Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, jajonasz napisał:

No napisałeś prawdę objawioną, którą wszyscy znamy od dawna, więć jakiej reakcji się spodziewałeś. Od jakiego czasu zgrywasz eksperta od wszystkiego, ale z tym zakazem importu to Ci się totalnie odkleiło, import był, jest i będzie. Orlen już produkuje nawozy i jakoś nie dał rady zatrzymać importu 

Odkleiło to ciebie bo nie potrafisz przeczytać co jest napisane i zrozumieć. Nie dziwie się że rolników nie traktują poważnie jak nawet nie potrafią przeczytać że zrozumieniem

Druga sprawa to śmieszą mnie takie osoby jak ty które nie potrafią merytorycznie się wypowiedzieć 

Edytowane przez krzychu121
  • Thanks 1
Opublikowano

oj nie gadaj. 

tu af. 

plony minimum 10 

z 3 lata w magazynie można przechowywać, a w drugim na 3 lata do przodu, środki produkcji. 🤣

Opublikowano

Ja wczoraj byłem z wnioskiem i pytałem o to i tak w pkt. VII pani zakazała zaznaczyć,że nie otrzymałem pomocy,a w pkt. VIII zaznaczyć,że otrzymałem pomoc i zaznaczyć punkt 1 i pani ołówkiem napisała,że chodzi o nawozy czyli dopłatę z zeszłego roku.

Opublikowano

U mnie poli 7 -3tys, poli 6 -3,4tys, poli 8 -3,5tys,  fosforan - 3tys , korn kali 1,8 wszystko brutto 

Z tego co widzę jakies 400zł więcej sobie liczy niż tu piszecie masakra, tyle że wszystko ma, a inni w okolicy raczej olali PK - pewnie nie chcieli sami brać po takich cenach.

Opublikowano
1 godzinę temu, Dastan napisał:

U mnie poli 7 -3tys, poli 6 -3,4tys, poli 8 -3,5tys,  fosforan - 3tys , korn kali 1,8 wszystko brutto 

Z tego co widzę jakies 400zł więcej sobie liczy niż tu piszecie masakra, tyle że wszystko ma, a inni w okolicy raczej olali PK - pewnie nie chcieli sami brać po takich cenach.

Ja zamówiłem korn kali po 1640zł brutto i Ultre DAP bleck po 2950 zł brutto ilości detal

1 godzinę temu, Roxer napisał:

Rozsiewał ktoś tą Polifoskę 7? Może robił jakieś badania? Niby to legitny produkt, ale na głównej stronie polifoski go nie ma :/

Nie ma oficjalnie poli 7 na stronie azotów , bo ten nawóz to import wschodni , tylko idzie pod skrzydłami azotów w obieg 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
47 minut temu, boogie7 napisał:

Ostatnio pisałeś że całe auto 🤔

Ostatnio pisałem że mamy zamiar zamówić w trzech 14-15 ton korn kali i resztę DAPu żeby był cały skład , ale wiesz jak to są spółki jeden zrobił badania gleby i wyniki dopiero nie wcześniej niż za 3 tygodnie będzie miał , a na tym chciałby się oprzeć z ilością zamówionego nawozu , drugiemu , na razie by tylko może wziął pod sam rzepak , a potem się zobaczy , i na tym się skończyło że  w Agroloku zamówiłem sobie 6 ton korn koli , a fosforu DAPu już nie mieli na stanie , więc w innym miejscu zamówiłem znalazłem ULTRE DAP i też zamówiłem 4 tony , z Agroloku miałem sms że korn kali będzie jutro lub po jutrze , a ULTRA Dap w innym miejscu , powiedziałem żeby przywiezli koło 10 sierpnia, tak sprawa wygląda 

Opublikowano
18 godzin temu, adam131 napisał:

Ja wczoraj byłem z wnioskiem i pytałem o to i tak w pkt. VII pani zakazała zaznaczyć,że nie otrzymałem pomocy,a w pkt. VIII zaznaczyć,że otrzymałem pomoc i zaznaczyć punkt 1 i pani ołówkiem napisała,że chodzi o nawozy czyli dopłatę z zeszłego roku.

Jeszcze raz, czyli w pkt VII zaznaczyć "NIe otrzymałem innej pomocy publicznej", a w pkt VIII "Otrzymałem... do 250tys" i ten ostatni kwadracik, że nie objęty sankcjami?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v