Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, magnum123 napisał:

Byscie sie wstrzymali z tymi nawozami to moze by obnizyli. A tu owczy pęd jeden przez 2 giego kupuje jakby mialo zabraknac

Bardzo dobrze, im szybciej wykupią droższy, tym wcześniej obniżą, to samo było na wiosnę, 

Opublikowano
3 godziny temu, magnum123 napisał:

Byscie sie wstrzymali z tymi nawozami to moze by obnizyli. A tu owczy pęd jeden przez 2 giego kupuje jakby mialo zabraknac

Widocznie ludzie nadal mają za dużo kasy skoro stać ich na polifoske za 3500 przy pszenicy po 700-800. Albo tak jak była dyskusja gdzieś wcześniej że działki rolne wołają po 100k i w górę, a i tak znajdą się tacy co kupią. 

Opublikowano
1 minutę temu, Mikua napisał:

Bardzo dobrze, im szybciej wykupią droższy, tym wcześniej obniżą, to samo było na wiosnę,

Obym się mylił, ale tańszy to będzie na pszenice, a może na pszenice po kukurydzy

Opublikowano
23 minuty temu, Mr_WW napisał:

Widocznie ludzie nadal mają za dużo kasy skoro stać ich na polifoske za 3500 przy pszenicy po 700-800. Albo tak jak była dyskusja gdzieś wcześniej że działki rolne wołają po 100k i w górę, a i tak znajdą się tacy co kupią. 

Kup corncali i DAP będzie dużo taniej

https://www.agrofoto.pl/articles/prow-2014-2020/doplata-ryczaltowa-zamiast-doplat-bezposrednich-i-ekoschematow/

Nic dziwnego że tak malo złożyło wniosek o dopłaty do nawozów , to nie są gospodarstwa

Opublikowano
3 godziny temu, nunu85 napisał:

zamówiłem fosforan amonu 18/46 za 2538 i Korn kali za 1500. ceny netto z transportem do domu. myślę akceptowalne stawki więc już na nic nie czekam tylko wziąłem na jesień

Fajna nawet cena na ten fosforan.

2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Polifoska 6 agrolok przy 4t 3276brutto🙆‍♂️

2 godziny temu, Lubeelskirolnik napisał:

To już lepiej tą 7kę brać po 2700 :)

Zdecydowanie lepsza opcja to fosforan jak u kolegi powyżej, do tego sól potasowa

Opublikowano
3 godziny temu, Mr_WW napisał:

Nie wszyscy przeliczają wszystko na pszenicę.  Jak ktoś ma hodowle to myślisz że taniej jest nie kupić i zredukować stado? Czy kupić pasze niewiadomej jakości jak swoja nie Urośnie?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, miwigos napisał:

Mam więcej , z czasem nie problem, , słaby dzień i wysiane oba nawozy, dokładnie i to co chce, na jednym polu moge więcej K , na innym P w zalezności od potrzeb

To struktura kawałków tworzy wydajność najlepiej to widać przy koszeniu -jaka wydajność zbioru na kawałkach 1-3 ha a jaka na kilkudziesięciu ha .No i organizacja pracy jak wszystko jest zgrane to ubywa a jak burdel to trwa wiecznie 

Edytowane przez v11
Opublikowano
1 godzinę temu, kat napisał:

Nie wszyscy przeliczają wszystko na pszenicę.  Jak ktoś ma hodowle to myślisz że taniej jest nie kupić i zredukować stado? Czy kupić pasze niewiadomej jakości jak swoja nie Urośnie?

Przelicz czy się zostaje coś z twojej pracy? Jak tak to kupuj .

Opublikowano
nunu85 napisał:

zamówiłem fosforan amonu 18/46 za 2538 i Korn kali za 1500. ceny netto z transportem do domu. myślę akceptowalne stawki więc już na nic nie czekam tylko wziąłem na jesień

gdzie zamówione??

Opublikowano
macko979 napisał:

nunu85 napisał:

gdzie zamówione??

ampol merol. jak pierwszy raz zadzwoniłem to podali ceny koło stówki wyższe. powiedziałem że za drogo i biorę od konkurencji bo ma taniej. to w ciągu godziny oddzwonili że sprzedadzą mi za tyle co napisałem. widać muszą sporo tego towaru mieć i zależy im żeby był ruch w interesie.

Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał:

Zdecydowanie lepsza opcja to fosforan jak u kolegi powyżej, do tego sól potasowa

Ja pod kuku brałem trifosgran premium był koło tysiaka tańszy od polidapu tyle że azotu nie ma

Opublikowano

W tygodniu był telefon z agroloku i przy minimum 4T to : Saletrzak 1380 Saletra 1700 Ceny brutto, zastanawiam się sam czy jeszcze czekać czy już zamawiać, podobno to są ceny "startowe"....

Opublikowano

Kto myśli gospodzrzyć  to sobie zawraca  , kto planuje kończyć działalność za rok czy pieć , to nie musi kupować

51% gospodarstw co obrabia 12 % ziemi nie musi siać nawozu , bo z tego nie żyją, one istnieją w statystykach

Opublikowano
15 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

Gdzie takie ceny?

Firma "Terpol " Golice koło Siedlec 
Z czystym sumieniem mogę polecić jeśli nie masz gdzie i jak zamówić całego składu
W ostatnich dniach stycznia mieliśmy zamówiony cały skład azotu i soli potasowej ( w parę osób ) , 1 lutego poszła obniżka bardzo duża na azot w GA to i nam ceny poprawił mimo ze towar już był na podwórku, czekaliśmy tylko na fakturę
Nie ma czegoś takiego jak u większości handlarzy w okolicy " bo ja drogo kupiłem i muszę dokładać " 

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v