Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co tu gdybać czy sprawdzą tak czy siak.

Kogoś sprawdzą na pewno.

Jeśli ktoś za kilkadziesiąt złotych , pewno około 50 zł do ha, chce ryzykować to jego sprawa. Zrobią np pokazówki w gminach z hodowlą, puszczą w eter jaki to chłop pazerny i za rok każdy inaczej do tematu podejdzie.

Opublikowano
58 minut temu, masa24 napisał:

Nie mówię ze kontrola lipa tylko nie spotkałem się jeszcze z super dokładnymi satelitarnymi kontrolami bez wychodzenia z biura . Od tego sezonu tym straszą , ze bedxie rozróżnialo jara od ozimej i gatunki ale mówią o tym w kontekście nowej wpr. Żeby kogos wcześniej tak skontrolowali nie słyszałem a a byłoby słychać bo ludzie kłamali nawet po to żeby dywersyfikację spełnić 

W tym roku to pewnie odpuszcza przez wyboryyyy

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

Właśnie potwierdziłeś co napisałem, co to jest excel jak nie program komputerowy, a kto ten program realizuje fizycznie, komputer, więc nikt z biura powiatowego nie wydzwania po innych biurach w Polsce i nie dopytuje czy kto nie złożył wniosku na ten numer działki w tej lokalizacji

Uwierz mi, że mi to zwisa i powiewa czy kto zebrał czy nie słomę a napisał wymieszanie słomy.

nie wiem czy macie swiadomosc ze juz w momencie wysylania wniosku wyskakuje wam komunikat ze w ubieglym roku na dana dzialke ktos inny zlozyl wniosek ?? 

Opublikowano
5 godzin temu, miwigos napisał:

Ona tylko sprawdza papiery , są wynjęte firmy które zajmują się kontrolą , wiadomo że wyrywkowo 1-2 % wniosków , ale jak coś znajdą to szukają , przecież to ich praca

Są w stanie sprawdzić czy jest tylko ściernisko wymieszane , czy słoma pocięta , chyba że robisz podorywke pługiem, słoma za kombajnem mało kiedy nadje się zaraz do prasowania

Gdzieś komuś każdy przekręt może się udać, ale wystarczy że słoma będzie zbyt wilgotna do prasowania, albo popada deszcz i zostanie się kilka dni na pokosach, na starych zdjęciach do tej pory widać było dokładnie ścieżki, studzienki, pokosy, jak mają coś lepszego teraz, to wyłapią bez problemu, zresztą czas pokaże, każdy robi jak uważa.  Na forum za trochę będą nowe tematy, - Co mi grozi za sprzedanie słomy z ekoschematu.      :P

Opublikowano
4 godziny temu, masa24 napisał:

Nie mówię ze kontrola lipa tylko nie spotkałem się jeszcze z super dokładnymi satelitarnymi kontrolami bez wychodzenia z biura . Od tego sezonu tym straszą , ze bedxie rozróżnialo jara od ozimej i gatunki ale mówią o tym w kontekście nowej wpr. Żeby kogos wcześniej tak skontrolowali nie słyszałem a a byłoby słychać bo ludzie kłamali nawet po to żeby dywersyfikację spełnić 

Taa jasne oni wszystko mają 😁, ja mam posiany 1h owsa dla koni a przez pomyłkę podałem do dopłat że to pszenżyto i jakoś żadnej kontroli nie miałem

Opublikowano

no przecież jest tu taki głupek co twierdzi że potrafią odróżnić pszenicę jara od ozimej z satelity a tu owsa od pszenżyta nie odróżnili przez pół roku xd

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, korasss napisał:

Taa jasne oni wszystko mają 😁, ja mam posiany 1h owsa dla koni a przez pomyłkę podałem do dopłat że to pszenżyto i jakoś żadnej kontroli nie miałem

A to myślisz że w agencji siedzi sztab ludzi i po kolei sprawdza każdy hektar z zachodu na wschód Polski i z południa na północ?? Jak na kogoś wypadnie to go skontrolują.

4 lata temu posiałem kukurydzę na TUZie przez pomyłkę. Sąsiad dwie działki dalej  zrobił to samo. Akurat wypadła mu kontrola. Przyjechali,  posprawdzali wszystko i dostał karę . W mapkach mają co gdzie powinno rosnąć więc jakby chcieli to i ja bym dostał. Ale oni mają w to wyje.ane. Dostają z góry że mają tego i tego skontrolować i tyle. Jak cię nikt nie podpierniczy i nie będziesz miał kontroli to i marychę możesz uprawiać 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, mds212 napisał:

no przecież jest tu taki głupek co twierdzi że potrafią odróżnić pszenicę jara od ozimej z satelity a tu owsa od pszenżyta nie odróżnili przez pół roku xd

Arimr sama się tym chwali ale to dotyczy chyba kolejnego roku ze jakiś super system będzie uzywany , osobiscie wątpię w to ale zobaczymy 

Opublikowano
28 minut temu, mds212 napisał:

to ty jesteś głupek

włącz sobie wyobraźnię kalendarzową kiedy się sieje jedno a kiedy drugie 

nie jest trudno sprawdzić od kiedy pole było zielone 

a ty myślisz że satelita musi zoom na kłos zrobić? hahaha

Opublikowano
56 minut temu, Desperado napisał:

Gdzieś komuś każdy przekręt może się udać, ale wystarczy że słoma będzie zbyt wilgotna do prasowania, albo popada deszcz i zostanie się kilka dni na pokosach, na starych zdjęciach do tej pory widać było dokładnie ścieżki, studzienki, pokosy, jak mają coś lepszego teraz, to wyłapią bez problemu, zresztą czas pokaże, każdy robi jak uważa.  Na forum za trochę będą nowe tematy, - Co mi grozi za sprzedanie słomy z ekoschematu.      :P

Słoma może leżeć na pokosach i czekać np. na Orkan 2 😆  Jest jakiś termin, do jakiego musi być wymieszana z glebą ???

Opublikowano

1 godzinę temu, ozotek napisał:

Polifoska 6 2900 netto całe auto, dobra oferta czy lepiej Import 8-20-30? 

Zależy co kto woli i jaki to import. Jesli to  ultra i kosztuje tyle co poli6 to ja bym wolał ultre. Stosowałem już dwa sezony i nie mam zarzutow

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, boogie7 napisał:

Słoma może leżeć na pokosach i czekać np. na Orkan 2 😆  Jest jakiś termin, do jakiego musi być wymieszana z glebą ???

A gotowe baloty powiedz że żuki gnojowe je już utoczyły bo za długo słoma leżała.   :P Nie no kreatywność kombinatorstwa i cwaniactwa mnie normalnie rozbraja. 

• Thanks 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v