do 5 siałem rzepak i przy ostatnim przejezdzie zaczął padać deszcz i pada do tej pory (23 litry już napadało ). Zboża bedę u siebie siał po 25 września 

Opublikowano
7 godzin temu, Azor07 napisał:

Kasa na koncie za nawóz ,decyzja za pszenżyto przyszła .

Potwierdzam też decyzje pocztą wysłali mi za pszenżyto. Ale na koncie nie mam jeszcze widocznego przelewu. A jak u ciebie? Masz juz na koncie czy tak jak ja tylko decyzja?

Opublikowano
39 minut temu, Zbyszek3939 napisał:

Dziś wpłynął  przelew  dopłata do nawozów

U nas też jakaś spora kasa wpłyneła dziś , młp. - najlepsze że nie wiemy za co 😂 😂 , żeby tylko nie trzeba oddawać

Opublikowano
5 godzin temu, Michał88 napisał:

Ludzie się nauczyli żeby siać przed 20,  najlepsze pszenice miałem siane na przełomie września i października. Nie rozkrzewią się za bardzo ani za mało i zdrowotność plantacji lepsza.

Posiej teraz 230-250 roślin , będzie zdrowa i nie za gesta , rozkrzeić się zdąży, dziś siałem pszenice 92 kg-215 roślin

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v