Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, przemek28_28 napisał:

@masa24 a przepraszam, pomyliłem to mysza103.

nie da co roku nje dawać się nic, No chyba ze ktoś ma gleby 1-3 klasy 

Tak to ja wstawiałem , i pod rzepak będę dawał N-36KG ( +jeszcze z herbicydem 20kg) , P- 92kg , K- 120kg , Magnez - 12 , siarka - SO3 -50kg, SÓD -12kg, a na pszenicę pójdzie N-18, P- 78, K-80, SO3- 35, Sód- 8. Plony się zebrało bardzo wysokie to trzeba trochę pomaścić 

Opublikowano

Dzis kupowalem u osadka oddzial galazki polifoska 5 plon po 3250 bo big baga a jak wieksze ilosci to po 3150 jest .Sprzedawca to jednym slowem ZDZIERUS malego rolnika to jeszcze batem .Oby sie udławił tym handlem 

Opublikowano
Dnia 4.08.2023 o 00:03, krzysztofz14 napisał:

Gdzie ten deszcz?

U mnie leje tak ze rzepaku nie moga ludzie skonczyc 

19 minut temu, przemek28_28 napisał:

Kupiłem ten sam co podajesz po 2720

I jak on wygląda? Drobny pylisty itp

Opublikowano

Witam wszystkich po długiej przerwie widzę że niektórzy tęsknili inni się cieszyli ale wspominali -nie ważne jak ale wspominali czyli jest istnienie pozdrawiam .A przerwa nie była z własnej woli czy strachu jak sugerowano -że tak powiem siła wyższa 

• Like 1
Opublikowano

Jak bym nie odpowiedział to będzie źle więc po co . Przerwa mi coś uzmysłowiła że to nie forum które może przynieść komukolwiek pożytek czy rozwój  co chwila ktoś komuś dowala z nieustalonych przyczyn taka zabawa nie dla mnie Więcej powagi i wiedzy jest na "hektar wiedzy"  jak tam ktoś był urażony to przepraszam  tym co szczuli i prowokowali wybaczam niech wam będzie jesteście górą- niech wam nadchodzące czasy nie odbiorą do końca rozsądku bo jedni się zmieniają z nadmiaru a inni z braku dochodów a to drugie się szykuje i to na długie lata   

Opublikowano

Nic dziwnego na usłudze jeszcze stoi set ha bo zamiast 9 kombajnów jak było  kosimy w 3 -gdyby był normalny rok to bez problemu poszło dobrze to policzyli jednak pogoda wszystko popsuła jest szansa coś od czwartku ale nawaliło 70 l 

Opublikowano
43 minuty temu, jan88 napisał:

Jeszcze rzepak nie wymłócony ??

Opolskie w mojej okolicy pełno pół stoi z rzepakiem pszenica zaczęta u tych co rzepaku nie mieli ale też dużo stoi. Rzekł bym że żniwa w 30%-40% wykonane

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v